PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-1: Κόκκινη απόλαυση για τίτλο

Liverpool's Mohamed Salah celebrates scoring during the English Premier League soccer match against Arsenal at Anfield, Liverpool, England, Saturday Aug. 24, 2019. (Anthony Devlin/PA via AP)
Liverpool's Mohamed Salah celebrates scoring during the English Premier League soccer match against Arsenal at Anfield, Liverpool, England, Saturday Aug. 24, 2019. (Anthony Devlin/PA via AP) AP

Η Λίβερπουλ έκανε με εμφατικό τρόπο το τρία στα τρία στην Premier League. Οι παίκτες του Κλοπ διέλυσαν την Άρσεναλ με 3-1, ενώ μπορούσαν κι άλλα γκολ. Σκόραρε ο Ματίπ, δύο τέρματα ο ασταμάτητος, Σαλάχ (VIDEOS).

Για ντέρμπι άρχισε το Λίβερπουλ - Άρσεναλ, αλλά οι "Κόκκινοι" είχαν διαφορετική άποψη. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έπαιξε ανά διάστημα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, "έπνιξε" τους φιλοξενούμενους και δίκαια νίκησε με 3-1.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Premier League, αφού ό,τι και να κάνει η Σίτι με την Μπόρνμουθ, μετά το 2-2 με την Τότεναμ, έχει μείνει πίσω στην κούρσα. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να χριστεί μία από τις δύο διεκδικήτριες φαβορί.

Στα τους ματς: Στο πρώτο ημίχρονο η γενική εικόνα ορίζει ως απόλυτο αφεντικό την Λίβερπουλ. Οι "Κόκκινοι" είχαν το πάνω χέρι σε όλα. Κατοχή, δημιουργία φάσεων. Ωστόσο, η Άρσεναλ που ήταν εξαιρετικά στημένη στην άμυνα και έψαχνε το λάθος για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Πεπέ και Ομπαμεγιάνγκ.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να "παγώσουν" το Άνφιλντ. Ήταν στο 34ο λεπτό όταν ο Χέντερσον έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, έχασε τη μπάλα γεγονός που είχε ως συνέπεια να φύγει στην κόντρα ο Πεπέ, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Άρσεναλ. Στην κρίσιμη φάση, όμως, ο Ιβοριανός πραγματοποίησε κάκιστο πλασέ πάνω στον Άντριαν που έδιωξε τον κίνδυνο.

Κι αφού οι "Κανονιέρηδες" δεν βρήκαν το γκολ, η Λίβερπουλ τους τιμώρησε. Ο Αλεξάντερ - Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ και στο 41' ο Ματίπ με κεφαλιά νίκησε Παπασταθόπουλο και Λένο για το 1-0. Σε όλο το πρώτο 45λεπτο, βέβαια, οι σέντρες των μπακ των γηπεδούχων ήταν εύκολη υπόθεση για τους αμυντικούς του Ουνάι Έμερι:

"ΠΑΤΑΤΑ" Ο ΛΟΥΙΖ, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σκέτος εφιάλτης για την Άρσεναλ. Η Λίβερπουλ επανήλθε στο χορτάρι με σπασμένα τα φρένα και συνέχισε να πιέζει. Και στο 49' έγινε το 2-0. Ένα λεπτό νωρίτερα, λοιπόν, ο Νταβίντ Λουίζ υπέπεσε σε παιδικό φάουλ, διότι τράβηξε τη φανέλα του Σαλάχ μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Αιγύπτιος με άριστη εκτέλεση έστειλε τον Λένο να μαζέψει τη μπάλα από το τέρμα του:

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Λονδρέζους, οι "Κόκκινοι" σκόραραν και τρίτο γκολ. Πρωταγωνιστές εκ νέου ο Σαλάχ με τον Λουίζ. Ο "Φαραώ" πέρασε σαν σταματημένο τον Βραζιλιάνο, έτρεξε μέχρι την περιοχή και από το σωστό σημείο έκανε το ιδανικό πλασέ για το 3-0. Πλέον, ο Σαλάχ μετράει 6 γκολ σε 6 αναμετρήσεις εναντίον της Άρσεναλ:

Στη συνέχεια της αναμέτρησης η Λίβερπουλ επέμενε και για τέταρτο γκολ. Η Άρσεναλ παραδόθηκε με μοναδικό διασωθέντα τον Νικολά Πεπέ που προσπαθούσε μόνος να γίνει απειλητικός μπροστά από την εστία του Αντριάν, χωρίς επιτυχία. Εν τέλει οι Λονδρέζοι βρήκαν ένα γκολ κι αυτό από την αλλαγή του Έμερι, τον Τορέιρα ο οποίος εκτός από το να μειώσει έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να συμμαζέψει την ομάδα του και να γλιτώσει από χειρότερα. Ο Ουρουγουανός στο 85' βρήκε χώρο και χρόνο μέσα στην περιοχή του Άντριαν και πλάσαρε σωστά για το 3-1.

Επόμενο παιχνίδι για την Λίβερπουλ εκτός έδρας με την Μπέρνλι, ενώ η Άρσεναλ θα συνεχίσει με ντέρμπι, καθώς θα συγκρουστεί με την Τότεναμ στην έδρα της.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του Sport24.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 23 Αυγούστου

Άστον Βίλα - Έβερτον 2-0 (22' Γουέσλι, 90+5' Ελ Γκαζί)

Σάββατο 24 Αυγούστου

Νόριτς - Τσέλσι 2-3 (6' Κάντουελ, 31' Πούκι / 3', 68' Άμπραχαμ, 17' Μάουντ)

Μπράιτον - Σαουθάμπτον 0-2 (55' Τζενέπο, 90' Ρέντμοντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 1-2 (89' Τζέιμς / 32' Αγιού, 93' Βαν Άανχολτ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-2 (62' ΜακΜπέρνι / 38' Βάρντι, 70' Μπαρνς)

Γουότφορντ - Γουέστ Χαμ 1-3 (17' Γκρέι / 3' Νομπλ, 64', 73' Χάλερ)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-1 (41' Ματίπ, 49' πεν. 58' Ματίπ / 85' Τορέιρα)

Κυριακή 25 Αυγούστου

Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Σίτι (16:00)

Τότεναμ - Νιούκαστλ (18:30)

Γουλβς - Μπέρνλι

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ