ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Χολέμπας: "Κανείς δεν θέλει να πάει πλέον στην Bundesliga"

Tottenham's Lucas Moura, left, vie for the ball with Watford's Jose Holebas during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Watford at Wembley Stadium in London, Wednesday, Jan. 30, 2019.(AP Photo/Frank Augstein)
Tottenham's Lucas Moura, left, vie for the ball with Watford's Jose Holebas during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Watford at Wembley Stadium in London, Wednesday, Jan. 30, 2019.(AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο πρώην διεθνής μπακ, Χοσέ Χολέμπας παραχώρησε συνέντευξη στο "sportbuzzer.de" και αναφέρθηκε στις διαφορές της Premier League από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα και υποστήριξε πως κανείς δεν θέλει να πάει να αγωνιστεί πλέον στην Bundesliga.

Ο Χοσέ Χολέμπας, παρά το γεγονός ότι διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση, αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο με τη φανέλα της Γουότφορντ. Μάλιστα, την περσινή σεζόν έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με τις "σφήκες", αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, καθώς η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 6-0 από την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

Ο πρώην διεθνής Έλληνας μπακ παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική ιστοσελίδα " sportbuzzer.de", στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Γουότφορντ στο Ασάφενμπεργκ της Αυστρίας και εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός σε ό,τι αφορά στην Bundesliga, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιος κορυφαίος παίκτης που να θέλει να αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα.

"Στην Αγγλία, υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός από οπουδήποτε αλλού. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τους αγγλικούς συλλόγους με άλλους στην Ευρώπη. Στην Αγγλία κάθε σύλλογος έχει χρήματα και υπάρχουν καλοί παίκτες σε όλες τις ομάδες. Αντίθετα, από τη Γερμανία ή την Ισπανία.

Προσωπικά, γνωρίζω πως κανένας δεν θέλει να έρθει στη Γερμανία πλέον. Φυσικά υπάρχουν ομάδες όπως η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ, η Λεβερκούζεν ή η Σάλκε, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η γυναίκα μου υποστηρίζει τη Σάλκε, γι' αυτό το λόγο την παρακολουθώ λίγο περισσότερο.

Προφανώς και στην Αγγλία υπάρχουν παιχνίδια όπως το Μπέρνλι - Μπόρνμουθ, αλλά το επίπεδο είναι διαφορετικό από τις υπόλοιπες λίγκες. Από τακτικής πλευράς, δεν είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, αλλά σε θέμα ταχύτητας, φυσικής κατάστασης και δύναμης έχει τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα. Πρέπει να παραμένει συγκεντρωμένος όλο το 90λεπτο", δήλωσε αρχικά, ενώ σε ερώτηση για το αν θα συνεχίζει να αγωνίζεται και μετά το 2020, όταν κι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τη Γουότφορντ, απάντησε:

"Σίγουρα θα επιστρέψω στη Γερμανία κάποια στιγμή, αλλά όχι ως ποδοσφαιριστής. Θα δούμε μέχρι πόσο χρονών θα αντέξω. Παραμένω σε καλή κατάσταση και δεν με ενδιαφέρει αν θα είμαι 38, 39 ή 40 ετών. Αντίθετα, στη Γερμανία ασχολούνται με την ηλικία του παίκτη κι αυτό δεν μου αρέσει.

Όταν αποσυρθώ, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Θα βλέπω κάποια παιχνίδια του ανιψιού μου που αγωνίζεται στις ακαδημίες της Κίκερς Όφενμπαχ, αλλά ως εκεί".

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ