PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Τσέλσι 1-0: Ασπρόμαυρη έκσταση στο 94'

Newcastle United's Isaac Hayden, centre, celebrates scoring his side's first goal of the game during their English Premier League soccer match against Chelsea at St James' Park, Newcastle, England, Saturday, Jan. 18, 2020. (Owen Humphreys/PA via AP)
Newcastle United's Isaac Hayden, centre, celebrates scoring his side's first goal of the game during their English Premier League soccer match against Chelsea at St James' Park, Newcastle, England, Saturday, Jan. 18, 2020. (Owen Humphreys/PA via AP) OWEN HUMPHREYS/PA VIA AP

Η Νιούκαστλ νίκησε 1-0 την Τσέλσι σκοράροντας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και πήρε ένα τεράστιο τρίποντο στη μάχη της για την αποφυγή του υποβιβασμού (VIDEOS).

Ένα τρίποντο που ενδεχομένως να αποδειχτεί χρυσό στη μάχη που δίνει για να ανανεώσει το εισιτήριο της παραμονής της στην Premier League ενόψει της νέας σεζόν πήρε το βράδυ του Σαββάτου η Νιούκαστλ. Θύμα της η Τσέλσι, που πήγε στο "Σεντ Τζέιμσις Παρκ" με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα την εδραίωνε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας αλλά κατάφερε να μην πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας χάνοντας με 1-0 και γνωρίζοντας την 8η ήττα της στο πρωτάθλημα.

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και στο πρώτο ημίχρονο το μόνο που είχε να θυμάται κανείς ήταν η κεφαλιά του Ζοέλιντον που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο τραυματισμός του Βίλεμς που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το γήπεδο μετά από σύγκρουσή του με τον Χάντσον-Οντόι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι κέρδισε μέτρα αλλά η Νιούκαστλ παρέταξε στον αντίποδα δύναμη και πάθος για να κρατήσει το βαθμό παίζοντας αμυντικά, για να έρθει όμως στις καθυστερήσεις η ανατροπή σκηνικού, με τις καρακάξες να αφήνουν στα κρύα του λουτρού τους Λονδρέζους.

Ήταν το 94ο λεπτό, με τον Σεντ-Μαξιμίν να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Χέιντεν να πετάγεται στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα νικώντας τον Κέπα, για να γράψει το 1-0 για την ομάδα του με το πρώτο γκολ στην καριέρα του στην Premier League.

Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία για την Νιούκαστλ μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, που την έστειλε στο +7 από τη γραμμή του υποβιβασμού, με τον Στιβ Μπρους από την πλευρά του να νικάει στην άτυπη μονομαχία του τον Φρανκ Λάμπαρντ, με τις ομάδες του να μην έχουν νικήσει ποτέ τον "Λαμπς" ως ποδοσφαιριστή σε 17 αναμετρήσεις!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Γουότφορντ - Τότεναμ 0-0

Άρσεναλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (45' Μαρτινέλι / 83' Φλεκ)

Μπράιτον - Άστον Βίλα 1-1 (38' Τροσάρ / 75' Γκρίλις)

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 2-2 (82' 87' Αγκουέρο / 39' Τοσούν, 90' αυτ. Φερναντίνιο)

Νόριτς - Μπόρνμουθ 1-0 (33' πεν. Πούκι)

Σαουθάμπτον - Γουλβς 2-3 (15' Μπέντναρεκ, 35' Λονγκ / 53' Νέτο, 65' πεν. 76' Χιμένες)

Γουέστ Χαμ - Έβερτον 1-1 (40' Ντιόπ / 44' Κάλβερτ-Λιούιν)

Νιούκαστλ - Τσέλσι 1-0 (90+4' Χέιντεν)

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Μπέρνλι - Λέστερ (16:00)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Φιάσκο της Σίτι με αυτογκόλ στο 90' και νέα γκέλα από την Πάλας
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ