PREMIER LEAGUE

Premier League: "Θα συζητήσουμε με τους παίκτες μείωση 30%, θα παίξουμε όποτε είναι ασφαλές"

Liverpool's Mohamed Salah makes an attempt to score during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Mohamed Salah makes an attempt to score during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP

Η Premier League ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει με τους παίκτες μείωση 30%, ότι οι ομάδες της θα επιστρέψουν στη δράση όποτε είναι ασφαλές, ενώ ενέκρινε κονδύλι 125 εκατ. λιρών για τις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών.

Τηλεδιάσκεψη πραγμαατοποιήθηκε την Παρασκευή (3/4) στην Premier League με βασικά θέματα συζήτησης τι μέλλει γενέσθα με την επιστροφή στη δράση, την οικονομική στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά και τη στήριξη των ομάδων των χαμηλότερων κατηγοριών.

Έγινε αρχικά σαφές ότι η Premier League δεν θα συνεχιστεί στις αρχές Μαΐου και πως αυτό θα γίνει όποτε είναι ασφαλές. " Οποιαδήποτε επιστροφή στους αγώνες θα σημειωθεί μόνο με την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης και όταν το επιτρέψει η ιατρική καθοδήγηση" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Premier League ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές για μειώσεις της τάξης του 30%. Το Σάββατο (4/4) μάλιστα θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στη διοργανώτρια, στους ποδοσφαιριστές και στους εκπροσώπους των ομάδων.

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε να εγκριθεί κονδύλι 125 εκατομμύριων λιρών στις κατηγορίες της Football League και στα ερασιτεχνικά, ως αποτέλεσμα της οικομικής πανωλεθρίας που φέρνει ο κορονοϊός και η αναστολή των δραστηριοτήτων.

Μια από τις σημαντικές αποφάσεις, κατά τα άλλα, ήταν η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας (NHS) με το ποσό των 20 εκατ. λιρών.

"Η Premier, οι σύλλογοι, οι παίκτες και οι προπονητές εκφράζουν μεγάλη εκτίμηση για τις ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού του NHS και όλων των άλλων εργαζομένων που εργάζονται σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες" επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Ο Υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, υπενθυμίζεται, κάλεσε τους παίκτες της Premier League να μειώσουν τους μισθούς τους και να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων. Η Ένωση των ποδοσφαιριστών στην Αγγλία, ωστόσο, έστειλε μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των ομάδων της Premier πως όσοι σύλλογοι έχουν την δυνατότητα πρέπει να πληρώσουν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Τρελή πρόταση από ομάδα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα στην Κίνα
Απειλή της UEFA: "Αν διακόψετε τα πρωταθλήματα, δεν θα παίξετε στην Ευρώπη"
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ