PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Έβερτον: Ανατροπή με μαγικές ασίστ από Σάκα και Λουίζ

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, left, scores his side's second goal as Everton's goalkeeper Jordan Pickford fails to save the ball during the English Premier League soccer match between Arsenal and Everton at Emirates stadium in London, Sunday, Feb. 23, 2020. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, left, scores his side's second goal as Everton's goalkeeper Jordan Pickford fails to save the ball during the English Premier League soccer match between Arsenal and Everton at Emirates stadium in London, Sunday, Feb. 23, 2020. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Άρσεναλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς όμως μέσα σε έξι λεπτά κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω κόντρα στην Έβερτον με γκολ των Ενκετιά και Ομπαμεγιάνγκ (VIDEOS).

Το ματς κόντρα στην Έβερτον άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την Άρσεναλ καθώς δέχτηκε γκολ από τον Κάλβερτ-Λιούιν στα 49'' ( το γρηγορότερο που έχει σημειωθεί εις βάρος των Λονδρέζων σε εντός έδρας ματς επί εποχής Premier League), όμως η απάντησή της ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντική.

Και αυτό γιατί μπόρεσε να βρει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών και να βάλει έτσι τις βάσεις για την τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη της μετά το 4-0 επί της Νιούκαστλ και το 1-0 επί του Ολυμπιακού.

Το 1-1 έγινε στο 27 όταν ο Ενκετιά νίκησε με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής τον Πίκφορντ, με τον 18χρονο Σάκα να βγάζει την ασίστ με υπέροχη σέντρα από τα αριστερά και να μετράει πλέον 10 ασίστ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του.

Όσο για το 2-1, αυτό έγινε στο 33', με τον Νταβίντ Λουίζ να βρίσκει τρόπο να εξιλεωθεί για το λάθος του στη φάση του γκολ της Έβερτον. Ο Βραζιλιάνος στόπερ έκανε αρκετά μέτρα με τη μπάλα στα πόδια και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε κάθετη πάσα, με τον Ομπαμεγιάνγκ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και να εκτελεί με άψογο πλασέ για το 2-1 και την ανατροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άρσεναλ - Έβερτον: Γκολ στα 49'' οι φιλοξενούμενοι
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ