PREMIER LEAGUE

Φρεντ: "Είμαστε όλοι το ίδιο, ανεξάρτητα από το δέρμα, τα μαλλιά ή το φύλο μας"

Manchester United's Fred during the English Premier League soccer match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, England, Wednesday, Dec. 4, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United's Fred during the English Premier League soccer match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, England, Wednesday, Dec. 4, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο Φρεντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τοποθετήθηκε για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία προτίθεται να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπαίτιους.

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο Φρεντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Σίτι, όπου οι κόκκινοι διάβολοι επικράτησαν με 2-1 στο "Etihad" και βύθισαν ακόμα περισσότερο την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία είναι πλέον στο -14 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Την ώρα που πήγε να εκτελέσει κόρνερ για λογαριασμό της ομάδας του στο 68ο λεπτό, είδε να πετούν προς το μέρος του μπουκάλι και δύο αναπτήρες, με τον δεύτερο εξ αυτών μάλιστα να τον βρίσκει στην πλάτη.

Το γεγονός αυτο ανάγκασε τον διαιτητή να διακόψει προσωρινά το ματς ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τα αντικείμενα που εξακοντίστηκαν προς το μέρος του Βραζιλιάνου μέσου των κόκκινων διαβόλων, υπήρχαν και κραυγές με ρατσιστική χροιά προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ιθύνοντες της Σίτι αναμένεται να τιμωρήσουν με ισόβιο αποκλεισμό τον ανεγκέφαλο οπαδό της ομάδας τους, όταν τον ταυτοποιήσουν μέσα από τις κάμερες, ενώ ανάλογη τύχη θα έχουν και όσοι έκαναν κραυγές με ρατσιστικό υπόβαθρο ο Βραζιλιάνος.

Ο ποδοσφαιριστής ανέφερε μετά τον αγώνα πως "βρισκόμαστε ακόμα σε μία οπισθοδρομική κοινωνία. Μου πέταξε και τον αναπτήρα του και με χτύπησε. Προσπαθώ να μη νοιάζομαι γι’ αυτά και να κοιτάζω μπροστά. Είμαστε όλοι το ίδιο, ανεξάρτητα από τον χρώμα του δέρματος, των μαλλιών ή το φύλο μας".

AP Photo/Rui Vieira

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ