PREMIER LEAGUE

Premier League: Οι ομάδες έδωσαν 1,4 δισεκατομμύρια για μεταγραφές

Premier League: Οι ομάδες έδωσαν 1,4 δισεκατομμύρια για μεταγραφές

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε στην Αγγλία με τις ομάδες να δαπανούν 1,4 δισεκατομμύρια για την ενίσχυσή τους. Οι αριθμοί πίσω από την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στην Premier League.

Το βράδυ της Πέμπτης (08/08) έπεσε η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου στην Αγγλία. Εκεί όπου για μία ακόμα φορά δαπανήθηκε ένα ποσό άνω του ενός δισεκατομμυρίου. Για την ακρίβεια αυτή είναι η τέταρτη διαδοχική σεζόν στην οποία οι σύλλογοι της Premier League έδωσαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο για την ενίσχυσή τους.

Με αφορμή την εκκίνηση του Fantasy Premier League Season της Stoiximan καταγράφουμε όλες τις μεγάλες κινήσεις που έγιναν φέτος στο νησί και τα δεδομένα της μεταγραφικής περιόδου.

Φέτος, το Stoiximan.gr πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω και προσφέρει τη δυνατότητα στους φιλάθλους της Premier League να γίνουν προπονητές, δημιουργώντας την ομάδα των ονείρων του μέσω τους Fantasy Premier League Season. Πρόκειται για ένα τουρνουά με παίκτες από όλον τον κόσμο και συνολικά έπαθλα *250.000 ευρώ, τα οποία μοιράζονται ανάλογα με την κατάταξη - με τον πρώτο να κερδίζει 50.000 ευρώ - ενώ υπάρχουν και εβδομαδιαία έπαθλα όπως "Ο προπονητής της εβδομάδας".

Συμμετέχοντας στο Fantasy Premier League Season, το οποίο προσφέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα το Stoiximan.gr, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις περισσότερες από μία ομάδες αυξάνοντας τις πιθανότητες νίκης!

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ DEADLINE DAY

Ας ξεκινήσουμε από όσα έγιναν χτες. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ολοκληρώθηκαν 17 μεταγραφές, ένας αριθμός που συνιστά τη δεύτερη μικρότερη μεταγραφική δραστηριότητα της τελευταίας δεκαετίας μετά τις 12 που είχαν γίνει το 2009.

Arsenal's Alex Iwobi celebrates scoring his team's fourth goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Burnley at the Emirates Stadium in London, Sunday, May 6, 2018. The match is Arsenal manager Arsene Wenger's last home game in charge after announcing in April he will stand down as Arsenal coach at the end of the season after nearly 22 years at the helm. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal's Alex Iwobi celebrates scoring his team's fourth goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Burnley at the Emirates Stadium in London, Sunday, May 6, 2018. The match is Arsenal manager Arsene Wenger's last home game in charge after announcing in April he will stand down as Arsenal coach at the end of the season after nearly 22 years at the helm. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Από τις κινήσεις που έγιναν την τελευταία ημέρα των μεταγραφών σίγουρα πρέπει να ξεχωρίσουμε τρεις ομάδες. Η Άρσεναλ στην προσπάθειά της να βελτιώσει την εικόνα της στην άμυνα πήρα όχι έναν, αλλά δύο αμυντικούς. Ο πρώτος είναι Κιέραν Τέρνι που αποκτήθηκε έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών από την Σέλτικ και ο δεύτερος ο Νταβίντ Λουίζ για μόλις 8 εκατομμύρια από την Τσέλσι.

Εντυπωσιακές ήταν οι κινήσεις που έκανε η Τότεναμ. Λο Σέλσο και Σεσενιόν προστέθηκαν στην αρμάδα του Ποτσετίνο δίνοντας κι άλλες επιλογές στον κόουτς των “σπερς”.

Από εκεί και πέρα θα ήταν άδικο να μην σταθούμε και στην περίπτωση του Άλεξ Ιβόμπι. Ο Νιγηριανός αποχαιρέτησε την Άρσεναλ και με 34 εκατομμύρια λίρες πήγε στην Έβερτον. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μεταγραφή ήταν και η πιο ακριβή της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών.

Στον αντίποδα η πιο ακριβή πώληση των αγγλικών ομάδων ήταν αυτή του Λουκακού στην Ίντερ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βάζει στα ταμεία της 74 εκατομμύρια λίρες.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό της μεταγραφικής περιόδου μπορούμε να συμπεράνουμε πως ναι μεν έγιναν λιγότερες μεταγραφικές κινήσεις και ίσως με μικρότερα ονόματα. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε πως η Τσέλσι είχε απαγόρευση μεταγραφών (ολοκλήρωσε μόνο την απόκτηση του Κόβατσιτς) και η Λίβερπουλ κινήθηκε στα ρηχά, τότε τα 1,4 δισεκατομμύρια που έδωσαν οι υπόλοιπες ομάδες της Premier League για τις 101 μεταγραφές που έγιναν ήταν πολλά.

Lyon's Tanguy Ndombele, left, challenges for the ball with Apollon's Emilio Zelaya, right, during their Europa League group E soccer match in Decines, near Lyon, central France, Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Lyon's Tanguy Ndombele, left, challenges for the ball with Apollon's Emilio Zelaya, right, during their Europa League group E soccer match in Decines, near Lyon, central France, Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πως για έκτη διαδοχική χρονιά είχαμε μείωση στο συνολικό αριθμό των μεταγραφών. Από το 2014 και έκτοτε οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων μειώνονται και από τις 157 έχουν πέσεις στις 101.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες δίνουν περισσότερα χρήματα για να απόκτηση λιγότερων παικτών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως από τις 20 ομάδες της Premier League αυτό το καλοκαίρι οι έντεκα έσπασαν το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής τους. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το έσπασε μάλιστα τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ενώ οι άλλες δέκα ομάδες που το έκαναν ήταν οι Άρσεναλ, Άστον Βίλα, Λέστερ, Μάντσεστερ Σίτι, Νιουκάστλ, Σαουθάμπτον, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ, Γουλβς και Γουότφορντ.

ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Φυσικά, η πιο ακριβή μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού ήταν ο Χάρι Μαγκουάιρ. Ο Άγγλος στόπερ έπαιξε για αρκετές ομάδες και τελικά κατέληξε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 80 εκατομμύρια λίρες. Ένα ποσό λογικό αν κρίνουμε το πόσο έχουν ανέβει οι τιμές των ποδοσφαιριστών.

In this Friday, June 28, 2019 photo, Ivory Coast's Nicolas Pepe, front, in action in front of Morocco's Karim El Ahmadi Aroussi during the African Cup of Nations group D soccer match between Morocco and Ivory Coast in Al Salam Stadium in Cairo, Egypt. (AP Photo/Ariel Schalit)
In this Friday, June 28, 2019 photo, Ivory Coast's Nicolas Pepe, front, in action in front of Morocco's Karim El Ahmadi Aroussi during the African Cup of Nations group D soccer match between Morocco and Ivory Coast in Al Salam Stadium in Cairo, Egypt. (AP Photo/Ariel Schalit) AP

Δεύτερος στη σχετική λίστα ήταν ο Νικολά Πεπέ. Η Άρσεναλ δημιούργησε μία εντυπωσιακή τριπλέτα στην επίθεση προσθέτοντας τον 24χρονο δίπλα στους Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ και για αυτό το λόγο οι Λονδρέζοι έδωσαν στην Λιλ 72 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσουν. Οι επόμενες δύο κινήσεις ανήκουν στην Μάντσεστερ Σίτι.

Όλοι περίμεναν ο Πεπ Γκουαρντιόλα να δώσει ένα μεγάλο ποσό για τον αντικαταστάτη του Κομπανί. Η Σίτι συνδέθηκε με τον Χάρι Μαγκουάιρ, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Αντίθετα, η ομάδα του Καταλανού κόουτς εδωσε 123 εκατομμύρια συνολικά για να αποκτήσει τον Ρόντρι και τον Ζοάο Κανσέλο.

Τέλος, την πρώτη πεντάδα των μεταγραφών του καλοκαιριού στην Αγγλία κλείνει ο Εντομπελέ που έρχεται να δώσει έξτρα ώθηση στην μεσαία γραμμή της Τότεναμ.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Παίκτης Ομάδα Χρήματα
Χάρι Μαγκουάιρ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 80 εκατ.
Νικολά Πεπέ Άρσεναλ 72 εκατ.
Ρόντρι Μάντσεστερ Σίτι 63 εκατ.
Ζοάο Κανσέλο Μάντσεστερ Σίτι 60 εκατ.
Τανγκουΐ Εντομπελέ Τότεναμ 54 εκατ.
Άαρον Μπιζάκα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 50 εκατ.
Σεμπάστιαν Χάλερ Γουέστ Χαμ 45 εκατ.
Ματέο Κόβατσιτς Τσέλσι 40 εκατ.
Γιούρι Τίλεμανς Λέστερ 40 εκατ.
Ζοέλιντον Νιουκάστλ 40 εκατ.

Η ΑΡΣΕΝΑΛ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο σύλλογος που έδωσε τα περισσότερα χρήματα για την ενίσχυσή του αυτό το καλοκαίρι ήταν η Άρσεναλ. Η ομάδα του Έμερι έδωσε συνολικά 155 εκατομμύρια λίρες για την ενίσχυσή της ξεπερνώντας τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Η Σίτι έδωσε 150 εκατομμύρια λίρες, ενώ η Γιουνάιτεντ 145 εκατομμύρια λίρες. Η τέταρτη ομάδα της σχετικής λίστας ήταν η Άστον Βίλα. Τα "λιοντάρια" έδωσαν 125 εκατομμύρια και έγιναν η δεύτερη νεοφώτιστη ομάδα που δίνει εννιαψήφιο νούμερο για την ενίσχυσή της μετά την Φούλαμ. Βέβαια, στην Άστον Βίλα ελπίζουν να μην έχουν την μοίρα της αφού υποβιβάστηκε.

Τέλος, την πεντάδα ολοκληρώνει η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα η οποία με την απόκτηση του Ιβόμπι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ξεπέρασε τα εκατό εκατομμύρια φτάνοντας τα 110. Γενικότερα, οι περισσότερες ομάδες ολοκλήρωσαν έτσι το οικονομικό τους ισοζύγιο με αρνητικό πρόσημο και οι μοναδικές που είχαν συν μπροστά ήταν οι Τσέλσι, Λίβερπουλ και Κρίσταλ Πάλας.

Οι ομάδες της Premier League ολοκλήρωσαν τις κινήσεις του και το βράδυ της Παρασκευής (09/08) ξεκινά το νέο πρωτάθλημα με την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Νόριτς. Μαζί εχουμε σέντρα και στο Fantasy Premier League Season της Stoiximan. Αν θες να αποδείξεις πως είσαι μεγάλος προπονητής μπες και εσύ στο παιχνίδι και διεκδίκησε συνολικά έπαθλα 250.000 ευρώ*.

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά.

ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: Transfermarkt

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ