ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σεμπάστιαν Βασιλειάδης: Ένας 22χρονος Έλληνας, η ελπίδα της Πάντερμπορν

Σεμπάστιαν Βασιλειάδης: Ένας 22χρονος Έλληνας, η ελπίδα της Πάντερμπορν

Ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης αποτελεί τον παίκτη "κλειδί" για τη μεσαία γραμμή της Πάντερμπορν και την ελπίδα για τη σωτηρία της τη φετινή σεζόν. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον 22χρονο Έλληνα που εντυπωσιάζει στη Γερμανία.

Το όνομά τουΣεμπάστιανΒασιλειάδη άρχισε να μας απασχολεί έντονα από το Νοέμβριο του 2019, όταν ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, ΤζονΦαν'τΣιπ, τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας για τα δύο τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro2020 κόντρα σε Αρμενία και Φινλανδία.

Ο γεννημένος το 1997 στοΆουενβαλνττης Γερμανίας από Έλληνες ήταν μία περίπτωση που οι άνθρωποι της Εθνικής κοιτούσαν καιρό με τον 22χρονο μέσο τηςΠάντερμπορν να αποτελείπουλέντου Ολλανδού προπονητή. Μπορεί σε αυτά τα δύο παιχνίδια να μην σημείωσε λεπτά συμμετοχής, όμως ο Βασιλειάδης αποτελεί έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νέους παίκτες του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι εμφανίσεις του στην Bundesliga το επιβεβαιώνουν.

Η ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΑΣ

Χρόνο με το χρόνο η αξία του Βασιλειάδη ανεβαίνει. Προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της Άαλεν, ομάδα που αγωνίζεται στη Regionalliga, η Πάντερμπορν τον εμπιστεύτηκε τη σεζόν 2018/2019, στην προσπάθεια της για άνοδο στη πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ο Έλληνας χαφ ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη της νέας του ομάδας αποτελώντας τον παίκτη "κλειδί" για τη κατάκτηση της 2ης θέσης και του "εισιτηρίου" για τη Bundesliga. Την περίοδο 2018/2019 ο Βασιλειάδης πραγματοποίησε 28 εμφανίσεις στη 2. Bundesliga και άλλες τρεις στο Κύπελλο.

Ο νεαρός κεντρικός χαφ ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες στον δημιουργικό τομέα της Πάντερμπορν την χρονιά της ανόδου τροφοδοτώντας 10 ασίστ τους συμπαίκτες του. Στο ρεπερτόριο του εκείνη την περίοδο πρόσθεσε και το γκολ, ένα χαρακτηριστικό που τις προηγούμενες του σεζόν στην Άαλεν δεν διέθετε. Ο Βασιλειάδης σκόραρε έξι γκολ εκείνη τη σεζόν σημειώνοντας προσωπικό ρεκόρ.

Σεμπάστιαν Βασιλειάδης: Ένας 22χρονος Έλληνας, η ελπίδα της Πάντερμπορν

Κάπως έτσι είδε την χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξεύεται. Τον Ιούνιο του 2018 όταν η Πάντερμπορν τον απέκτησε από την Άαλεν η αξία του σύμφωνα με το transfermarkt κυμαινόταν στις 800.000 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2019 έφτασε τα 3.500.000. Στο τέλος του 2019 και με τον 22χρονο μέσο να αγωνίζεται πλέον στην Bundesliga η χρηματιστηριακή του αξία άγγιξε τα 4.000.000 ευρώ.

Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΑΛΚΕ

Τη φετινή σεζόν η Πάντερμπορν μάχεται για τη σωτηρία της, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση με 16 βαθμούς, όμως η 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ απέχει μόλις έναν πόντο, ενώ η διαφορά με τη 15η Μάιντζ είναι μόλις τέσσερις βαθμοί, επομένως όλα είναι ανοιχτά. Ο Βασιλειάδης μπορεί να βρίσκεται μακριά από τα περσινά στατιστικά, όμως είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής για την Πάντερμπορν, μετρώντας 1750 λεπτά έχοντας χάσει μόλις 60 λεπτά στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ και ένα ματς απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης λόγω τιμωρίας.

Ο 22χρονος μέσος έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ, αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, με σουτ έξω από την περιοχή στο παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ και έχει μοιράσει μία ασίστ. Όσον αφορά άλλα στατιστικά στοιχεία, ο Βασιλειάδης μετρά 81,9% επιτυχημένες πάσες, ενώ έχει κερδίσει το 49,3% των μονομαχιών του.

Το Σάββατο (8/2), η Πάντερμπορν κέρδισε έναν δύσκολο πόντο στο Gelsenkirchen παίρνοντας την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Σάλκε. Ο 22χρονος Έλληνας έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν λαμβάνοντας διθυραμβικά σχόλια από τον αθλητικό διευθυντή της γερμανικής ομάδας, Μάρτιν Πρζοντζιόνο: "Ήταν μία εμφάνιση παγκόσμιας κλάσης. Χάνω τα λόγια μου όταν βλέπω τι κάνει τα 90 λεπτά, πόσες μάχες κερδίζει, πόσες μπάλες παίρνει και πόσο τρέχει στο γήπεδο".

Για την ακρίβεια, όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα της Bundesliga, ο Βασιλειάδης κέρδισε το 50% των μονομαχιών του, είχε 71% επιτυχία στις πάσες, ενώ κάλυψε 11,46 χιλιόμετρα στο γήπεδο, νούμερα που ξεπερνούν τον μέσο όρο της Πάντερμπορν. Πρόκειται για αριθμούς που γεμίζουν αισιοδοξία την ομάδα του Στέφεν Μπάουμγκαρτ πως με τον νεαρό στο ρόστερ της ο στόχος της σωτηρίας μπορεί να επιτευχθεί. "Είναι τρελό και σε κάνει περήφανο, χαρούμενο και αισιόδοξο για τις επόμενες βδομάδες" ανέφερε ο Πρζοντζιόνο για τον Βασιλειάδη.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ