ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Νάπολι: Ο Μανωλάς επιστρέφει στην 11άδα για τη δοκιμασία με την Μίλαν

Napoli's Kalidou Koulibaly, left, heads the ball as Liverpool's Roberto Firmino tries to stop him during the Champions League Group E soccer match between Napoli and Liverpool, at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Napoli's Kalidou Koulibaly, left, heads the ball as Liverpool's Roberto Firmino tries to stop him during the Champions League Group E soccer match between Napoli and Liverpool, at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Ο Κώστας Μανωλάς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί και τέθηκε στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι, που τον προορίζει για βασικό στο ματς με την Μίλαν μαζί με τον Κουλιμπαλί.

Η Νάπολι βρίσκεται 13 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους και 5 πίσω από την 4η Κάλιαρι μετά από τις πρώτες 12 αγωνιστικές και με δεδομένο πως μετράει πέντε σερί ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, το ματς με την Μίλαν το βράδυ του Σαββάτου (23/11, 19:00) στο Σαν Σίρο αποκτάει κομβική σημασία.

Πόσο μάλλον από το γεγονός πως οι παρτενοπέι συναντούν τους ροσονέρι στη χειρότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας τους (7 ήττες σε 12 ματς!) αλλά και με τους ίδιους να βρίσκονται υπό πίεση ελέω της κόντρας που υπάρχει μεταξύ προέδρου-προπονητή-παικτών-οπαδών.

Σε αυτή τη μάχη πάντως, ο Κάρλο Αντσελότι θα έχει έναν έξτρα σύμμαχο και αυτός θα είναι ο Κώστας Μανωλάς, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα με την Μίλαν.

"Η Νάπολι περιμένει τον αληθινό Μανωλα", έχει τίτλο σε σημερινό της δημοσίευμα η "Gazzetta dello Sport", η οποία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων για τον Έλληνα διεθνή στόπερ.

"Περιμένοντας τον πραγματικό Μανωλά, καθώς αυτός που έχουμε δει ως τώρα δεν είναι ο καλύτερος. Εξαιτίας μίας σειράς τραυματισμών αλλά και του απαιτούμενου διαστήματος προσαρμογής στο νέο του περιβάλλον.

Genk's Mbwana Samatta, left, jumps for the ball with Napoli's Kostas Manolas during a Champions League group E soccer match between Genk and Napoli at the KRC Genk Arena in Genk, Belgium, Wednesday, Oct. 2, 2019. (AP Photo/Francisco Seco)
Genk's Mbwana Samatta, left, jumps for the ball with Napoli's Kostas Manolas during a Champions League group E soccer match between Genk and Napoli at the KRC Genk Arena in Genk, Belgium, Wednesday, Oct. 2, 2019. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Από τα 16 φετινά ματς μέχρι στιγμής (12 στη Serie A - 4 στο Champions League), ο Έλληνας έχει παίξει μόνο στα 9 (7+2) χάνοντας τα υπόλοιπα για διάφορους λόγους.

Στα θετικά του, τα δύο γκολ κόντρα σε Μπρέσια και Γιουβέντους με τα οποία ισοφάρισε το ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν στην Serie A με τη φανέλα της Ρόμα (τις σεζόν 2015-16 και 2017-18).

Όμως ο Κώστας πήγε στην Νάπολι για να αντικαταστήσει τον Αλμπιόλ και να κάνει πιο συμπαγή την άμυνα των γαλάζιων.

Το δίδυμο με τον Κουλιμπαλί δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, με τους δύο παίκτες να είναι ο καθένας πολύ καλός στο "ένας εναντίον ενός" αλλά να υστερούν στο κομμάτι της καθοδήγησης της άμυνας.

Και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσει να το φτιάξει ο Αντσελότι μέσα από τις προπονήσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, σημειώνοντας πως κόντρα στην Μίλαν η Νάπολι θα παραταχθεί με δίδυμο Μανωλάς-Κουλιμπαλί μπροστά από τον Μέρετ και έναν σημαντικό στόχο.

Αυτός δεν είναι άλλος από το να υπερασπιστεί η εστία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς "τα 15 γκολ που έχει δεχτεί η Νάπολι στις πρώτες 12 αγωνιστικές της Serie A είναι πάρα πολλά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ