PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Μπράιτον 4-0: Πάρτι με οικοδεσπότη τον Αγκουέρο

Manchester City's Sergio Aguero celebrates scoring his side's third goal of the game during the English Premier League soccer match at the Etihad Stadium, Manchester, England, Saturday Aug. 31, 2019. (Nick Potts/PA via AP)
Manchester City's Sergio Aguero celebrates scoring his side's third goal of the game during the English Premier League soccer match at the Etihad Stadium, Manchester, England, Saturday Aug. 31, 2019. (Nick Potts/PA via AP) NICK POTTS/PA VIA AP

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αγκουέρο που πέτυχε δύο φανταστικά γκολ και είχε και μία ασίστ, η Μάντσεστερ Σίτι σκόρπισε με 4-0 την Μπράιτον για την 4η αγωνιστική της Premier League (VIDEOS).

Απλή, μεστή, απολαυστική, ακαταμάχητη! Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα σάρωσε με 4-0 την Μπράιτον για την 4η αγωνιστική της Premier League παίζοντας κατά διαστήματα θεαματικό ποδόσφαιρο και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ένα ματς περισσότερο από την Λίβερπουλ.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους πρωταθλητές ήταν ο Σέρχιο Αγκουέρο που πέτυχε δύο γκολ και είχε μία ασίστ και ο Κέβιν Ντε Μπράινε που είχε γκολ και ασίστ, ενω ο Νταβίντ Σίλβα έβγαλε δύο ασίστ και ο Μπερνάντο Σίλβα, που πήρε τη θέση του στο 79', έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της νίκης σκοράροντας μόλις 17 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς.

Ούτε δύο λεπτά δεν μπόρεσε να αντέξει η άμυνα της Μπράιτον απέναντι στην πρωταθλήτρια Σίτι, με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να μπαίνουν φουριόζοι στην αναμέτρηση και να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα με τη συμπλήρωση 70 δευτερολέπτων αγώνα!

Ο Ζιντσένσκο έβγαλε κάθετη μπαλιά από το χώρο του κέντρου για τον Νταβίντ Σίλβα, εκείνος βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ντε Μπράινε να έχει στη συνέχεια εύκολο έργο στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο δεξί πλασέ (1-0).

Το γκολ αυτό έδωσε στην Σίτι την άνεση να ελέγξει το ματς χωρίς να φορτσάρει ιδαίτερα, παρόλα αυτά οι φάσεις δεν έλειψαν για τους "πολίτες", με τους Αγκουέρο, Μαχρέζ, Ντε Μπράινε και Σίλβα να απειλούν αλλά να βλέπουν τα σουτ τους να φεύγουν λίγο έξω από την εστία του Ράιαν (καλύτερη ευκαιρία αυτή του Σίλβα στο 31' μετά από εξαιρετική πάσα του Στέρλινγκ).

Στο 37' το κοινό στο Ετιχάντ πάγωσε όταν είδε τον Λαπόρτ να τραυματίζεται σε σύγκρουσή του με τον Γουέμπστερ και να αποχωρεί με φορείο (έμεινε για 3 λεπτά ξαπλωμένος στο έδαφος), για να έρθει ωστόσο ο Αγκουέρο να το ξαναζεστάνει στο 43'.

Τότε, οι Μαχρέζ και Ντε Μπράινε έκρυψαν τη μπάλα από τους αντιπάλους τους, με τον "Κουν" να γίνεται τελικός αποδέκτης της και μετά από μία περίτεχνη ενέργεια να γράφει το 2-0 με άπιαστο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή!

Από την πλευρά της η Μπράιτον είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 45', όμως ο Έντερσον απέκρουσε εντυπωσιακέ με το αριστερό πόδι το σουτ του Τροσάρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Μπράιτον να προσπαθεί να βγει μπροστά και να χάνει μία πολύ καλή ευκαιρία για να μειώσει σε 2-1 και πάλι με τον Τροσάρ (το σουτ του από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα στο κεφάλι του Φερναντίνιο), για να έρθει όμως στο 55' νέο αριστουργηματικό γκολ για την Σίτι με τη σφραγίδα του Αγκουέρο.

Αυτή τη φορά ο Νταβίντ Σίλβα τάισε τον Αργεντινό και εκείνος έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" της εστίας της Μπράιτον με εκπληκτικό φαλτσαριστό δεξί σουτ, για να γράψει το 3-0 με το έκτο τέρμα του στην φετινή Premier League.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί η πρωταθλήτρια Αγγλίας του 2018 και του 2019, με τον Αγκουέρο να έχει άγριες διαθέσεις και στο 79' να γίνεται εκείνος ο δημιουργός, για να κάνει το 4-0 με ωραίο πλασέ εντός περιοχής ο Μπερνάντο Σίλβα, 17 μόλις δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αντί του Νταβίντ Σίλβα.

Το 4-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε παρά τις προσπάθειες της Μπράιτον για το γκολ της τιμής και της Σίτι για ένα ακόμα προς τέρψη των φιλάθλων της, με το φινάλε να βρίσκει τους πρωταθλητές να ανεβαίνουν στην κορυφή της βαθμολογίας με ματς περισσότερο έναντι της Λίβερπουλ.

ΣΟΚ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΣΕΛΣΙ

Στο Λονδίνο, η Τσέλσι προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με δύο γκολ του Άμπραχαμ και όλα έδειχναν πως είχε βάλει στέρεες βάσεις για τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο υπέστη σοκ. Αρχικά ο Κάλουμ Ρόμπινσον μείωσε σε 2-1 πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό στην επανάληψη ενώ στο 89' ήρθε το αυτογκόλ του Ζουμά για να διαμορφώσει το τελικό 2-2 που χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στους νεοφώτιστους στη μάχη της παραμονής. Στα υπόλοιπα ματς, οι Λέστερ, Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισαν εντός έδρας νίκες απέναντι σε Μπόρνμουθ, Νόρις και Άστον Βίλα αντίστοιχα, ενώ Νιούκαστλ και Γουότφορντ έμειναν στο 1-1 στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ".

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 31 Αυγούστου

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (58' Βέρστεγκααρντ / 10' Τζέιμς)

Τσέλσι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-2 (19' 43' Άμπραχαμ / 46' Ρόμπινσον, 89' αυτ. Ζουμά)

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα 1-0 (73' Τζόρνταν Αγιού)

Λέστερ - Μπόρνμουθ 3-1 (12' 73' Βάρντι, 41' Τίλεμανς / 15' Γουίλσον)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπράιτον 4-0 (2' Ντε Μπράινε, 42' 55' Αγκουέρο, 79' Μπερνάντο Σίλβα)

Νιούκαστλ - Γουότφορντ 1-1 (41' Σαρ / 2' Χιουζ)

Γουέστ Χαμ - Νόριτς 2-0 (24' Αλέ, 56' Γιαρμολένκο)

Μπέρνλι - Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

Έβερτον - Γουλβς (16:00)

Άρσεναλ - Τότεναμ (18:30)

Photo Credits: Nick Potts/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ