PREMIER LEAGUE

Premier League: Η δολοφονία Κασόγκι μπορεί να μπλοκάρει την πώληση της Νιούκαστλ

Premier League: Η δολοφονία Κασόγκι μπορεί να μπλοκάρει την πώληση της Νιούκαστλ

Ο γενικός διευθυντής της Premier League τόνισε ότι θα λάβει υπόψη του το γράμμα της αρραβωνιαστικιάς του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην διαδικασία πώλησης της Νιούκαστλ.

Το επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας (PIF) προσπαθεί να προχωρήσει στην αγορά της Νιούκαστλ για 300.000.000 λίρες από τον Μάικ Άσλεϊ με την Premier League να πρέπει να εγκρίνει την πώληση. "Φρένο" στην διαδικασία θέλει να βάλει με γράμμα της προς την διοργανώτρια Αρχή η Hatice Cengiz, αρραβωνιαστικιά του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης θεωρούν ότι ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος ηγείται του PIF, διέταξε τη δολοφονία του Κασόγκι το 2018 στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Cengiz με το γράμμα ζητάει από την Premier League να μην εγκρίνει την πώληση. "Είμαι σίγουρη ότι η Premier League θα μπλοκάρει την πώληση της Νιούκαστλ στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και στο fund του. Είναι υπεύθυνος για τον ρόλο του στην δολοφονία του Τζαμάλ και όλοι πρέπει να αποφύγουν την συνεργασία μαζί του" δήλωσε στο BBC.

Μάλιστα ο γενικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, απάντησε προς την Cengiz με θετικό τρόπο, σύμφωνα με το BBC: "Σας διαβεβαιώ ότι οι αναφορές σας θα εξεταστούν πλήρως στην διαδικασία".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ