PREMIER LEAGUE

Premier League: Ντεμπούτο με νίκη για Αντσελότι, με βαθμό για Αρτέτα

Premier League: Ντεμπούτο με νίκη για Αντσελότι, με βαθμό για Αρτέτα

Ο Κάρλο Αντσελότι πανηγύρισε τη νίκη (1-0) για την Boxing Day στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Έβερτον, όχι όμως κι ο Μικέλ Αρτέτα ο οποίος έμεινε με το βαθμό (1-1) στην παρθενική του παρουσία ως προπονητής της Άρσεναλ. Ήττα-σοκ για την Τσέλσι (0-2) από Σαουθάμπτον.

Διαφορετικά συναισθήματα άφησε στους Κάρλο Αντσελότι και Μικέλ Αρτέτα το ντεμπούτο τους στην τεχνική ηγεσία των Έβερτον και Άρσεναλ αντίστοιχα.

Ο 60χρονος Ιταλός προπονητής πανηγύρισε τη νίκη στο Λίβερπουλ κόντρα στην Μπέρνλι. Έτσι κι αλλιώς η τελευταία φορά που γνώρισε ήττα σε πρεμιέρα του σε πάγκο ήταν το 1996, σε αυτόν της Πάρμα. Το ματς μόνο εύκολο δεν ήταν για την Έβερτον, καθώς οι παίκτες του Σον Ντάις έβαλαν δύσκολα.

Ο 22χρονος Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στην Έβερτον και της χάρισε τη νίκη με 1-0, πρώτη μετά από δυο ισόπαλα ματς στα οποία είχε ως υπηρεσιακό προπονητή τον Ντάνκαν Φέργκιουσον.

Δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά ο Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους 32 του Europa League, Άρσεναλ. Οι γκάνερς ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο του ματς του Μπόρνμουθ, έχασαν ευκαιρίες με Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ, αλλά βρέθηκαν κόντρα στη ροή του ματς να κυνηγούν το σκορ.

Αυτό άνοιξε από τον Γκόσλινγκ στο 35'. Οι Λονδρέζοι βρήκαν το δρόμο για την ισοφάριση με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 64ο λεπτό, αλλά τίποτα περισσότερο. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε για 77 λεπτά. Συγκρούστηκε με τον Μέιτλαντ-Νάιλς σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας και αντικαταστάθηκε από τον Σκόντραν Μουστάφι.

Ήττα-σοκ γνώρισε η Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ από τη Σαουθάμπτον. Οι μπλε ήταν σε κακό απόγευμα και έμειναν πίσω στο σκορ στο 31' από τον Ομπαφέμι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Χόιμπιεργκ και με ωραία κίνηση και εκτέλεση νίκησε τον Κέπα.

Ο Ρέντμοντ στο 73ο λεπτό έβαλε ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα των παικτών του Λάμπαρντ να σώσουν κάτι από την αναμέτρηση. Πλέον η Τσέλσι νιώθει καυτή την ανάσα της Τότεναμ, η οποία έχει πλησιάσει την τετράδα στο τρίποντο.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα σε επίπεδο Premier League από το 2011 με τον νυν προπονητή της Μαρσέιγ, Αντρέ Βίλας-Μπόας τότε στην τεχνική ηγεσία.

Τους σπερς έπιασε στους 29 βαθμούς και την πέμπτη θέση η Σέφιλντ. Η Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε τη Γουότφορντ κι έμεινε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ντεουλοφέου. Κατάφερε όμως να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα, με εκτέλεση πέναλτι του Νόργουντ στο 36ο λεπτό.

Ανατροπή για την Κρίσταλ Πάλας, η οποία βρέθηκαν χάνει 0-1 από τη Γουέστ Χαμ. Τα σφυριά άνοιξαν το σκορ με τον Σνόντγκρας στο 57', αλλά με γκολ και ασίστ του Αγιού οι αετοί έφθασαν στην ανατροπή και τη νίκη (2-1).

Ένα και να... καίει για την Άστον Βίλα, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Νόριτς στο Μπέρμιγχαμ χάρη στο γκολ του Χούριχεϊν. Πήρε βαθμολογική ανάσα - αν και παρέμεινε εντός ζώνης υποβιβασμού - και βύθισε ακόμη περισσότερο τα καναρίνια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ BOXING DAY (26/12):

Τότεναμ - Μπράιτον 2-1 (53' Κέιν, 72' Ντέλε Άλι / 37' Γουέμπστερ)

Τσέλσι - Σαουθάμπτον 0-2 (31' Ομπαφέμι, 73' Ρέντμοντ)

Άστον Βίλα - Νόριτς 1-0 (64' Χούριχεϊν)

Μπόρνμουθ - Άρσεναλ 1-1 (35' Γκόσλινγκ / 64' Ομπαμεγιάνγκ)

Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ 2-1 (68' Κουγιατέ, 90' Αγιού / 57' Σνόντγκρας)

Σέφιλντ Γιουν. - Γουότφορντ 1-1 (36' πεν. Νόργουντ / 27' Ντεουλοφέου)

Έβερτον - Μπέρνλι 1-0 (80' Κάλβερτ-Λιούιν)

19:30 Μάντσεστερ Γ. - Νιούκαστλ

22:00 Λέστερ - Λίβερπουλ

27/12 21:45 Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ