PREMIER LEAGUE

Premier League: Το "Black Lives Matter" αντί για ονόματα των παικτών στις φανέλες

Premier League: Το "Black Lives Matter" αντί για ονόματα των παικτών στις φανέλες

Οι παίκτες της Premier League ανακοίνωσαν πως στα πρώτα 12 ματς μετά τη διακοπή θα φορούν φανέλες, που αντί για τα ονόματά τους στην πλάτη, θα γράφουν "Black Lives Matter".

Η Premier League κάνει ένα βήμα μπρος και στέκεται δίπλα στους εκατομμύρια ανθρώπους που εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται για το ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, με αφορμή την σοκαριστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολις.

Όπως έκαναν γνωστό οι παίκτες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, μέσω ανακοίνωσης που υπογράφουν, στα 12 πρώτα παιχνίδια που θα λάβουν χώρα μετά την επιστροφή στη δράση έπειτα από τρίμηνη αποχή λόγω κορονοϊού, θα φορούν φανέλες που θα γράφουν "Black Lives Matter" στο πίσω μέρος αντί για τα ονόματά τους.

Επιπλέον, το σήμα του Black Lives Matter (Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία) θα είναι στις φανέλες τους για όλη την τρέχουσα σεζόν όπως και logo που θα ευχαριστεί το εθνικό σύστημα υγείας στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ η διοργανώτρια αρχή θα υποστηρίξει τους ποδοσφαιριστές που θα επιλέξουν να γονατίσουν λίγο πριν από την σέντρα των αγώνων ως μία μορφή διαμαρτυρίας.

"Εμείς, οι Παίκτες, συνεργαζόμαστε έχοντας ως μοναδικό στόχο την εξάλειψη της φυλετικής προκατάληψης όπου κι αν υπάρχει, για να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια κοινωνία ένταξης, σεβασμού και ίσων ευκαιριών για Όλους, ανεξάρτητα από το χρώμα ή το δόγμα τους.

Αυτό το σύμβολο είναι ένα σημάδι ενότητας από όλους τους Παίκτες, όλο το Προσωπικό, όλα τα Κλαμπ, όλους τους Αξιωματούχων Αγώνων και την Premier League #blacklivesmatter #playerstogether", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των παικτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Το ρεκόρ εσόδων για το 2018-19 και ζημιά 1.1 δις λόγω κορονοϊού
Τότεναμ: Μία αγωνιστική στον Ντέλε Άλι για το video με τον κορονοϊό
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ