ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Στην Κίνα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Hamburg's Kyriakos Papadopoulos plays the ball during the German Bundesliga soccer match between Hamburger SV and RB Leipzig in Hamburg, Germany, Friday, Sept. 8, 2017. Leizig defeated Hamburg by 2-0. (AP Photo/Michael Sohn)
Hamburg's Kyriakos Papadopoulos plays the ball during the German Bundesliga soccer match between Hamburger SV and RB Leipzig in Hamburg, Germany, Friday, Sept. 8, 2017. Leizig defeated Hamburg by 2-0. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος βρίσκεται στην Κίνα, έχοντας δεχτεί πρόταση από τη Σανγκάη Σενχούα. Ο 28χρονος αμυντικός έχει εξασφαλίσει άδεια από το Αμβούργο να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του.

Ύστερα από εννέα και πλέον χρόνια στη Γερμανία, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα. Η Σανγκάη Σενχούα έχει καταθέσει πρόταση στον 28χρονο αμυντικό, ο οποίος έχει συμβόλαιο στο Αμβούργο μέχρι το 2020.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής, μάλιστα, έχει ήδη ταξιδέψει στην Κίνα για να βάλει τη μεταγραφή του στην τελική ευθεία. Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες, καθώς υπογραφές ακόμη δεν έχουν πέσει. Το Αμβούργο έχει δώσει άδεια στον Κατερινιώτη να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του. Φέτος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει κάνει δύο συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα και έχει χάσει τη θέση του στην πρώτη ομάδα.

Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο οι Γερμανοί είχαν ανακοινώσει ότι ο Έλληνας αμυντικός θα προπονείται με την U21, καθώς ζήτησε να αποχωρήσει. Το Αμβούργο τον είχε αγοράσει το καλοκαίρι του 2017 από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν αντί 6,5 εκατ. ευρώ. Στη Γερμανία πρωτοπήγε το 2010, όταν η Σάλκε τον απέκτησε με 2 εκατ. ευρώ από τον Ολυμπιακό. Το 2014 δόθηκε δανεικός στη Λεβερκούζεν και το 2015 οι "ασπιρίνες" τον αγόρασαν 8 εκατ. ευρώ.

Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 είχε παραχωρηθερί δανεικός από τη Λεβερκούζεν στη Λειψία. Με την Εθνική Ελλάδας έχει κάνει 29 συμμετοχές και σημείωσε τέσσερα γκολ. Τελευταία του συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν τον Μάρτιο του 2018, σε φιλικό με την Αίγυπτο.

Αυτό το διάστημα η Σανγκάη Σενχούα πραγματοποιεί προετοιμασία σε ένα νησί της Κίνας, στο Χαϊκού, και τις επόμενες μέρες θα επιστρέψει στη βάση της. Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε τερμάτισε στη 13η θέση, με οκτώ νίκες, έξι ισοπαλίες και 16 ήττες. Στην ίδια ομάδα παίζει ο διεθνής Ιταλός εξτρέμ, Στεφάν Ελ Σαράουι.

Ο προηγούμενος Έλληνας της Σανγάη Σενχούα ήταν ο γυμναστής Παναγιώτης Βούλγαρης, που είχε πάει στην ομάδα με προπονητή τον Γκουστάβο Πογέτ και παλιότερα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (2015-2016). Από την Κίνα πέρασε και ο Απόστολος Γιάννου, από την Guangzhou R&F (2016 - 2018).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ