PREMIER LEAGUE

Premier League: Οι ομάδες, τα οικονομικά δεδομένα και η πρόθεση των παικτών

Liverpool's Sadio Mane, center, challenges for the ball with Manchester City's Kevin De Bruyne, and his teammate Rodrigo during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Sadio Mane, center, challenges for the ball with Manchester City's Kevin De Bruyne, and his teammate Rodrigo during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Μέχρι τις 30 Απριλίου δεν θα έχουμε σίγουρα αγώνες της Premier League, όμως το τι θα συμβεί μετά αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και παραμένει απρόβλεπτο.

Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το μέλλον της Premier League και των υπολοίπων πρωταθλημάτων μετά τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊό να έχει παγώσει τα πάντα. Βέβαια, κάθε Λίγκα έχει τις δικές τις ιδιαιτερότητες και θα αποφασίσει ξεχωριστά για το τι θα κάνει.

Βασικό θέμα για αυτό το άρθρο είναι η Premier League η οποία αναβλήθηκε τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου.

Τονίζουμε το αναβλήθηκε διότι αυτή είναι η λέξη που ζήτησε η διοργανώτρια αρχή να χρησιμοποιούν οι ομάδες και να αποφεύγουν τη λέξη ακύρωση αφού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικό δημοσίευμα της "Daily Mail".

Την ίδια ώρα οι περισσότερες ομάδες θέλουν να συνεχιστεί κανονικά η χρονιά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και παρά τα όσα έβγαιναν χτες προς τα έξω εκείνες που θέλουν να ακυρωθεί η σεζόν είναι λιγότερες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πάρει νέα αναβολή το λουκέτο τις επόμενες ημέρες μέχρι τα μεσα Μαΐου για να έχουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα οι άνθρωποι της Premier League για το που πάνε τα πράγματα με τον κορονοϊό.

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα άλλο μεγάλο θέμα που αφορά τις αποδοχές των παικτών και το τι θα συμβεί με τα συμβόλαιά τους από τη στιγμή που οι σύλλογοι έχουν μεγάλες ζημιές από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με σημοδιεύματα αυτό που θα προτείνουν οι περισσότερες ομάδες είναι μείωση ύψους 50% στους παίκτες, πρόταση που λογικά δεν θα δεχτεί κανένας. Έτσι, θα οδηγηθούν σε διαπραγματεύσεις οι εμπλεκόμενες πλευρές και δεν αποκλείεται να τα βρουν σε μείωση ύψους 20-25%.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι θεωρητικά αφού υπάρχει ένα ακόμα ενδεχόμενο το οποίο κανείς δεν ξέρει πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή.

Ποιο είναι αυτό; Οι ομάδες και η Λίγκα να αποφασίσουν για επανέναρξη του πρωταθλήματος και οι παίκτες να αρνηθούν να παίξουν υπό το φόβο του κορονοϊού.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ