PREMIER LEAGUE

Premier League: Προς ουδέτερη έδρα τα κρίσιμα ματς

Liverpool's Mohamed Salah makes an attempt to score during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Mohamed Salah makes an attempt to score during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP

Τα κρίσιμα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν στην Premier League είναι είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν σε ουδέτερη έδρα για ν' αποφευχθεί συγχρωτισμός. Το ενδεχόμενο να πανηγυρίσει η Λίβερπουλ τον τίτλο εκτός Άνφιλντ.

Οι ομάδες της Premier League συμφώνησαν να επιστρέψει η δράση στις 17 Ιουνίου (με τα δυο εξ αναβολής) και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα την 1η Αυγούστου, ωστόσο ασαφές είναι τι θα γίνει με τα κρίσιμα ματς που απομένουν στη σεζόν.

Είναι πιθανό τα key high-profile fixtures όπως αναφέρει και ο βρετανικός Τύπος να διεξαχθούν σε ουδέτερη έδρα για ν' αποφευχθεί πιθανός συγχρωτισμός. Κι αυτό γιατί υπάρχει ο φόβος ότι αν και τα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών - σύμφωνα με τις επιταγές του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά του κορονοϊού - εκτιμάται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής στη φυσική έδρα αρκετός κόσμος να προσπαθήσει να προσεγγίσει το γήπεδο.

Για παράδειγμα τα ματς της Λίβερπουλ, ή τα ντέρμπι όπως το Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ (ένα από τα δύο εξ αναβολής με τα οποία επιστρέφει η δράση, το άλλο είναι το Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) καθώς και οι αναμετρήσεις για τη μάχη που δίνουν οι ομάδες για την αποφυγή του υποβιβασμού είναι πολύ πιθανό να μην διεξαχθούν στη φυσική έδρα των γηπεδούχων ομάδων.

Στην περίπτωση των ρεντς, ελλοχεύει η πιθανότητα να πανηγυρίσουν τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου εκτός Άνφιλντ. Η τελική απόφαση εναπόκειται στην κυβέρνηση, η οποία σε συνεργασία με την Premier League προτίθεται να λάβει υπόψη την έκθεση των αστυνομικών και υγειονομικών αρχών. Όπως διαπιστώνει και η Daily Mail ίσως οδηγηθούμε σε ένα μείγμα αναμετρήσεων που θα διεξαχθούν τόσο στη φυσική, όσο και σε ουδέτερη έδρα κάθε αγωνιστική.

Photo credits: AP Photo/Jon Super

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ