ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μπενφίκα: Από την εξέδρα... βασικός ο Σάμαρης

Benfica's Samaris, celebrates after scoring his team's second goal against Moreirense during a Portuguese league soccer match at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Saturday, Aug. 29, 2015. (AP Photo/Steven Governo)
samaris (AP Photo/Steven Governo) AP

Η απομάκρυνση του Ρουί Βιτόρια έχει επαναφέρει τον 29χρονο Έλληνα διεθνή μέσο, Ανδρέα Σάμαρη, στις βασικές επιλογές της Μπενφίκα. Αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα των "αετών" στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γκιμαράες (18/1, 23:15).

H Μπενφίκα δοκιμάζεται στο "Ντομ Αλφόνσο Ενρίκες" (18/1, 23:15) για τη 18η αγωνιστική της Primeira Liga από τη Βιτόρια Γκιμαράες, την οποία νίκησε την Τρίτη (15/1) για το πορτογαλικό Κύπελλο.

Είναι γεγονός ότι ο πρώην τεχνικός των "αετών", Ρουί Βιτόρια, δεν υπολόγιζε στον Ανδρέα Σάμαρη. Είχε αγωνιστεί μόλις δύο φορές στο πρωτάθλημα - κι αυτές ορμώμενος από τον πάγκο - ενώ ήταν εκτός ευρωπαϊκής λίστας (δεν είχε δικαίωμα να παίξει στο Champions League).

Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, ωστόσο, άλλαξε τα δεδομένα για τον 29χρονο Έλληνα διεθνή μέσο. Ο Μπρούνο Λάζε τον πέρασε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη θέση του Λιούμπομιρ Φέισα κι ετοιμάζεται να τον ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα στο αποψινό ματς.

Μένει να φανεί τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον του Πατρινού στη Λισαβόνα. Το συμβόλαιό του εκπνέει τον ερχόμενο Ιούνιο και μπορεί από την αρχή του τρέχοντος έτους (1/1/2019) να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του για την επόμενη σεζόν.

Photo credits: AP Photo/Steven Governo

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ