ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μιχαήλ Φουέντες: Ο ελληνικής καταγωγής Χιλιανός φορ και το όνειρο της Εθνικής

Μιχαήλ Φουέντες: Ο ελληνικής καταγωγής Χιλιανός φορ και το όνειρο της Εθνικής

O ελληνικής καταγωγής επιθετικός της Ικίκε από τη Χιλή, Μιχαήλ Φουέντες, μιλά στο Sport24.gr για τη βοήθεια των Βέρα - Ίσις προκειμένου ν' αποκτήσει την υπηκοότητα και το όνειρο της Εθνικής.

Μιχαήλ Φουέντες. Η ανάγνωση του ονόματος δεν λέει τίποτα, παρά μόνο σε όσους παρακολουθούν φανατικά το πρωτάθλημα της Χιλής.

Μιχαήλ Φουέντες: Ο ελληνικής καταγωγής Χιλιανός φορ και το όνειρο της Εθνικής

Κι όμως ο 21χρονος φορ της Ικίκε με 2 γκολ σε 11 συμμετοχές την περυσινή σεζόν είναι ελληνικής καταγωγής! Ο φορ που παίζει στην ομάδα της χώρας υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητικού διδύμου του ΟΦΗ, Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις, μιλά στο Sport24.gr για τις ελληνικές του ρίζες.

"Έχω ελληνική καταγωγή. Ο παππούς μου ήλθε από την Ελλάδα στη Χιλή. Είχε έρθει πριν από πολλά χρόνια από την Ελλάδα και έκανε οικογένεια εδώ. Το πλήρες όνομά μου είναι Μιχαήλ Αντρές Φουέντες Βαντούλι. Το Βαντούλης είναι το ελληνικό επώνυμο. Λεγόταν Βαντούλης ο παππούς, απλά εδώ έγινε Βαντούλι. Δυστυχώς δεν μιλώ ελληνικά. Δεν μιλώ ούτε λέξη και πραγματικά ντρέπομαι που το λέω".

Ο Μιχαήλ Φουέντες στέκεται στη διπλή βοήθεια που του προσφέρουν οι Αλεχάντρο Ίσις και Χάιμε Βέρα για ν' αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Εκφράζει την επιθυμία να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και παραδέχεται ότι τον προσέγγισαν έμμεσα από την ομοσπονδία, αλλά και ομάδες της Super League 1.

"Με τον Βέρα και τον Ίσις άλλαξε η ζωή μου. Πρώτα από όλα αγωνιστικά γιατί με ανέβασαν επίπεδο, μου έμαθαν και συνεχίζουν να μου μαθαίνουν πολλά.

Μιχαήλ Φουέντες: Ο ελληνικής καταγωγής Χιλιανός φορ και το όνειρο της Εθνικής

Επιπλέον καθώς γνωρίζουν ελληνικά κι εγώ δεν γνωρίζω με βοηθούν στις διαδικασίες για ν' αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα. Θα ήθελα να παίξω στην Εθνική Ελλάδας, θα μου άρεσε πολύ. Επίσημα δεν υπάρχει κάποια επαφή, ρώτησαν όμως μεσάζοντες για την κατάστασή μου. Όπως και μάνατζερ που μετέφεραν την προοπτική ν' αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν προχώρησε κάτι".

Βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνο του Ικίκε με τη Χιλή να μετρά 83 νεκρούς από τον κορονοϊό και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση να ξεπερνούν τα 7.000.

"Η κατάσταση στη Χιλή με τον κορονοϊό χειροτερεύει. Μπορεί να μην έχουμε τόσα πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά υπάρχει αύξηση και μην ξεχνάτε ότι τώρα έρχεται ο χειμώνας. Ο ιός είναι εδώ κι εμείς πρέπει να μείνουμε σπίτι για να προστατευτούμε.

Το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή όπως είναι φυσιολογικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Κάνουμε προπονήσεις σπίτι ατομικά, αλλά η προτεραιότητα είναι άλλη".

Όσο για το ίνδαλμά του ο Μιχαήλ Φουέντες, δεν έχει δίλημμα. Λιονέλ Μέσι. Αριστεροπόδαρος γαρ και ο ίδιος...

"Το ίνδαλμά μου είναι ο Μέσι. Είμαι αριστεροπόδαρος, αλλά δεν είμαι ο Μέσι. Τον κοιτάζω, παρακολουθώ κάθε του κίνηση. Είναι απίστευτος".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ