PREMIER LEAGUE

Νιουκάστλ - Άρσεναλ 0-1: Διπλό με "κανονιά" Ομπαμεγιάνγκ

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, right, celebrates scoring his side's first goal of the game with teammate Ainsley Maitland-Niles  during the English Premier League soccer match between Newcastle United and Arsenal, at St James' Park, in Newcastle, England, Sunday, Aug. 11, 2019. (Owen Humphreys/PA via AP)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, right, celebrates scoring his side's first goal of the game with teammate Ainsley Maitland-Niles during the English Premier League soccer match between Newcastle United and Arsenal, at St James' Park, in Newcastle, England, Sunday, Aug. 11, 2019. (Owen Humphreys/PA via AP) AP

Η Άρσεναλ άρχισε τη σεζόν νικηφόρα, επικρατώντας στην έδρα της Νιουκάστλ με 1-0 χάρη σε γκολ του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που έφτασε τα 33 τέρματα στην Premier League (VIDEO).

Νίκη για την Άρσεναλ στην έδρα της Νιούκαστλ με 1-0 χάρη σε γκολ του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Οι "Κανονιέρηδες" χωρίς τα μεταγραφικά τους αποκτήματα στην αρχική σύνθεση, δεν έπαιξαν τρομερό ποδόσφαιρο, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν.

Οι Λονδρέζοι μετά το τέρμα του Γκαμπονέζου διαχειρίστηκαν επαγγελματικά το ματς, δεν σπατάλησαν δυνάμεις και έφυγαν νικητές από τον Σεντ Τζέιμς Παρκ, περιορίζοντας τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των "ανθρακωρύχων". Από πλευράς γηπεδούχων διακρίθηκε ο Αλμιρόν που σε ορισμένες στιγμές ήταν απελπιστικά μόνος για να τραβήξει το... καράβι.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΜΕΡΙ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Ο Ουνάι Έμερι αποφάσισε ν' αρχίσει το ματς χωρίς τα μεταγραφικά αποκτήματα της Άρσεναλ. Ο πανάκριβος Νικολά Πεπέ έμεινε στον πάγκο, όπως και οι Θεμπάγιος, Νταβίντ Λουίζ. Επίσης, από τη θέση των αναπληρωματικών παρακολουθούσε ο Αλεξάντερ Λακαζέτ.

Βέβαια, οι επιλογές του Ισπανού ν' αρχίσει με Γουίλοκ και Νέλσον του βγήκαν καθώς οι δύο πιτσιρικάδες έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα και βοηθούσαν την Άρσεναλ να γίνεται επικίνδυνη μπροστά από τα καρέ του Ντουμπράβκα.

Πάντως, και η Νιούκαστλ στο α' μέρος περισσότερο, δεν έκανε πίσω και όποτε βρήκε χώρο και χρόνο να πιέσει το έκανε. Με κορυφαίο παίκτη τον Αλμιρόν, οι γηπεδούχοι το πάλεψαν και είχαν δοκάρι με τον Σέλβεϊ στο 19'. Επίσης, επικίνδυνος σε αρκετές στιγμές έγινε ο Ζοέλιντον, αλλά δεν ήταν ψύχραιμος στο τελείωμα.

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Ο ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 33

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ πιέστηκε με το καλημέρα σας από τις "καρακάξες" του Στιβ Μπρους. Ωστόσο, ανέκτησε τα ηνία της κατοχής και πολύ σύντομα βρήκε ουσία στο παιχνίδι της με τον συνήθη ύποπτο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος φορ στο 58' εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία προσπάθεια του Μέιτλαντ - Νάιλς και την μετουσίωσε σε γκολ.

Ο πρώην επιθετικός της Ντόρτμουντ κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έχασε λίγο το κοντρόλ αλλά άπλωσε το πόδι του και πέρασε τη "στρογγυλή θεά" πάνω από τον Ντουμπράβκα που ναι μεν έκανε την έξοδο, όμως δεν ήταν αρκετό αυτό για να σταματήσει τον "Αούμπα" που έφτασε τα 33 γκολ με τη φανέλα των "Κανονιέρηδων" στην Premier League.

Από εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές του Έμερι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το ματς και έφτασαν έως το τελευταίο σφύριγμα χωρίς ν' απειληθούν ιδιαίτερα. Η Νιουκάστλ έμεινε και από δυνάμεις, γεγονός που έκανε πιο εύκολο το έργο των φιλοξενούμενων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 09/08

Λίβερπουλ - Νόριτς 4-1 (7' αυτ. Χάνλεϊ, 19' Σαλάχ, 28' Φαν Ντάικ, 42' Ορίγκι / 64' Πούκι)

Σάββατο 10/8

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-5 (25' Ζεζούς, 51',75', 92' Στέρλινγκ, 86' Αγκουέρο (πεν))

Μπόρνμουθ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (62' Μέφαμ/88' Σάρπ)

Μπέρνλι - Σαουθάμπτον 3-0 (63'-70' Μπαρνς, 75' Γκουομούντσον)

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 0-0

Γουότφορντ - Μπράιτον 0-3 (28' Ντουκουρέ (αυτ), 65' Αντονέ, 77' Μαουπάι)

Τότεναμ - Άστον Βίλα 3-1 (73' Εντομπελέ, 86', 90' Κέιν / 9' ΜακΓκιν)

Κυριακή 11/08

Λέστερ - Γουλβς 0-0

Νιουκάστλ - Άρσεναλ 0-1 (58' Ομπαμεγιάνγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 4-0 (18', 67' Ράσφορντ, 65' Μαρσιάλ, 81' Τζέιμς)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ