PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Γιουνάιτεντ υποχρέωσε τον Μουρίνιο στην πρώτη του ήττα

Manchester United's Marcus Rashford kicks the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, England, Wednesday, Dec. 4, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United's Marcus Rashford kicks the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, England, Wednesday, Dec. 4, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποχρέωσε την Τότεναμ στην πρώτη της ήττα με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο με τον Ράσφορντ να πετυχαίνει και τα δύο γκολ των "κόκκινων διαβόλων" στην επιστροφή του Πορτογάλου στο "Όλντ Τράφορντ". (VIDEOS)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ματς με την Τότεναμ με τους "κόκκινους διαβόλους" να επικρατούν με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Ράσφορντ και να υποχρεώνουν τον Ζοζέ Μουρίνιο στην επιστροφή του στο "Όλντ Τράφορντ" στην πρώτη του ήττα από την ημέρα που ανάλαβε τους λονδρέζους.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής ξεχώρισε η νίκη της Λέστερ με 2-0 επί της Γουότφορντ η οποία ήταν η όγδοη συνεχόμενη και την έφερε στη δεύτερη θέση και στο +3 από τη Μάντσεστερ Σίτι ενώ η Τσέλσι νίκησε με 2-1 την Άστον Βίλα.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο του Όλντ Τράφορντ και στο πρώτη μέρος ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Κατάφερε μάλιστα να πετύχει γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Ήταν το 6' όταν ο Ράσφορντ με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Καζανίγκα και άνοιξε το σκορ.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη μην μπορώντας να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα. Αρχικά ο Ράσφορντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Καζανίγκα ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 25' με τον Ράσφορντ όταν το σουτ του διεθνή επιθετικού τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Εν συνεχεία στο 27' και το 28' αρχικά ο Ράσφορντ και εν συνεχεία ο Λίνγκαρντ είδαν τις προσπάθειες τους να μην καταλήγουν στο βάθος της εστίας του Καζανίγκα.

Στην πρώτη της ουσιαστικά απειλή η Τότεναμ κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα εκπληκτικό σε έμπνευση γκολ του Ντέλε Άλι ο οποίος άφησε άγαλμα δύο αμυντικούς της Γιουνάιτεντ και πλάσαρε εύστοχα τον Ντε Χέα.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" με την έναρξη του δευτέρου μέρους κατάφεραν να πάρουν και πάλι προβάδισμα όταν ο Ράσφορντ κέρδισε πέναλτι από τον Σισοκό. Ο ίδιος εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 2-1 για τη Γιουνάιτεντ.

Η Τότεναμ σε αντίθεση με το πρώτο μέρος ήταν δραστήρια και θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια στο 55' αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή κόντραρε στα πόδια των αμυντικών των γηπεδούχων.

Στο Λονδίνο η Τσέλσι υποδέχθηκε την Άστον Βίλα και αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 επί της Άστον Βίλα. Οι "μπλε" άνοιξαν το σκορ με τον Άμπραχαμ στο 24' με τον νεαρό φορ να δείχνει πως ο τραυματισμός του στο ματς με τη Βαλένθια ήταν επιπόλαιος.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 41' με τον Τρεζεγκέ αλλά η Τσέλσι κατάφερε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 48' με τον Μάουντ μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Άμπραχαμ και βολέ στη κίνηση να φτάσει στο 2-1 και να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ Η ΛΕΣΤΕΡ

Η Λέστερ υποδέχτηκε την Γουότφορντ με στόχο να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα και την ανοδική της πορεία. Αυτό επιτεύχθηκε με τις "αλεπούδες" να νικούν με 2-0 και να πετυχαίνουν την όγδοη συνεχόμενη νίκη τους. Το τρίποντο αυτό τους έφερε στη δεύτερη θέση της Premier League και στο +3' από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το 1-0 για τη Λέστερ έγινε από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βάρντι στο 55' ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μάντισον.

Ωραία παιχνίδι έγινε στο Σαουθάμπτον εκεί όπου η γηπεδούχος ομάδα επικράτησε με 2-1 της Νόριτς και ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι "Άγιοι" προηγήθηκαν με γκολ του Ίνγκς στο 22' ενώ ο Μπέρτραντ στο 43' έκανε το 2-0 για τη Σαουθάμπτον.

Η Νόριτς το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Πούκι στο 66' με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Την εντυπωσιακή της πορεία συνεχίζει και η Γουλβς η οποία δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Γουέστ Χαμ με 2-0 χάρη στα τέρματα από τους Ντεντόνκερ στο 23' και Κουτρόνε στο 86'. Ένα τρίποντο που αφήνει τη Γουλβς στην πέμπτη θέση και το +2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Μπόρνμουθ 1-0 (76' Σλουπ)

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (89' Μπρέιντι / 24' 50' Ζεζούς, 68' Ρόντρι, 87' Μαχρέζ)

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου

Τσέλσι - Άστον Βίλα 2-1 (24' Άμπραχαμ, 48' Μάουντ/ 41' Τρεζεγκέ)

Λέστερ - Γουότφορντ 2-0 (55' Βάρντι, 90+5' Μάντισον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 1-0 (6' Ράσφορντ / 39' Ντέλε Άλι)

Σαουθάμπτον - Νόριτς 2-1 (22' Ινγκς, 43' Μπέρτραντ/66' Πούκι)

Γουλβς - Γουέστ Χαμ 2-0 (23' Ντεντόνκερ, 86' Κουτρόνε)

Λίβερπουλ - Έβερτον 5-2 (6'-31' Οριγκί, 17' Σακίρι, 45' Μανέ, 90' Βαϊνάλντουμ/21' Κιν, 45+3' Ρισάρλιζον)

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Σέφιλντ - Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ (21:30)

Άρσεναλ - Μπράιτον (22:15)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπέρνλι - Σίτι 1-4: Εύκολη νίκη με γκολάρες

PHOTO CREDITS: AP Photo/Rui Vieira

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ