ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οδυσσέας Βελάνας: Το νέο συμβόλαιο στην Ουτρέχτη, η Super League και οι Εθνικές

Οδυσσέας Βελάνας: Το νέο συμβόλαιο στην Ουτρέχτη, η Super League και οι Εθνικές

Ο 21χρονος Οδυσσέας Βελάνας με καταγωγή από τη Σάμο υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με την Ουτρέχτη, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική φετινή του σεζόν. (VIDEOS)

Την ώρα που τα πάντα έχουν μείνει στάσιμα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο λόγω του κορονοϊού η Ουτρέχτη έτρεξε να ανανεώσει το συμβόλαιο του 21χρονου μέσου Οδυσσέα Βελάνα, με καταγωγή από τη Σάμο, ο οποίος έκανε μια τρομερή σεζόν με τη δεύτερη ομάδα του ολλανδικού συλλόγου.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής (σ.σ. γεννημένος στις 5 Ιουνίου 1998) είχε μια εξαιρετική σεζόν με τη δεύτερη ομάδα της Ουτρέχτης παίζοντας σε 27 από τα 29 ματς του πρωταθλήματος, έως ότου διακοπεί λόγω της πανδημίας, έχοντας επτά γκολ και έξι ασίστ.

Μάλιστα ο νεαρός μέσος, ο οποίος μπορεί α αγωνιστεί τόσο στη θέση πίσω από τον επιθετικό όσο και στα δύο άκρα της επίθεσης, το τελευταίο διάστημα έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της Ουτρέχτης και έπαιζε με τη δεύτερη.

Οι υπογραφές των συμβολαίων έπεσαν την Μεγάλη Παρασκευή με τον Βελάνα να υπογράφει νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές έως το 2022 και οψιόν για έναν χρόνο ακόμα. Μάλιστα υπήρξε και η σχετική ανακοίνωση από πλευράς του συλλόγου της Ολλανδίας που επισημοποίησε τη συμφωνία.

Υπήρξαν και δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Ζόρντι Ζούινταμ που ανέφερε: "Ήταν στη δεύτερη ομάδα της Ουτρέχτης και πρόσφατα έκανε προπονήσεις με την πρώην ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με τον Οδυσσέα και πεπεισμένοι ότι θα κάνουμε μαζί τα επόμενα βήματα".

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα της Ουτρέχτης, σε ηλικία 19 ετών, υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή του Άγιαξ, Έρικ τεν Χαχ.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ SUPER LEAGUE ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Πριν πέσουν οι οριστικές υπογραφές με την Ουτρέχτη, οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως ομάδα από τη Super League επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Νίκο Ρεκλίτη και Βασίλη Γαλάνη και τους εξέφρασαν το ενδιαφέρον για τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Ενώ υπήρξε κρούση και από άλλη ομάδα της Ολλανδίας.

Το θέμα όμως δεν προχώρησε καθώς η Ουτρέχτη έκανε και αυτή πρόταση για νέο συμβόλαιο και αποφασίστηκε πως το καλύτερο για την εξέλιξη του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή θα ήταν να μείνει στην ομάδα καθώς τον πιστεύει αρκετά ο προπονήτης και αναμένεται να του δώσει τις ευκαιρίες. Και θα παραμείνει έτσι σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει εδώ και καιρό καθώς από το 2013 είναι μέλος των ακαδημιών της Ουτρέχτης.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Οδυσσέας Βελάνας είναι ένας από τους πολλούς Έλληνες του εξωτερικού που μπορεί να παίξει στην Εθνική Ελλάδας, στην Ελπίδων, έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής, είτε στην Ανδρών καθώς έχει γεννηθεί στη Σάμο και έχει διπλή υπηκοότητα. Τόσο την ελληνική όσο και την ολλανδική.

Για αυτό άλλωστε και έχει παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας, μέχρι επίπεδο U19, κάτι που δείχνει το ταλέντο του. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής μετακόμισε σε νεαρή ηλικία στην Ολλανδία και έκτοτε παρέμεινε εκεί.

Για την περίπτωση του είναι ενήμεροι στην ΕΠΟ αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή μαζί του για κλήση του είτε στην Εθνική Ελπίδων που έχει δικαίωμα συμμετοχής είτε στην Ανδρών. Αυτό όμως δεν αποκλείεται να γίνει το επόμενο διάστημα.


TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ