PREMIER LEAGUE

Premier League: Ενστάσεις των παικτών στην πρόταση των ομάδων για μείωση 30% στα συμβόλαια

Liverpool's Jordan Henderson, left, gives instructions to his players during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Liverpool at Villa Park in Birmingham, England, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Jordan Henderson, left, gives instructions to his players during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Liverpool at Villa Park in Birmingham, England, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Ένωση Παικτών της Premier League είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο για μείωση της τάξης του 30% στα συμβόλαια. Τα σημεία - κλειδιά της ανακοίνωσης.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της Premier League για το αίτημα που θα κατατεθεί στους παίκτες για "ψαλίδι" που θα φτάσει στο 30% στα συμβόλαιά τους για τους επόμενους δώδεκα (12) μήνες, πραγματοποιήθηκε η ιστορική τηλεδιάσκεψη μεταξύ των αρχηγών.

Οι παίκτες χαιρέτισαν την απόφαση της Premier League για οικονομική στήριξη των χαμηλότερων κατηγοριών, παρόλ' αυτά εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως είναι η μείωση στα συμβόλαια και το ποσό των 20.000.000 λιρών που αποφασίστηκε να δοθεί για φιλανθρωπίες (οι παίκτες ανέφεραν πως θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο).

Το βασικό θέμα διαφωνίας πάντως, όπως είναι λογικό, είχε να κάνει με τη μείωση των συμβολαίων. Αυτό που αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Παικτών είναι πως ενδεχόμενη μείωση της τάξης του 30% θα σημάνει την απώλεια εσόδων που ξεπερνούν τα 200.000.000 λίρες για το κράτος, μέσω των φόρων. Όπερ και σημαίνει πως θα πληγεί -μεταξύ άλλων- το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

"Είναι προτεραιότητά μας να καταλήξουμε σε ακριβείς λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά στις δεσμεύσεις μας το συντομότερο δυνατό" επισημαίνουν οι παίκτες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν επίσης ότι θα στηρίξουν τις ομάδες, εφόσον η διακοπή παραταθεί πέραν του Ιουνίου, αλλά και ότι οι εργαζόμενοι των ομάδων θα πληρωθούν το σύνολο των προβλεπόμενων μισθών τους για όλο αυτό το διάστημα.

AP Photo/Rui Vieira

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ