PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μπέρνλι 1-1: Φρένο στο κόκκινο σερί μετά από 1,5 χρόνο

during the English Premier League soccer match between Liverpool and Burnley at Anfield in Liverpool, England, Saturday , July 11, 2020. (Phil Noble/Pool via AP)
during the English Premier League soccer match between Liverpool and Burnley at Anfield in Liverpool, England, Saturday , July 11, 2020. (Phil Noble/Pool via AP) PHIL NOBLE/POOL VIA AP

Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι για την 35η αγωνιστική της Premier League και είδε το νικηφόρο σερί της στο Άνφιλντ για το πρωτάθλημα να σταματάει στα 24 παιχνίδια (VIDEOS).

Είχε συνολικά 23 τελικές προσπάθειες και τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, ωστόσο αυτή τη φορά οι παίκτες της Λίβερπουλ δεν έφυγαν χαμογελαστοί από το "Άνφιλντ".

Μετά από 17 νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν και 24 συνολικά (αμέσως προηγούμενη γκέλα το 1-1 με την Λέστερ στις 30 Ιανουαρίου 2019), οι κόκκινοι έμειναν στο 1-1 με την σκληροτράχηλη Μπέρνλι για την 35η αγωνιστική της Premier League και μόνο αν κάνουν το "3 στα 3" στο φινάλε θα σπάσουν το φράγμα των 100 βαθμών.

O Ρόμπερτσον έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ στο 34' με άπιαστη κεφαλιά, με τον Ροντρίγκεζ να χαρίζει ωστόσο τη βαθμό της ισοπαλίας στους "κλάρετς" στο 69' και να τους κρατάει ζωντανούς στη μάχη που δίνουν για την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Europa League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Λίβερπουλ να έχει το ρόλο του αφεντικού από το 15' και μετά και την Μπέρνλι να αμύνεται μαζικά και παθητικά, έχοντας μάλιστα μόνο μία τελική προσπάθεια μέσα σε 45 λεπτά. Οι πρωταθλητές του Κλοπ έκλεισαν τους "κλάρετς" στα καρέ τους και έμπαιναν αρκετά συχνά μεσά στην αντίπαλη περιοχή, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να έχει τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες αλλά να μη χρίζεται σκόρερ ελέω του εξαιρετικού Πόουπ.

Ο Άγγλος κίπερ απέκρουσε στο 17' με υπερένταση το πολύ δυνατό σουτ του Αιγύπτιου ενώ στο 33' ο αρχισκόρερ των κόκκινων έκανε εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι στον Πόουπ που απέκρουσε αυτή τη φορά σε κόρνερ το συρτό αριστερό πλασέ που έγινε προς την εστία του.

Ένα λεπτό αργότερα όμως, η τρίτη κλασική ευκαιρία της Λίβερπουλ αποδείχτηκε φαρμακερή για την Μπέρνλι, με τον Φαμπίνιο να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Ρόμπερτσον να έχει μετατραπεί σε επιθετικός για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Πόουπ με υπέροχη φαλτσαριστή κεφαλιά (1-0).

Με το τέρμα μάλιστα αυτό επιβεβαίωσε την επιθετική πολυφωνία που διέπει φέτος την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ καθώς έγινε ο 14ος παίκτης της που σκόραρε στο Άνφιλντ σε αγώνα πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν (μόνο τη σεζόν 1992-93 οι κόκκινοι είχαν περισσότερους σκόρερ σε μία σεζόν εντός έδρας, 15).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι άγγιξαν και το δεύτερο γκολ, με τον Μανέ να δέχεται υπέροχη ασίστ από τον Σαλάχ και να εξαπολύει δυνατό σουτ με το αριστερό, με τον Πόουπ να απογειώνεται στη δεξιά γωνία της εστίας του και να αποκρούει σε κόρνερ.

H εικόνα δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, με την Λίβερπουλ να μπαίνει με το πόδι στο γκάζι και να έχει δύο πολύ καλές στιγμές για να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Στο 49' ο Φιρμίνο έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας της Μπέρνλι με διαγώνιο σουτ και στο 51' η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι από το σουτ του Τζόουνς, με τη συνέχεια να βρίσκει τους κόκκινους να έχουν τον έλεγχο αλλά να αδυνατούν να πετύχουν το δεύτερο γκολ.

Αυτό το πλήρωσαν ακριβά στο 69', με τον Ροντρίγκεζ (στο 54' είχε την πρώτη τελική προσπάθεια εντός εστίας για την ομάδα του) να δέχεται ασίστ με το κεφάλι από τον Ταρκόβσκι και να νικάει με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Άλισον για το 1-1.

Στο τελευταίο 20λεπτο, το ματς άνοιξε, με την Λίβερπουλ να μένει όμως σταδιακά από δυνάμεις και την Μπέρνλι να χάνει χρυσή ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί 100%, όταν στο 87' ο Γκούντμουντσον έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άλισον σε φάση διαρκείας στα κόκκινα καρέ.

Από την πλευρά της η Λίβερπουλ είχε τη δική της μεγάλη στιγμή στο 93' όταν ο Πόουπ μπλόκαρε σωτήρια το σουτ του Σαλάχ, με το 1-1 να μένει ως το φινάλε και να συνιστά την πρώτη εντός έδρας απώλεια βαθμών τη φετινη σεζόν για την πρωταθλήτρια.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γουίλιαμς (69' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (81' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Τζόουνς (69' Κεϊτά), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Ταρκόβσκι, Τέιλορ, Πίτερς (65' Γκούντμουντσον), Μπράουνχιλ, Γουέστγουντ, ΜακΝιλ, Ροντρίγκεζ, Γουντ (65' Βίντρα)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 11 Ιουλίου

Γουότφορντ - Νιούκαστλ 2-1 (52' πεν. 82' πεν. Ντίνι / 23' Γκέιλ)

Νόριτς - Γουέστ Χαμ 0-4 (11', 45'+1', 54' 74' Αντόνιο)

Λίβερπουλ - Μπέρνλι 1-1 (34' Ρόμπερτσον / 69' Ροντρίγκεζ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι (19.30)

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι (22.00)

Κυριακή 12 Ιουλίου

Γουλβς - Έβερτον (14.00)

Άστον Βίλα - Κρίσταλ Πάλας (16.15)

Τότεναμ - Άρσεναλ (18.30)

Μπόρνμουθ - Λέστερ (21.00)

Δευτέρα 13 Ιουλίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον (22.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Λίβερπουλ 93

2 Μάντσεστερ Σίτι 69

3. Τσέλσι 60

4 Λέστερ 59

------------------------------------

5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 58

-----------------------------------

6. Γουλβς 52

7. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 51

-----------------------------------

8. Άρσεναλ 50

9. Μπέρνλι 50

10. Τότεναμ 49

11. Έβερτον 45

12. Σαουθάμπτον 44

13. Νιούκαστλ 43

14. Κρίσταλ Πάλας 42

15. Μπράιτον 36

16. Γουέστ Χαμ 34

17. Γουότφορντ 34

-------------------------------

18. Μπόρνμουθ 28

19. Άστον Βίλα 27

20. Νόριτς 21

*Οι πέντε πρώτοι πλην Μάντσεστερ Σίτι - έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό δυο ετών - πηγαίνουν στους ομίλους Champions League

** Ο έκτος στους ομίλους του Europa League

***Ο έβδομος στο δεύτερο προκριματικό του Europa League

****Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ) 22

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ) 20

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) 19

Ντάνι Ινγκς (Σαουθάμπτον) 19

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι) 16

Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ) 16

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ