PREMIER LEAGUE

Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-3: Στην κορυφή με 4Χ4 και ιστορικό ρεκόρ

Liverpool's Roberto Firmino celebrates scoring against Burnley during the English Premier League soccer match at Turf Moor, Burnley, England, Saturday Aug. 31, 2019. (Anthony Devlin/PA via AP)
Liverpool's Roberto Firmino celebrates scoring against Burnley during the English Premier League soccer match at Turf Moor, Burnley, England, Saturday Aug. 31, 2019. (Anthony Devlin/PA via AP) ANTHONY DEVLIN/PA VIA AP

Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας της Μπέρνλι και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, κάνοντας ρεκόρ στην ιστορία της με 13 σερί επιτυχίες στο πρωτάθλημα (VIDEOS).

Νόριτς, Σαουθάμπτον, Άρσεναλ και τώρα... Μπέρνλι! Η Λίβερπουλ συνεχίζει τη φρενήρη πορεία της στη φετινή Premier League αφού πέρασε νικηφόρα από το "Τερφ Μουρ" επικρατώντας 3-0 και έκανε το 4Χ4 που την διατηρεί μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (μοναδική ομάδα που έχει μόνο νίκες στις έξι κορυφαίες επαγγελματικές κατηγορίες στο Νησί).

Ένα αυτογκόλ του Γουντ στο 33' και ένα τέρμα του Μανέ στο 37' έβαλαν στη θέση του οδηγού τους κόκκινους, με τον Φιρμίνο να βάζει τίτλους τέλους στο 80' και να γίνεται ο πρώτος Βραζιλιάνος που φτάνει τα 50 γκολ στην Premier League.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με το πόδι στο γκάζι στο ματς και το αποτέλεσμα ήταν η κάθε μία να έχει μία μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Πρώτη απείλησε η Μπέρνλι στο 2', με το χαμηλό σουτ του Γουντ να υποχρεώνει τον Άντριαν σε πολύ δύσκολη επέμβαση ενώ στο 5' ήταν η Λίβερπουλ που άγγιξε το γκολ.

Ο Σαλάχ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό, με τον Πόουπ να βρίσκει με τις άκρες των δαχτύλων του τη μπάλα στην εκτίναξή του και να τη στέλνει να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι.

Στο 21' ο Σαλάχ νικήθηκε και πάλι από τον γκολκίπερ της Μπέρνλι, αυτή τη φορά σε μοναδικό τετ α τετ, όμως στο 33' η τύχη χαμογέλασε πλατιά στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ καθώς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με εντελώς αναπάντεχο τρόπο.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ επιχείρησε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Γουντ και πήρε τρομερό φάλτσο, για να διαγράψει ψηλοκρεμαστή τροχιά και να καταλήξει στο δεξί παραθυράκι της εστίας της Μπέρνλι για το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Μπέρνλι δεν είχε συνελθει ακόμα από τον τρόπο που βρέθηκε πίσω στο σκορ και έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Φιρμίνο έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε τους πρωταθλητές Ευρώπης σε ταχύτατη αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή έδωσε τη μπάλα στον Μανέ και ο Σενεγαλέζος εκτέλεσε με υπέροχο δεξί πλασέ για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ θέλησε να ρίξει το ρυθμό και να ελέγξει απόλυτα το ματς και το πέτυχε, με όπλο τις πολλές κερδισμένες μονομαχίες που είχαν οι παίκτες της αλλά και την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας.

Σαλάχ και Μανέ θα μπορούσαν να φτάσουν και σε τρίτο γκολ για τους κόκκινους όμως δεν είχαν σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια, με την Μπέρνλι από την πλευρά της να επιδίδεται σε κάποια σουτ εκτός περιοχής που δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Άντριαν.

Κάπου εκεί, με το ματς να οδεύει προς το τελευταίο δεκάλεπτο, αποφάσισε να μιλήσει ο Φιρμίνο και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της κόκκινης επικράτησης, με τον Βραζιλιάνο να δέχεται ασίστ από τον Σαλάχ στο 80' και με συρτό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να γράφει το 3-0.

Το σκορ αυτό δεν άλλαξε ως το φινάλε και έτσι η Λίβερπουλ έκανε το 4Χ4 και επέστρεψε στην κορυφή με +2 έναντι της Σίτι, ενώ έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά έφτασε τις 13 συνεχόμενες νίκες στο αγγλικό πρωτάθλημα!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 31 Αυγούστου

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (58' Βέρστεγκααρντ / 10' Τζέιμς)

Τσέλσι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-2 (19' 43' Άμπραχαμ / 46' Ρόμπινσον, 89' αυτ. Ζουμά)

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα 1-0 (73' Τζόρνταν Αγιού)

Λέστερ - Μπόρνμουθ 3-1 (12' 73' Βάρντι, 41' Τίλεμανς / 15' Γουίλσον)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπράιτον 4-0 (2' Ντε Μπράινε, 42' 55' Αγκουέρο, 79' Μπερνάντο Σίλβα)

Νιούκαστλ - Γουότφορντ 1-1 (41' Σαρ / 2' Χιουζ)

Γουέστ Χαμ - Νόριτς 2-0 (24' Αλέ, 56' Γιαρμολένκο)

Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-3 (33' αυτ. Γουντ, 37' Μανέ, 80' Φιρμίνο)

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

Έβερτον - Γουλβς (16:00)

Άρσεναλ - Τότεναμ (18:30)

Photo Credits: Anthony Devlin/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μάντσεστερ Σίτι - Μπράιτον 4-0: Πάρτι με οικοδεσπότη τον Αγκουέρο
Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Τρίτη σερί γκέλα για τους "διαβόλους"
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ