PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα 2-0: Επέστρεψαν στις νίκες οι Πρωταθλητές

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα 2-0: Επέστρεψαν στις νίκες οι Πρωταθλητές

Η Λίβερπουλ, μετά την ήττα με 4-0 από την Σίτι, επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 της Άστον Βίλα. Πρώτο γκολ σημείωσε στην Premier League ο 19χρονος Κέρτις Τζόουνς.

Η Λίβερπουλ παρουσίασε μία μέτρια εμφάνιση συνολικά, όμως με ένα β' ημίχρονο ουσίας κατάφερε να επικρατήσει της Άστον Βίλα με 2-0. Με αυτόν τον τρόπο οι Reds επέστρεψαν στα θετικά αποτέλεσμα, έπειτα από την ήττα με 4-0 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Πρωταθλητές έφτασαν τους 89 βαθμούς, ενώ η Άστον Βίλα με 27 βαθμούς συνεχίζει τις προσπάθειες της για την σωτηρία. Ιδιαίτερο ήταν το παιχνίδι για τον 19χρονο Κέρτις Τζόουνς, ο οποίος σκόραρε το παρθενικό του γκολ στην Premier League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ προσπάθησε από τις πρώτες στιγμές του πρώτου μέρους να πάρει την κατοχή της μπάλας και ταυτόχρονα τα "ηνία" της αναμέτρησης. Ωστόσο, η ομάδα του Κλοπ ήταν αρκετά νωθρή, δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, εφόσον παρουσίαζε αδυναμίες στην τελική πάσα.

Μάλιστα, τα λάθη έδιναν την δυνατότητα στην Άστον Βίλα να τρέξει στην αντεπίθεση. Το πρώτο σουτ της αναμέτρηση σημειώθηκε στο 33ο λεπτό όταν ο Άλισον μπλόκαρε μία προσπάθεια του Λουίζ. Στο 37ο λεπτό οι Reds θέλησαν να απαντήσουν με ένα σουτ του Σαλάχ, όμως ο Ρέινα δήλωσε παρών.

Στο β' μέρος η Λίβερπουλ βελτιώθηκε, αφού ήταν πιο γρήγορη στην σκέψη, αλλά και στην εκτέλεση. Στο 52' ωστόσο η Βίλα απείλησε με τον Ελ Γκάζι με τον Άλισον να διώχνει σε κόρνερ. Ο Κλοπ θέλησε να αλλάξει τα πράγματα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον και Φιρμίνο.

Οι Reds αύξησαν την πίεση τους και τελικά πέτυχαν το γκολ στο 71ο λεπτό. Η Λίβερπουλ άλλαξε ωραία την μπάλα, ο Κεϊτά βρήκε τον Μανέ και ο Σενεγαλέζος από κοντά έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Κλοπ άγγιξε το 2-0, όμως το σουτ του Φιρμίνο έδιωξε ο Ρέινα.

Η Λίβερπουλ από εκεί και ύστερα διαχειρίστηκε το παιχνίδι και τελικά κατάφερε να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα. Στο 89ο λεπτό ο Σαλάχ με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον 19χρονο Τζόουνς, ο οποίος με ωραίο σουτ κέρδισε τον Ρέινα. Η Βίλα είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 90+1' με τον Γκρίλις, όμως ο Άλισον έδιωξε το σουτ του σε κόρνερ.

Λίβερπουλ (Κλοπ):Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (90' Γουίλιαμς), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (61' Βαϊνάλντουμ), Φαμπίνιο (61' Χέντερσον), Κεϊτά (85' Τζόουνς), Σαλάχ, Οριγκί (60' Φιρμίνο), Μανέ

Άστον Βίλα (Σμιθ): Ρέινα, Κονσά, Χάουζ, Μινγκς, Τέιλορ, ΜακΤζιν, Λουίζ, Γκρίλις, Ελ Γκαζί (74' Γιότα), Ντέιβις (74' Σαμάτα), Τρεζεγκέ (85' Βασιλίεβ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 33ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 4 Ιουλίου

Νόριτς - Μπράιτον 0-1 (25' Τροσάρ)

Λέστερ - Κρίσταλ Πάλας 3-0 (49' Ιχεανάτσο, 77' 90+4' Βάρντι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ 5-2 (29' 54' Γκρίνγουντ, 35' πεν. Ράσφορντ, 45+2' Μαρσιάλ, 59' Μπρούνο Φερνάντες / 16' Στάνισλας, 50' πεν. Κινγκ)

Γουλβς - Άρσεναλ 0-2 (43' Σακά, 86' Λακαζέτ)

Τσέλσι - Γουότφορντ 3-0 (28' Ζιρού, 43' πεν. Ουίλιαν, 90+2' Μπάρκλεϊ)

Κυριακή 5 Ιουλίου

Μπέρνλι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (43' Ταρκόβκσι / 80' Ίγκαν)

Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ 2-2 (17' Αλμιρόν, 67' Σέλβεϊ / 4' Αντόνιο, 65' Σούτσεκ)

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα 2-0 (71' Μανέ, 89' Τζόουνς)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι (21:00)

Δευτέρα 6 Ιουλίου

Τότεναμ - Έβερτον (22:00)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ