PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-1: Κόκκινη υπεροχή και "3 στα 3" για τους πρωταθλητές

Liverpool's Sadio Mane, right, is congratulated by teammate Roberto Firmino after scoring his team's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, England, Monday, Sept. 28, 2020. (Jason Cairnduff/Pool via AP)
Liverpool's Sadio Mane, right, is congratulated by teammate Roberto Firmino after scoring his team's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, England, Monday, Sept. 28, 2020. (Jason Cairnduff/Pool via AP) JASON CAIRNDUFF/POOL VIA AP

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά έφτασε σε μία απολύτως δίκαιη ανατροπή επικρατώντας 3-1 της Άρσεναλ και έκανε το "3 στα 3" στη φετινή Premier League (VIDEOS).

Η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα είναι εμφανώς και αισθητά βελτιωμένη σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν της και το (απ)έδειξε αυτό και στα δύο προηγούμενα ραντεβού της με την Λίβερπουλ σε πρωτάθλημα και Community Shield, όμως το βράδυ της Δευτέρας η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως είναι πάνοπλη και πεινασμένη για το ριπίτ.

Αν και έμεινε πίσω στο σκορ στο 25' από το γκολ του Λακαζέτ, η πρωταθλήτρια Αγγλίας έφερε τούμπα την κατάσταση μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά και στο 88' είδε τον (εξαιρετικό στο δεκάλεπτο που αγωνίστηκε) Ζότα να σκοράρει το παρθενικό του γκολ στο ντεμπούτο του και να παίρνει έτσι τη νίκη με σκορ 3-1.

Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική εντός έδρας νίκη της Λίβερπουλ απέναντι στην Άρσεναλ σε επίπεδο Premier League, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να επεκτείνει μάλιστα το αήττητο σερί της στο Άνφιλντ σε 61 αγώνες πρωταθλήματος (50 νίκες - 11 ήττες από τον Απρίλιο του 2017 και μετά).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ ανέλαβε απο πολύ νωρίς τα ηνία του αγώνά μέσω της κατοχής της μπάλας και άρχισε σιγά σιγά να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την περιοχή της Άρσεναλ, την ώρα που οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα είχαν ως σχέδιο να περιμένουν πίσω από τη μπάλα και να ψάχνουν κάποια γρήγορη αντεπίθεση για να απειλήσουν.

Στο 12' ο Φαν Ντάικ απείλησε για πρώτη φορά με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής που απομάκρυνε ο Νταβίντ Λουίζ και στο 15' ο Λένο απέκρουσε το σουτ στην κίνηση του Μανέ μέσα από την περιοχή, για να έρθει ο Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 21' να χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία των πρωταθλητών, ως εκείνη τη στιγμή, με το σουτ του εκτός περιοχής να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και αφού πρώτα είχε κοντράρει στα πόδια του Μπεγερίν.

Την ώρα πάντως που οι κόκκινοι ανέβαζαν σταδιακά στροφές, η Άρσεναλ σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη της τελική προσπάθεια αλλά και στην πρώτη της γενικά επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ.

Οι Λονδρέζοι ξεδίπλωσαν ταχύτατη αντεπίθεση και η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Μέιτλαντ-Νάιλς που έβγαλε σέντρα, ο Ρόμπερτσον αντί να την απομακρύνει έδωσε ουσιαστικά ασίστ στον Λακαζέτ και ο Γάλλος φορ με γυριστό σουτ νίκησε τον Άλισον που είχε πέσει για να αποκρούσει σε λάθος χρόνο (0-1).

Η χαρά των Κυπελλούχων Αγγλίας κράτησε μόλις 147 δευτερόλεπτα, με τους παίκτες του Κλοπ να απαντούν χάρη στην κλάση των Σαλάχ και Μανέ! Ο Αιγύπτιος πέρασε με ντρίπλα τον Τίερνι και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή υποχρεώνοντας τον Λένο σε ασταθή επέμβαση, με τον Μανέ να ακολουθεί την πορεία της μπάλας και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 1-1.

Έξι λεπτά αργότερα, η ανατροπή που δικαιούταν η Λίβερπουλ βάσει της εικόνας της στο πρώτο ημίχρονο (11 τελικές εκ των οποίων οι 5 εντός εστίας και 69% κατοχή, το γκολ η μοναδική τελική για την Άρσεναλ στον αντίποδα) ήρθε μέσα από τη συνεργασία των δύο ακραίων αμυντικών της.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε σέντρα από τα δεξιά και την έστειλε συστημένη στον προωθημένο Ρόμπερτσον που την υποδέχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ πίσω από τους Χόλντινγκ και Μπεγερίν, έκανε το κοντρόλ και νίκησε με αριστερό πλασέ τον Λένο για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ ισορρόπησε την κατάσταση και μάλιστα ήταν εκείνη που δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε λίγα λεπτά για να φτάσει στην ισοφάριση. Μοιραίος και στις δύο ο σκόρερ του τέρματός της στο 25ο λεπτό, Λακαζέτ, με τον Γάλλο στράικερ να βλέπει τον Άλισον να αποκρούει τα πλασέ του στο 59' και στο 63' στα δύο μοναδικά τετ α τετ που είχαν οι δύο ποδοσφαιριστές!

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της είχε μόνο μία κλασική φάση για γκολ μέχρι το 70', με τον Μανέ να ανακατώνει την άμυνα των Λονδρέζων και να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από συνεργασία του με τον Φιρμίνο, για να δει το πλασέ του στο 64' να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Λένο.

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της είχε μόνο μία κλασική φάση για γκολ μέχρι το 70', με τον Μανέ να ανακατώνει την άμυνα των Λονδρέζων και να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από συνεργασία του με τον Φιρμίνο, για να δει το πλασέ του στο 64' να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Λένο.

Ο Αρτέτα έριξε στον αγωνιστικό χώρο από το 60' μέχρι το 74' τους Θεμπάγιος, Πεπέ και Ενκέτια θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του από τη μέση και μπροστά, ενώ ο Κλοπ απο την πλευρά του έκανε διπλή αλλαγή στο 80' περνώντας τους Μίλνερ και Ζότα, με τον Πορτογάλο πρώην επιθετικό της Γουλβς να κάνει μάλιστα την άμυνα της Άρσεναλ να τον νιώσει με το καλημέρα.

Στο 82' έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ εκτός περιοχής, στο 83' την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων μετά από φοβερή πάσα που πήρε από τον Σαλάχ, για να έρθει στο 88' η γλυκιά ανταμοιβή του, όταν με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Λένο και πανηγύρισε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα των κόκκινων.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (79' Μίλνερ), Μανέ (80' Ζότα), Σαλάχ, Φιρμίνο (91' Μιναμίνο)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Χόλντινγκ, Νταβίντ Λουίζ, Τίερνι, Μπεγερίν, Ελνένι, Τζάκα (60' Θεμπάγιος), Μέιτλαντ-Νάιλς, Ουίλιαν (68' Πεπέ), Λακαζέτ (74' Ενκέτια), Ομπαμεγιάνγκ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (40' πεν. Μοπέ, 90+5' Μαρτς / 43' αυτ. Ντανκ, 55' Ράσφορντ, 90+10' πεν. Μπρούνο Φερνάντες)

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 1-2 (26' Κουγιατέ / 10' Κάλβερτ-Λιούιν, 40' πεν. Ρισάρλιζον)

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 3-3 (4' 25' Ρόμπινσον, 28' Μπάρτλεϊ / 55' Μάουντ, 70' Χάντσον-Οντόι, 90+3' Άμπραχαμ)

Μπέρνλι - Σαουθάμπτον 0-1 (5' Ινγκς)

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Λιντς 0-1 (88' Μπάμφορντ)

Τότεναμ - Νιούκαστλ 1-1 (25' Λούκας Μόουρα / 90+7' πεν. Γουίλσον)

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 2-5 (4' Μαχρέζ, 84' Άκε / 37' πεν. 54', 58' πεν. Βάρντι, 77' Μάντισον, 88' πεν. Τίλεμανς)

Γουέστ Χαμ - Γουλβς 4-0 (17' 57' Μπόουεν, 66' αυτ. Χιμένες, 90+3' Αλέ)

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Φούλαμ - Άστον Βίλα 0-3 (4' Γκρίλις, 15' Χούριχεϊν, 48' Μινγκς)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-1 (28' Μανέ, 34' Ρόμπερτσον, 88' Ζότα / 25' Λακαζέτ)

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην Premier League αλλά και στα άλλα πρωταθλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3: Διπλό με πέναλτι μετά τη λήξη του αγώνα
Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 1-2: Κορυφή με "3 στα 3" για τα ζαχαρωτά
Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 3-3: Έσωσαν την παρτίδα στο 93' οι μπλε

Τότεναμ - Νιούκαστλ 1-1: Δραπέτευσαν με πέναλτι στο 90+7' οι φιλοξενούμενοι
Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 2-5: Θρίαμβος με χατ-τρικ Βάρντι
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ