PREMIER LEAGUE

Premier League: Νέα "αυτοκτονία" για Τότεναμ, σούπερ ανατροπή για Νιούκαστλ

Tottenham Hotspur's Dele Alli, left, and Southampton's Charlie Austin battle for the ball during their English Premier League soccer match at St Mary's Stadium in Southampton, England, Saturday March 9, 2019. (Andrew Matthews/PA via AP)
Tottenham Hotspur's Dele Alli, left, and Southampton's Charlie Austin battle for the ball during their English Premier League soccer match at St Mary's Stadium in Southampton, England, Saturday March 9, 2019. (Andrew Matthews/PA via AP) ANDREW MATTHEWS/PA VIA AP

Η Τότεναμ προηγήθηκε στην έδρα της Σαουθάμπτον όμως έπεσε θύμα ανατροπής απο τους "αγίους" (2-1) και αποχαιρέτησε κάθε ελπίδα για τον τίτλο. Τεράστια νίκη με 3-2 για την Νιούκαστλ, που μέχρι το 65ο λεπτό έχανε με δύο γκολ διαφορά από την Έβερτον.

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 200 γκολ στην καριέρα του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο όμως το τελευταίο, με το οποίο άνοιξε το σκορ στο "Σεντ Μέρις" για λογαριασμό της Τότεναμ δεν το χάρηκε στο φινάλε όπως θα το ήθελε.

Και αυτό γιατί η Σαουθάμπτον έκανε την ανατροπή κόντρα στα "σπιρούνια" σκοράροντας δις μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και τους εκτροχίασε οριστικά από τις ράγες του τίτλου, αφήνοντάς τους δέκα πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι (και με ματς περισσότερο).

Αυτό ήταν το τέταρτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Βορείου Λονδίνου, η οποία μετά το 3-1 επί της Λέστερ στις 10 Φεβρουαρίου έχει απολογισμό 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες!

Απίστευτη νίκη για την Νιούκαστλ, που την έστειλε στο +6 από τη γραμμή της σωτηρίας, με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 από την Έβερτον στο 32' αλλά να πετυχαίνει τρία γκολ από το 65' μέχρι το 84' και να πανηγυρίζει το τρίποντο.

Ήταν η πέμπτη σερί εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε πετύχει τελευταία φορά το διάστημα μεταξύ Απριλίου-Αυγούστου 2006, ενώ έφερε τούμπα παιχνίδι πρωταθλήματος όπου έχανε με δύο γκολ διαφορά για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2003 (απέναντι στην Φούλαμ).

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ματς, ξεχωρίζει το 3-1 της Λέστερ επί της ουραγού Φούλαμ στο ντεμπούτο του Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο των "αλεπούδων", με τον Τζέιμι Βάρντι να φτάνει τα 100 γκολ με τη φανέλα της σε όλες τις διοργανώσεις και να γίνεται ο δεύτερος παίκτης που το πετυχαίνει αυτό μετά τον Γκάρι Λίνεκερ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 9 Μαρτίου

Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον 1-2 (50' πεν. Μιλιβόγεβιτς / 19' Μάρεϊ, 74' Νόκαερτ)

Κάρντιφ - Γουέστ Χαμ 2-0 (4' Χόιλετ, 52' Καμαράσα)

Χάντερσφιλντ - Μπόρνμουθ 0-2 (20' Γουίλσον, 67' Φρέιζερ)

Λέστερ - Φούλαμ 3-1 (21' Τίλεμανς, 78' 86' Βάρντι / 51' Αγίτε)

Νιούκαστλ - Έβερτον 3-2 (65' Ροντόν, 81' 84' Πέρεθ / 18' Κάλβερτ-Λιούιν, 32' Ρισάρλιζον)

Σαουθάμπτον - Τότεναμ 2-1 (76' Βάλερι, 81' Γουόρντ-Πρόουζ / 26' Κέιν)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ (19:30)

Κυριακή 10 Μαρτίου

Λίβερπουλ - Μπέρνλι (14:00)

Τσέλσι - Γουλβς ((16:05)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Photo Credits: Andrew Matthews/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ