PREMIER LEAGUE

Premier League: Πρεμιέρα χωρίς τις ομάδες που θα έχουν προχωρήσει στην Ευρώπη

Manchester City's Raheem Sterling scores his side's second goal during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Raheem Sterling scores his side's second goal during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Premier League σκέφτεται να θεσπίσει υποχρεωτική ξεκούραση διάρκειας ενός μήνα για τις ομάδες της, κάτι που σημαίνει πως όσες προχωρήσουν στο φετινό Champions και Europa League δεν θα δηλώσουν "παρών" στα ματς της πρεμιέρας.

Η φετινή Premier League ολοκληρώθηκε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλες οι ομάδες κατέβασαν ρολά. Και αυτό γιατί τον Αύγουστο θα ανάψει η μάχη στα Κύπελλα Ευρώπης με την επιστροφή στη ζωή μας τόσο του Champions League όσο και του Europa League, με τέσσερις αγγλικές ομάδες να μπαίνουν στη μάχη: Σίτι και Τσέλσι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όποιες μάλιστα από αυτές τις τέσσερις ομάδες πάνε μακριά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τη φετινή σεζόν, αυτό αναμένεται να έχει αντίκτυπο και στην παρουσία τους στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, με την Premier League να αναμένεται να εισάγει μία υποχρεωτική περίοδο ανάπαυσης διάρκειας 30 ημερών για όλες τις ομάδες, που θα τίθεται σε ισχύ με το που θα σταματούν οι υποχρεώσεις τους για φέτος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε περίπτωση που Μάντσεστερ Σίτι (υποδέχεται την Ρεάλ στη ρεβάνς του υπέρ της 2-1 στην Μαδρίτη με έπαθλο ένα εισιτήριο για τους "8") και Τσέλσι (ηττήθηκε 3-0 στο Λονδίνο από την Μπάγερν στο πρώτο τους ραντεβού για τους "16") φτάσουν μέχρι τον τελικό, που είναι προγραμματισμένος στις 23 Αυγούστου, θα επιστρέψουν από τις 22 Σεπτεμβρίου στην Premier League, δηλαδή 10 ημέρες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος (12/9).

Manchester United's Anthony Martial, center, and Manchester City's Fernandinho compete for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's Anthony Martial, center, and Manchester City's Fernandinho compete for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

τ (αντιμετωπίζει την ΛΑΣΚ, 5-0 εκτός έδρας υπέρ της το πρώτο ματς για τη φάση των "16"), καθώς ο τελικός του Europa είναι στις 21 Αυγούστου και αν κάποια φτάσει μέχρι εκεί, αυτό σημαίνει πως το πρώτο της παιχνίδι στην νέα Premier League δεν θα μπορεί να διεξαχθεί πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα μάλιστα που φαίνεται πως έχει περισσότερη ανάγκη από όλους αυτό τον μήνα αποχής από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα είναι η Γουλβς, με την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο να έχει αρχίσει τη σεζόν 2019-2020 από τον περασμένο Ιούλιο όταν αντιμετώπισαν τους Κρουσέιντερς στο "Μολινό" (25/7) για τα προκριματικά του Εuropa League και να είναι μπροστά σε ένα απίστευτο ενδεχόμενο να τερματίσουν τη σεζόν μετά από 13 μήνες!

Αξίζει σε αυτό το σημείο να επισημανθεί πως η θερινή μεταγραφική περίοδο άνοιξε την Δευτέρα 27 Ιουλίου στην Αγγλία και θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως οι σύλλογοι θα έχουν 10 εβδομάδες στη διάθεσή τους για να αγοράσουν και να πουλήσουν παίκτες και να σχηματίσουν τα ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Στο Champions League Γιουνάιτεντ και Τσέλσι
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ