ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντρογκμπά: "Ο Μήτρογλου είναι όπως ο Λουκακού και ο Μοράτα"

Marseille's Konstantinos Mitroglou celebrates after his goal during the League One soccer match between Marseille and Lyon at the Velodrome stadium, in Marseilles, southern France , Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Claude Paris)
Μήτρογλου AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC για τον Κώστα Μήτρογλου, τον χαρακτήρισε πραγματικό σκόρερ και παρομοίασε την κατάστασή του με τους Ρομελού Λουκακού και Άλβαρο Μοράτα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Μήτρογλου θα περίμενε να εξελιχθεί διαφορετικά η πορεία του στη Μαρσέιγ. Είναι δεδομένο ότι στη Μπενφίκα είχε "δέσει" καλύτερα με το κλαμπ και το ένα γκολ διαδεχόταν το άλλο (88 ματς, 52 γκολ). Στη Μασαλλία τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ειδικά εφέτος η ομάδα δεν πηγαίνει καλά και ο διεθνής στράικερ έρχεται τις περισσότερες φορές από τον πάγκο. Καθημερινά το όνομα του Μήτρογλου γράφεται σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί από τους οποίους ζητείται η άποψη για τον 30χρονο και το αν μπορεί να προσφέρει στη φιναλίστ του Europa League (εφέτος αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων).

Τελευταίος που κλήθηκε να σχολιάσει για τον Έλληνα φορ είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος σε ηλικία 40 ετών αποφάσισε να αποσυρθεί προ ημερών από τη δράση. Ο άλλοτε επιθετικός της Μαρσέιγ με την τεράστια καριέρα υπερασπίστηκε τον Μήτρογλου και τον παρομοίασε με τους Ρομελού Λουκακού και Άλβαρο Μοράτα, οι οποίοι είναι χαρισματικοί σκόρερ, αλλά έχουν ψυχολογικό θέμα.

"Ο Μήτρογλου είναι όπως ο Λουκακού και ο Μοράτα. Είναι επιθετικοί που δεν έχουν αυτοπεποίθηση αυτόν τον καιρό, αλλά είναι πραγματικοί σκόρερ. Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά εγώ ξέρω ακριβώς τι λέω όταν αναφέρομαι σε επιθετικό - σκόρερ. Ο Μήτρογλου είναι πραγματικός σκόρερ και η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική για έναν επιθετικό". Αυτό δήλωσε ο Ιβοριανός στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Εφέτος ο διεθνής φορ έχει καταγράψει 15 συμμετοχές στη Μαρσέιγ (10 στο πρωτάθλημα, 5 στο Europa League) και έχει σημειώσει τρία γκολ σε 643 λεπτά συμμετοχής. Πέρυσι κατέγραψε 30 συμμετοχές και σημείωσε 13 γκολ σε 1565 λεπτά συμμετοχής. Ο Ντρογκμπά, που έπαιξε τελικό UEFA με τη Μαρσέιγ (με προπονητή Ζοζέ Ανιγκό) έβαλε 32 γκολ σε 55 συμμετοχές με την ομάδα της Μασσαλίας.

Η Μαρσέιγ βρίσκεται στην 6η θέση του Σαμπιονά ύστερα από 14 παιχνίδια. Έχει 25 βαθμούς (8 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες) και η διαφορά της από την Παρί είναι στους 17 βαθμούς.

AP Photo/Claude Paris

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ