PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0: "Κόκκινο" τρένο και το 2020

Liverpool's Mohamed Salah, front left, celebrates with Liverpool's Sadio Mane after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Sheffield United at Anfield Stadium, Liverpool, England, Thursday, Jan. 2, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Mohamed Salah, front left, celebrates with Liverpool's Sadio Mane after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Sheffield United at Anfield Stadium, Liverpool, England, Thursday, Jan. 2, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP

H Λίβερπουλ άρχισε το 2020, όπως τελείωσε και το 2019. Oι "κόκκινοι" επικράτησαν 2-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την 21η αγωνιστική της Premier League και έμειναν στο +13 από τη δεύτερη Λέστερ και στο +14 από την τρίτη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας, μάλιστα, κι έναν αγώνα λιγότερο. (VIDEOS)

Το έτος μπορεί να άλλαξε, αλλά οι συνήθειες παρέμειναν ίδιες για τη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε την 19η νίκη σε 20 αγώνες και διατήρησε τη διαφορά στους 13 βαθμούς από τη δεύτερη Λέστερ, ενώ βρίσκεται στο +14 από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας, μάλιστα, κι έναν αγώνα λιγότερο. Μάλιστα, συμπλήρωσε 365 ημέρες αήττητοι, αφού την περσινή σεζόν είχε γνωρίσει τη μοναδική ήττα στις 3 Ιανουαρίου του 2019 στο Etihad με 2-1 από τη Σίτι.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ που πέτυχαν και τα δύο γκολ της ομάδας τους, ενώ από κοντά ήταν κι οι Άντι Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ-Άρνολντ που έδωσαν σημαντικές λύσεις με τα ανεβάσματά τους. Στον αντίποδα, η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Premier League δεν κατάφερε να κοντράρει τους "κόκκινους" για περισσότερο από ένα ημίχρονο, με αποτέλεσμα να υποστεί την έκτη ήττα σε 21 παιχνίδια.

H Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη καλή στιγμή της στην αναμέτρηση. Στο 4ο λεπτό, ο Άντι Ρόμπερτσον βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σέφιλντ, εκμεταλλευόμενος και το γλίστρημα του Τζορτζ Μπάλντοκ, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μοχάμεντ Σαλάχ με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το πρώτο γκολ των "κόκκινων" για το 2020.

Η Σέφιλντ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε δύο καλές στιγμές στο 5' και το 7' με τους Λάντστραμ και ΜακΓκόντρικ, αλλά στην πρώτη φάση η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στη δεύτερη ο Άλισον παραχώρησε κόρνερ με εξαιρετική επέμβαση. Στο 11ο λεπτό, ο Σάλαχ έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό γκολ του, αλλά ο Ντιν Χέντερσον με την απόκρουση του αγώνα παραχώρησε κόρνερ. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ αναζητούσαν ένα δεύτερο γκολ για να "κλειδώσουν" άλλο ένα τρίποντο, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον Χέντερσον, που κρατούσε όρθια την ομάδα του με πολύ καλές επεμβάσεις.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Λίβερπουλ διατήρησε τα ηνία και έψαξε το δεύτερο γκο, αλλά σε δύο φάσεις οι Μανέ (47') και Φιρμίνο (57') δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, στο 64ο λεπτό ο Μανέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 μετά από εξαιρετική κάθετη του Σαλάχ και τρομερή επέμβαση του Χέντερσον. Οι "κόκκινοι" δεν χαμήλωσαν ρυθμούς και αναζήτησαν κι άλλα τέρματα, αλλά ο Χέντερσον δήλωσε παρών κι αποσόβησε σε αρκετές περιπτώσεις τον κίνδυνο για την ομάδα του, διατηρώντας το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 01/01

Μπράιτον - Τσέλσι 1-1 ( 84' Αλιρεζά / 10' Αθπιλικουέτα)

Μπέρνλι - Άστον Βίλα 1-2 ( 80' Γουντ / 27' Γουέσλεϊ, 41' Γκρίλις)

Νιούκαστλ - Λέστερ 0-3 ( 36' Πέρεθ / 39' Μάντισον / 87' Τσουντχάρι)

Σαουθάμπτον - Τότεναμ 1-0 ( 17' Ινγκς)

Γουότφορντ - Γουλβς 2-1 ( 30' Ντελοφέου / 49' Ντουκουρέ / 60' Νέτο)

Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον 2-1 ( 51', 58' Γκαμπριέλ Ζεζούς / 71' Ρισάρλιζον)

Νόριτς - Κρίσταλ Πάλας 1-1 ( 4' Κάντγουελ / 87' Γουίκαμ)

Γουέστ Χαμ - Μπόρνμουθ 4-0 ( 17', 35' Νομπλ / 25' Αλέ / 66' Φελίπε Άντερσον)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 ( 8' Πεπέ / 42' Σωκράτης)

Πέμπτη 02/01

Λίβερπουλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0 ( 4' Σαλάχ, 65' Μανέ)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ