PREMIER LEAGUE

Premier League: Αγώνες με 500 θεατές λόγω κορονοϊού σκεφτεται η κυβέρνηση

Liverpool's Sadio Mane, center, challenges for the ball with Manchester City's Kevin De Bruyne, and his teammate Rodrigo during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Sadio Mane, center, challenges for the ball with Manchester City's Kevin De Bruyne, and his teammate Rodrigo during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Ο κορονοϊός έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, με την αγγλική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να πάρει αυστηρά μετρα, που θα έχει επιπτώσεις και στα αθλητικά γεγονότα. Αγώνες με 500 θεατές λόγω του ιού σκεφτεται η κυβέρνηση για την Premier League.

Ο κορονοϊός έχει σημάνει εδώ και καιρό παγκόσμιο συναγερμό, με την αγγλική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να πάρει αυστηρά μετρα, που μεταξύ άλλων θα έχει επιπτώσεις και στα αθλητικά γεγονότα, όπως είναι το ποδόσφαιρο.

Ειδικά, δε, αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται ραγδαία, τότε τα μέτρα θα κλιμακωθούν. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τα παιχνίδια της Premier League να διεξάγονται μπροστά σε μόλις 500 θεατές. Εν ολίγοις, τα γήπεδα θα είναι άδεια, αλλά μπροστά στην ανθρώπινη υγεία θα προτιμηθεί να υπάρξει οικονομικό κόστος για όλο το προϊόν.

Βέβαια, προς το παρόν προτιμούν να κρατούν χαμηλά το θέμα και να αναφέρουν πως την παρούσα στιγμή δεν είναι αναγκαίο μέτρο, όμως υπάρχει ως σκέψη και δεν αποκλείεται να αποτελέσει ένα από τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που θα παρθούν.

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και θα τεθούν όλα τα δεδομένα επί τάπητος, ενώ υπάρχει και σενάριο για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Σε γήπεδα μάλιστα όπως για παράδειγμα το "Ολντ Τράφορντ", οι 500 θεατές είναι περίπου το... 1% της προσέλευσης στα παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες γίνονται παιχνίδια χωρίς θεατές και δεν αφορά μονάχα τις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και τις ευρωπαϊκές. Δεν αφορούν τα μέτρα μονάχα το ποδόσφαιρο, διότι συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα, όμως όταν αφορά τον "βασιλιά των σπορ", έχει πάντα ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον και ειδικά στην Αγγλία, όπου τα γήπεδα είναι σχεδόν πάντα γεμάτα.

AP Photo/Jon Super

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ