PREMIER LEAGUE

Γουλβς - Λίβερπουλ 1-2: Απόδραση τίτλου για τους κόκκινους

Liverpool's Jordan Henderson, center, celebrates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Thursday, Jan. 23, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Jordan Henderson, center, celebrates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Thursday, Jan. 23, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Αν και ζορίστηκε απίστευτα από την Γουλβς, η Λίβερπουλ βρήκε τον τρόπο να φύγει με τη νίκη (2-1) από το Μολινό και να ξεφύγει 16 πόντους από τη Μάντσεστερ Σίτι με ματς λιγότερο (VIDEOS)!

Δεν φρενάρει πουθενά! Η Λίβερπουλ τα βρήκε σκούρα για μεγάλο διάστημα του αγώνα απέναντι στην εξαιρετική Γουλβς στο "Μολινό" όμως έδειξε πως διαθέτει πανίσχυρο μεταλλο ως ομάδα καθώς επιβλήθηκε με 2-1 και άφησε 16 πόντους πίσω την Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο (στις 29 Ιανουαρίου στην έδρα της Γουέστ Χαμ).

Οι Τζόρνταν Χέντερσον (8') και Ρομπέρτο Φιρμίνο (84') χάρισαν το τρίποντο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ (είχε ισοφαρίσει προσωρινά για το σύνολο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο ο Χιμένες στο 51'), με τους ρεντς να μετρούν πλέον 22 νίκες και 1 ισοπαλία σε 23 πρωταθλήματος, καθώς επίσης και 14 διαδοχικές νίκες και 40 ματς χωρίς ήττα στην Premier League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Καλύτερο ξεκίνημα στο ματς δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Γιούργκεν Κλοπ, με την Λίβερπουλ να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στην πρώτη μεγάλη στιγμή της στα αντίπαλα καρέ, σε μία φάση μάλιστα που θύμισε το πρώτο της γκολ στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γουνάιτεντ.

Την περασμένη Κυριακή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είχε τροφοδοτήσει με εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά τον Φαν Ντάικ για το 1-0 ενώ απέναντι στην Γουλβς ο παίκτης που ευεργετήθηκε από το μαγικό πόδι του Άγγλου διεθνή μπακ (έφτασε τις 22 ασίστ στην Premier League από την αρχή της περασμένης σεζόν) ήταν ο Χέντερσον, με τον αρχηγό των κόκκινων να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά (η μπάλα βρήκε και στον ώμο του) να νικάει τον Ρουί Πατρίσιο για το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα η Γουλβς απείλησε με την κεφαλιά του Ντόχερτι που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Άλισον, ωστόσο η αμέσως επόμενη αξιόλογη φάση της ήρθε στο 38' με το σουτ του Χιμένες που πέρασε άουτ, με τους παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο να μην έχουν τελική προσπάθεια εντός της εστίας της Λίβερπουλ στο πρώτο 45λεπτο.

Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ κατάφερε να διαχειριστεί αρκετά καλά το υπέρ της προβάδισμα με άριστη τακτική, ενώ είχε δύο πολύ καλές στιγμές, αμφότερες με τον Σαλάχ (18', 45+2'), με τον Αιγύπτιο να βλέπει τις προσπάθειές του να κόβονται από σώματα παικτών των λύκων.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Λίβερπουλ προηγούμενη αλλά και λαβωμένη, καθώς ο Μανέ υπέστη μυικό τραυματισμό και αποχώρησε αναγκαστικά, δίνοντας τη θέση του στον Μιναμίνο για να κάνει το ντεμπούτο του στην Premier League.

To δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Λίβερπουλ να μπαίνει φουριόζα και να χάνει μία σπουδαία ευκαιρία με τον Σαλάχ στο 47' για το δεύτερο γκολ (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρουί Πατρίσιο), με την Γουλβς να απαντάει όμως με καλό σουτ στο 48' του Νέτο (σταμάτησε στα πόδια του Γκόμεζ) και να φτάνει στην ισοφάριση στο 51', με ένα γκολ που ήταν προϊόν εξαιρετικής οργανωμένης προσπάθειας.

Ο Χιμένες απέφυγε με ντρίμπλες δύο παίκτες των κόκκινων λίγο πιο κάτω από τη σέντρα και έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Τραορέ που έκανε κούρσα προς την περιοχή, με τον Ισπανό να βγάζει γλυκιά σέντρα και τον Μεξικανό που ακολοθούσε ως τρέιλερ τη φάση να νικάει με ασύλληπτη κεφαλιά τον Άλισον, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του για το 1-1.

Με αυτό μάλιστα το τέρμα η Γουλβς έβαλε τέλος σε ένα εκπληκτικό σερί της Λίβερπουλ που κρατούσε για 725' αγωνιστικά λεπτά ανέπαφη την εστία της, με τον αμέσως προηγούμενο παίκτη που είχε βρει δίχτυα απέναντί της να είναι ο Ρισάρλιζον της Έβερτον στις 4 Δεκεμβρίου!

Με το σκορ ισόπαλο, το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά καθώς αμφότερες οι ομάδες έψαξαν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ και είχαν ορισμένες πολύ καλές στιγμές. Η Λίβερπουλ είχε δύο καλά σουτ με τους Φιρμίνο (60') και Σαλάχ (70') ενώ στον αντίποδα η Γουλβς απείλησε πολύ περισσότερο, υποχρεώνοντας τον Άλισον σε δύο σωτήριες επεμβάσεις: πρώτα στο 65' στο δυνατό διαγώνιο σουτ του Τραορέ εντός περιοχής και έπειτα στο 70' στο πλασέ του Χιμένες από πλάγια θέση.

Από το 45' μέχρι το 70' η εικόνα του αγώνα έδειχνε... Γουλβς, όμως στο τελευταίο 20λεπτο η Λίβερπουλ κατάφερε όχι μόνο να ισορροπήσει αλλά να γίνει εκείνη πιο επικίνδυνη και τελικά να αποδράσει με το τρίποντο. Στο 82' ο Φιρμίνο προειδοποίησε τους γηπεδούχους, όταν μπήκε στην περιοχή και είδε τον Πατρίσιο να αποκρούει το σουτ του, για να έρθει στο 84' το 1-2, με τον Βραζιλιάνο να δέχεται ασίστ από τον Χέντερσον και να εκτελεί τον Πορτογάλο κίπερ των λύκων με άπιαστο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή!

Αυτό ήταν το 6ο γκολ του Φιρμίνο στα 8 τελευταία παιχνίδια του με την Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις, όσα ακριβώς είχε και στα προηγούμενα 32 παιχνίδια του με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Η Γουλβς είχε την ευκαιρία να πάρει το βαθμό στο φινάλε, όμως το πλασέ του Ζότα μέσα από τη μικρή περιοχή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να μείνει το 2-1 υπέρ των κόκκινων και να τους επιτρέπει να κάνουν ένα ακόμα άλμα προς τον πρώτο τους τίτλο μετά το 1990 και 19ο συνολικά στην ιστορία τους.

ΓΟΥΛΒΣ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-2 (HIGHLIGHTS):

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (73' Αγκουέρο)

Μπόρνμουθ - Μπράιτον 3-1 (36' Χ.Γουίλσον 41' αυτ. Γκρος 74'Κ.Γουίλσον - 82' Mούι)

Άστον Βίλα - Γουότφορντ 2-1 (68' Λουίζ, 90'+5' Κονσά / 38' Ντίνι)

Έβερτον - Νιούκαστλ 2-2 (30' Κεν, 54' Κάλβερτ-Λιούιν / 90'+4',90'+5'Λεζόν)

Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον 0-2 (23' Ρέντμοντ, 48' Άρμστρονγκ)

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-2 (28' πεν Ζορζίνιο, 84' Αθπιλικουέτα / 64' Μαρτινέλι, 87' Μπεγιερίν)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

Λέστερ - Γουέστ Χαμ 4-1 (24' Μπαρνς, 45+5' Περέιρα, 81' πεν.88' Πέρεθ / 50' πεν. Νομπλ)

Τότεναμ - Νόριτς 2-1 (38' Ντέλε Άλι, 79' Σον/ 70' πεν. Πούκι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 0-2 (39' Γουντ, 56' Ροντρίγκεζ)

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

Γουλβς - Λίβερπουλ 1-2 (51' Χιμένες / 8' Χέντερσον, 84' Φιρμίνο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ