ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μπενφίκα: Έτοιμη να πουλήσει τον Βλαχοδήμο

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Μπενφίκα ετοιμάζεται να πουλήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο ένα χρόνο μόλις μετά την απόκτησή του - στα 60.000.000 ευρώ η ρήτρα - και γι' αυτό έχει κάνει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Γιάσπερ Σίλεσεν.

Μπορεί ο Ανδρέας Σάμαρης να υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Μπενφίκα μέχρι το 2023, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να έχει συμπαίκτη στους αετούς τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και την επόμενη σεζόν.

O 25χρονος διεθνής πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το πορτογαλικό πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα της Λισαβόνας έχει άλλα πλάνα για το μέλλον του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Record" οι αετοί σχεδιάζουν να τον πωλήσουν σε μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα, εκμεταλλευόμενοι τη σούπερ σεζόν που πραγματοποίησε και το γεγονός ότι η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα 60.000.000 ευρώ.

Από την αρχή της σεζόν είναι βασικός στην πρωτοπόρο της Primeira Liga, υπερασπιζόμενος την εστία της σε 33 ματς στο πρωτάθλημα, 10 στο Champions League και 6 στο Europa League.

Άλλωστε η Μπενφίκα έχει παράδοση στην πώληση γκολκίπερ. Το 2013 πούλησε τον Ισπανό πρώην του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, στην Ατλέτικο αντί 6.000.000 ευρώ. Την επόμενη χρονιά (2014) τον Σλοβένο, Γιάν Όμπλακ, στην ίδια ομάδα αντί 16.000.000 ευρώ και το 2017 τον Βραζιλιάνο, Έντερσον, στη Μάντσεστερ Σίτι αντί 40.000.000 ευρώ.

Γι' αυτό και στη Λισαβόνα έχουν προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη ημέρα. Θέλουν ν' αποκτήσουν τον 30χρονο Ολλανδό τερματοφύλακα, Γιάσπερ Σίλεσεν, ο οποίος είναι αναπληρωματικός της Μπαρτσελόνα και θ' αποχωρήσει από τους μπλαουγκράνα.

Η πρώτη πρόταση ύψους 12.000.000 ευρώ προς την ομάδα της Βαρκελώνης απορρίφθηκε, η ρήτρα ανέρχεται στα 30.000.000 ευρώ, ωστόσο εκτιμάται ότι οι δύο πλευρές θα τα βρουν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ