PREMIER LEAGUE

Θρίαμβος για Μάντσεστερ Σίτι στο ντεμπούτο Παπασταθόπουλου

Θρίαμβος για Μάντσεστερ Σίτι στο ντεμπούτο Παπασταθόπουλου
AP PHOTO/TIM IRELAND

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-0 την Άρσεναλ στο Λονδίνο για την πρεμιέρα της Premier League. Ντεμπούτο για Σωκράτη Παπασταθόπουλο, πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια χωρίς Αρσέν Βενγκέρ.

Το πρώτο παιχνίδι στα τελευταία 22 χρόνια χωρίς τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο, το πρώτο παιχνίδι του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Premier League, το πρώτο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι να υπερασπίζεται τίτλο. Αυτές ήταν οι καινοτομίες στο "Έμιρεϊτς", αφού κατά τα άλλα, η Σίτι ήταν ξανά κυρίαρχη, η Άρσεναλ ήταν και πάλι κακή σε ντέρμπι και το τελικό 2-0 στο Λονδίνο δίνει στους "πολίτες" ακόμα μία νίκη, την όγδοη σερί σε πρεμιέρα.

Το ντεμπούτο του Ουνάι Έμερι στον πάγκο των "κανονιέρηδων" συνοδεύτηκε με λίγα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, αφού πλην του Έλληνα διεθνή στόπερ, ο Ματεό Γκεντουζί στο κέντρο ήταν η έτερη προσθήκη. Ο Πεπ Γκουαρδιολα προτίμησε τη μοναδική μεγάλη μεταγραφή του για το δεξί άκρο της επίθεσης, τον Ριγιάντ Μαχρέζ, αφήνοντας στον πάγκο παίκτες όπως ο Κέβιν ντε Μπράινε, ο Λερουά Σανέ και ο Νικολάς Οταμέντι.

Θρίαμβος για Μάντσεστερ Σίτι στο ντεμπούτο Παπασταθόπουλου
AP PHOTO/TIM IRELAND

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προειδοποίησαν με τον Ραχίμ Στέρλινγκ στο 9' και πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1. Με κατοχή μπάλας στο 60%, η Σίτι όχι μόνο δεν κινδύνευε από αντίδραση των γηπεδούχων, αλλά συνέχισε να απειλεί, με τον Παπασταθόπουλο να επιστρατεύει τάκλιν της τελευταίας στιγμής στο 27' για να αποτρέψει μεγάλη ευκαιρία και να δέχεται κίτρινη κάρτα.

Μία διπλή επέμβαση του Πετρ Τσεχ στη συνέχεια κι ο τραυματισμός του Άσλεϊ Μάιτλαντ Νάιλς, του τρίτου ακραίου μπακ της που τίθεται νοκ άουτ μετά από τους Νάτσο Μονρέαλ και Σέαντ Κολάσινατς, δυσχέραιναν το έργο της Άρσεναλ, που δεν μπορούσε να περάσει τις πάσες που ήθελε στον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Θρίαμβος για Μάντσεστερ Σίτι στο ντεμπούτο Παπασταθόπουλου
AP PHOTO/TIM IRELAND

Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με συνέπεια ο Έμερι να μετατρέψει τον σχηματισμό σε διάταξη με δύο επιθετικούς, ρίχνοντας στον αγώνα τον Αλεξάντρ Λακαζέτ. Στην πρώτη επαφή με την μπάλα, ο Γάλλος επιθετικός είχε ευκαιρία με κοντινό σουτ, ωστόσο ακολούθησε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ του Σέρχιο Αγκουέρο που έδιωξε ο Τσεχ και το 2-0 της Σίτι με σουτ του αμαρκάριστου Μπερνάρντο Σίλβα από το πέναλτι στο 64'.

Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του, παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών στη συνέχεια. Ο ρυθμός άνοιξε, η Άρσεναλ δεν εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της Σίτι παρά τις ευκαιρίες που είχε και το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΑΡΣΕΝΑΛ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Μάιτλαντ Νάιλς (35' Λίχτσταϊνερ), Γκεντουζί, Τζάκα (70' Τορέιρα), Εζίλ, Ράμσεϊ (54' Λακαζέτ), Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (4-2-3-1): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Γκιουντογαν, Φερναντίνιο, Μαχρέζ (60' Ντε Μπράινε), Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ (87' Σανέ), Αγκουέρο (79' Ζεζούς)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 2-1 (3' πέν. Πογκμπά, 83' Σο / 90+2' Βάρντι)

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Νιούκαστλ - Τότεναμ 1-2 (11' Χοσέλου / 8' Βερτόνχεν, 18' Άλι)

Χάντερσφιλντ - Τσέλσι 0-3 (34' Καντέ, 45' πέν. Ζορζίνιο, 80' Πέδρο)

Μπόρνμουθ - Κάρντιφ 2-0 (24' Φρέιζερ, 90+3' Γουίλσον)

Φούλαμ - Κρίσταλ Πάλας 0-2 (41' Σλουπ, 80' Ζαά)

Γουότφορντ - Μπράιτον 2-0 (35', 54' Περέιρα)

Γουλβς - Έβερτον 2-2 (44' Νέβες, 80' Χιμένες / 17', 67' Ρισάρλιζον)

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 4-0 (19' Σαλάχ, 45+2', 53' Μανέ, 88' Στάριτζ)

Σαουθάμπτον - Μπέρνλι 0-0

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (14' Στέρλινγκ, 64' Μπ. Σίλβα)

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ