PREMIER LEAGUE

Κλάτενμπεργκ: "Η λέξη σκόπιμο για το χέρι έχει καταργηθεί εδώ και δύο χρόνια"

Referee Mark Clattenburg during the English Premier League soccer match between Manchester City and Southampton at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, Oct. 23, 2016. (AP Photo/Rui Vieira)
clattenburg/AP IMAGES AP IMAGES

O αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ πήρε θέση για τον καταλογισμό του πρώτου πέναλτι της Λίβερπουλ με τη Λιντς, σημειώνοντας πως ήταν σωστή η απόφαση του Μάικλ Όλιβερ.

O αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ πήρε θέση για τον καταλογισμό του πρώτου πέναλτι της Λίβερπουλ με τη Λιντς ( 4-3 νίκησαν οι ρεντς στο Άνφιλντ), τονίζοντας στη Daily Mail πως ήταν σωστή η απόφαση του Μάικλ Όλιβερ.

"Ο Μάικλ Όλιβερ ήταν 100% σωστός στο πρώτο πέναλτι της Λίβερπουλ, όταν το σουτ του Σαλάχ εκτρέπεται από το μηρό του αμυντικού του Λιντς, Ρόμπιν Κοχ και χτυπά στο χέρι του.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να μιλούν γι' αυτό δύο χρόνια αργότερα, αλλά η λέξη σκόπιμα έχει αφαιρεθεί από τους κανόνες του παιχνιδιού. Δεν έχει σημασία ότι ο Κοχ δεν χτύπησε σκόπιμα την μπάλα, διότι το χέρι του ήταν απλωμένο και σε αφύσικη θέση και έκανε το σώμα του μεγαλύτερο.

Δεν έχει σημασία επίσης ότι η μπάλα είχε παραμορφωθεί πριν χτυπήσει το χέρι του. Ο Κοχ είχε ρίξει το σώμα του στο σούτ και ανέλαβε τον κίνδυνο. Γι ‘αυτό τώρα βλέπετε πολλούς αμυντικούς να πλησιάζουν σε τέτοιες καταστάσεις με τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους", ανέφερε ο Κλάτενμπεργκ για την επίμαχη φάση.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ