PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Σίτι 3-1: Τριάρα τίτλου στο Άνφιλντ

Liverpool's Virgil van Dijk celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. Liverpool won 3-1. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Virgil van Dijk celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. Liverpool won 3-1. (AP Photo/Jon Super) AP

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Σίτι με 3-1 και έκανε μεγάλο βήμα στην κούρσα τίτλου. Σε τρομερή κατάσταση η άμυνα των Κόκκινων που πάλευε επί 90 λεπτά κόντρα στον συγκλονιστικό Στέρλινγκ (VIDEOS).

Βήμα τίτλου από Νοέμβρη; Αν πούμε πως για το τρόπαιο μονομαχούν η Λίβερπουλ με την Σίτι, τότε οι Κόκκινοι το έκαναν! Οι ποδοσφαιριστές του Κλοπ με σούπερ Λόβρεν στην άμυνα, τρομερό Άλισον και εξυπνάδα στην επίθεση νίκησαν με 3-1.

Πλέον, οι γηπεδούχοι έβαλαν κάτω τους εννέα βαθμούς τους Πολίτες, ενώ στο +8 έχουν την Λέστερ και την Τσέλσι. Εκπληκτικός από πλευράς Σίτι ο Στέρλινγκ που πάλεψε σαν θηρίο με τα κόκκινα μετόπισθεν, ωστόσο δεν ήταν αρκετό αυτό που έκανε για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Άνφιλντ η ομάδα του.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ VAR ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ

Το ματς στο Άνφιλντ άρχισε με την Σίτι να πατάει καλύτερα και να πιέζει την Λίβερπουλ. Οι Πολίτες, λοιπόν, έπειτα από ωραία συνεργασία πάτησαν στην περιοχή των Κόκκινων και ο Μπερνάρντο Σίλβα στην προσπάθειά του να περάσει μία πάσα είδε την μπάλα να χτυπάει στον Αλεξάντερ - Άρνολντ:

Κι όσο οι φιλοξενούμενοι φώναζαν για χέρι που θα σημαίνει πέναλτι υπέρ τους, οι γηπεδούχοι ξεχύθηκαν στην επίθεση και βρήκαν γκολ. Ο Μανέ μπήκε από αριστερά, έκανε την κάθετη, η Σίτι αμύνθηκε διώχνοντας την μπάλα πάνω στον Φαμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος μ' ένα κοντρόλ έφερε μπροστά του την "στρογγυλή θεά" και αποφάσισε να εξαπολύσει τη "ρουκέτα" που κατέληξε στα δίχτυα του Κλαούντιο Μπράβο για το 1-0 στο 6ο λεπτό:

ΜΠΑΛΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ 2-0 Ο ΜΟ ΣΑΛΑΧ

Και πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η Λίβερπουλ βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Αλεξάντερ - Άρνολντ με καταπληκτική μπαλιά εκμεταλλεύτηκε την κίνηση του Ρόμπερτσον, ο Σκωτσέζος που ξέρει τί να κάνει σε τέτοιες φάσεις έβγαλε την ιδανική πάσα στον Σαλάχ.

Η μπάλα είχε τέτοια τροχιά που απλά έσβησε στο κεφάλι του Αιγύπτιου ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε στο 13ο λεπτό να γράψει το 2-0 υπέρ της πρωτοπόρου του αγγλικού πρωταθλήματος:

TO "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος, όπως και στο πρώτο, η Σίτι μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το παιχνίδι. Πίεσε, ταλαιπώρησε την κόκκινη άμυνα, αλλά και πάλι οι ποδοσφαιριστές του Κλοπ βρήκαν το αντίδοτο. Οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν πανέμορφα από δεξιά, ο αρχηγός Χέντερσον έκανε μερικά μέτρα με την μπάλα και στο σωστό τάιμινγκ γέμισε στην περιοχή της Σίτι.

Ο Κλαούντιο Μπράβο δεν εκτίμησε καθόλου σωστά τη φάση, ο Σάντιο Μανέ έμεινε μόνος και με κεφαλιά σημείωσε το 3-0 στο 51ο λεπτό. Αν ψάχνεται σημεία που υπήρξε διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, αυτή σίγουρα ήταν κάτω από τα δοκάρια. Σε παρόμοιες φάσεις ο Άλισον τις περισσότερες φορές ξελάσπωνε με σωστές εξόδους τους συμπαίκτες του:

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ REDS

Και στο 3-0, πάντως, οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν το έβαλαν κάτω και προσπαθούσαν. Κύριος εκφραστής των επιθετικών τους ενεργειών ο Στέρλινγκ. Ο πρώην Λιβερπούλιαν πάλευε μόνος με την άμυνα των Κόκκινων. Και όσο αν περίεργο φανεί σε αυτούς που δεν είδαν το παιχνίδι, ο top στα μετόπισθεν των γηπεδούχων δεν ήταν ο Φαν Ντάικ, αλλά ο Λόβρεν.

Με αυτά και με εκείνα, όμως, στο 78' η Σίτι Σκόραρε. Ο Στέρλινγκ μονομάχησε, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρντο Σίλβα και ο Πορτογάλος με πανέμορφο σουτ μείωσε σε 3-1. Αυτό, βέβαια, δεν ήταν αρκετό για τους Πολίτες ώστε να μπουν πιο βαθιά στο ματς και να απειλήσουν το μαξιλαράκι ασφαλείας των τριών γκολ της Λίβερπουλ:

Για τους λάτρεις των στατιστικών στοιχείων, ο Μανέ σκόραρε το 18ο γκολ του στις 18 τελευταίες του εμφανίσεις στο Άνφιλντ. Ο Κλοπ νίκησε για 8η φορά τον Γκουαρδιόλα σε 18 ματς και είναι ο προπονητής ο οποίος έχει υποτάξει των Καταλανών τις περισσότερες φορές.

Επίσης, η Λίβερπουλ σε 232 ματς στο Άνφιλντ έχοντας προβάδισμα 2 γκολ δεν έχει χάσει ποτέ. Το ρεκόρ της ήταν 5 ισοπαλίες και 227 νίκες, έγιναν 228 πλέον.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ