PREMIER LEAGUE

Κορονοϊός: Μέχρι τις 25 Μαΐου η προθεσμία της Super League για το πλάνο επανέναρξης

ΔΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Super League, Δ.Σ. (eurokinissi) EUROKINISSI

Οι εθνικές ομοσπονδίες και λίγκες - ανάμεσά τους και η Super League - έχουν προθεσμία μέχρι τις 25 Μαΐου να παρουσιάσουν στην UEFA το πλάνο επανέναρξης της σεζόν.

Η 25η Μαΐου είναι η προθεσμία που θα έχουν οι εθνικές ομοσπονδίες και λίγκες για να παρουσιάσουν στην UEFA το πλάνο επανέναρξης της σεζόν μετά το σοκ που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Αυτό φυσικά αφορά και το ελληνικό πρωτάθλημα και τη διοργανώτρια αρχή του Super League. Στο πλάνο θα πρέπει να καταγράφεται ρητώς τόσο η ημερομηνία έναρξης, όσο και το format της διοργάνωσης.

Τα πρωταθλήματα μπορούν να τερματίσουν τη σεζόν τώρα εάν "υπάρχουν συγκεκριμένες οικονομικές αιτίες που θα κάνουν τη συνέχιση και ολοκλήρωση της σεζόν να μην μοιάζει οικονομικά συνετή επιλογή ή που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα των εγχώριων διοργανώσεων και των ομάδων που συμμετέχουν".

Υπενθυμίζεται ότι για την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 11 είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη (28/4), αλλά μετατέθηκε κατά μία ημέρα γιατί το απόγευμα (18:00) είναι προγραμματισμένο το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται στην Ολλανδία ο πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε ξεκαθάρισε ότι δεν θα διεξαχθεί κανένας αγώνας με θεατές ή χωρίς, έως την 1η Σεπτεμβρίου και η λίγκα την επομένη αποφάσισε να βάλει τέλος στη φετινή σεζόν στη χώρα.

Ο γενικός διευθυντής της Ουτρέχτης, Τάις φαν Ες, μίλησε στο Sport24.gr και εξαπέλυσε επίθεση στην ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία η οποία "παραβίασε τις οδηγίες της UEFA και έφερε χάος με τις κινήσεις της".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ