ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μπενφίκα: Κορυφαία άμυνα στην Ευρώπη με ηγέτη Βλαχοδήμο

Μπενφίκα: Κορυφαία άμυνα στην Ευρώπη με ηγέτη Βλαχοδήμο

Η Μπενφίκα είναι η ομάδα που δέχεται τα λιγότερα γκολ ανά παιχνίδι στα κορυφαία έξι πρωταθλήματα της Ευρώπης με ηγέτη των μετόπισθεν τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Το τέλος του 2019 βρίσκει τη Μπενφίκα στην πρώτη θέση της Primeira Liga, στο +4 από την Πόρτο, αλλά και με επίδοση που την κατατάσσει στην κορφή των έξι καλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Ύστερα από 14 παιχνίδια, οι "αετοί" έχουν δεχτεί μόλις πέντε γκολ. Αυτό σημαίνει ότι ανά παιχνίδι η ομάδα του Μπρούνο Λάζε δέχεται 0.36% γκολ.

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τέτοια επίδοση. Ακολουθεί η γαλλική Ρεμς (0.55%), η Ατλέτικο (0.61%), η Λίβερπουλ (0.77%), η Ίντερ (0.83%) και η Γκλάντμπαχ (1.06%). Σημαντικό μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία της Μπενφίκα έχει παίξει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο διεθνής τερματοφύλακας έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε δέκα από τα 14 παιχνίδια.

Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του δέχτηκε δύο γκολ, ήταν αυτό με την Πόρτο, στο Λουζ. Σε εκτός έδρας παιχνίδι, γκολ στη Μπενφίκα έχουν βάλει μόνο οι Μποαβίστα, Σάντα Κλάρα και Μορεϊρένσε. Ο Βλαχοδήμος δεν έχει χάσει ούτε λεπτό από τα 14 παιχνίδια των "αετών". Έχει συμμετάσχει σε 446 αμυντικές επεμβάσεις στο ένα τρίτο του γηπέδου σύμφωνα με το Wyscout.

Απομάκρυνε τον κίνδυνο στο 35.7% των σουτ που είχαν κατεύθυνση προς την εστία του. Από εκεί και πέρα, μέτρησε 257 εύστοχες πάσες (89.5% αποτελεσματικότητα), 74 εύστοχες μακρινές μπαλιές (66.2%), ενώ 54 φορές ανέκτησε τη μπάλα. Όπως ανέφερε η Μπενφίκα στην επίσημη ιστοσελίδα της: "Η μεγαλύτερη δύναμη με τον Οδυσσέα στο κέντρο".

Ο Βλαχοδήμος τον προηγούενο Αύγουστο επέκτεινε κατά ένα χρόνο (μέχρι το 2024) το συμβόλαιό του με τους "αετούς", διπλασιάζοντας τις αποδοχές του (νωρίτερα αμειβόταν με 600.000 ευρώ, πλέον για κάθε χρόνο λαμβάνει 1.200.000€).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ