PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Άρσεναλ 2-1: Πήρε το ντέρμπι και έμεινε ζωντανή στη μάχη της Ευρώπης

Tottenham's Toby Alderweireld, right, celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Sunday, July 12, 2020.(Tim Goode/Pool via AP)
Tottenham's Toby Alderweireld, right, celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Sunday, July 12, 2020.(Tim Goode/Pool via AP) TIM GOODE/POOL VIA AP

Η Τότεναμ επικράτησε 2-1 της Άρσεναλ με ανατροπή στο μεγάλο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου και εξακολουθεί να έχει ελπίδες για συμμετοχή στην Ευρώπη και τη νέα αγωνιστική σεζόν (VIDEOS).

Η Άρσεναλ ήταν πιο θελκτική στο μάτι στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι αλλά η Τότεναμ είχε την ουσία και την αποτελεσματικότητα, με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να νικάει με 2-1 τη συμπολίτισσά της στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο "Tottenham Hotspur Stadium" και να μένει ζωντανή στο κόλπο της εξόδου στην Ευρώπη.

Οι κανονιέρηδες άνοιξαν το σκορ στο 16' με υπέροχο σουτ του Λακαζέτ και τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση των σπιρουνιών με τον Σον, για να έρθει το γκολ του Αλντερβάιρελντ στο 81' να τιμωρήσει τις χτυπητές αμυντικές αδυναμίες της Άρσεναλ και να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του για την 35η αγωνιστική της Premier League.

Σημειώνεται πως η Τότεναμ μετράει πλέον 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στις έξι τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της με την Άρσεναλ για το πρωτάθλημα, με τους κόκκινους του Λονδίνου να αγνοούν από το 2014 τη νίκη απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό τους.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Σισοκό, Γουίνκς, Λο Σέλσο (84' Σκιπ), Μόουρα (82' Μπέρχβαϊν), Κέιν, Σον (94' Σον)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μαρτίνες, Μουστάφι, Λουίζ, Κολάσινατς (85' Γουίλοκ), Μπεγερίν (85' Σοάρες), Θεμπάγιος, Τζάκα, Τίρνεϊ (85' Νέλσον), Πεπέ (70' Σακά), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ντέρμπι Νο 187 του Βορείου Λονδίνου και πρώτο στο "Tottenham Hotspur Stadium" άρχισε πολύ εντυπωσιακά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν από τα πρώτα λεπτά πως δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από τους τρεις βαθμούς και να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η πρώτη μεγάλη φάση άνηκε στην Τότεναμ, όταν ο Χάρι Κέιν βγήκε απέναντι στον Μαρτίνες στο 10' (μετά από εξαιρετική πάσα του Μόουρα) αλλά απέτυχε να νικήσει με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Ισπανό γκολκίπερ, με την Άρσεναλ να απειλει για πρώτη φορά από την πλευρά της στο 13' με τους Ομπαμεγιάνγκ και Τιέρνι και να ανοίγει το σκορ στο 16' με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής του Λακαζέτ.

Αυτό ήταν το 9ο τέρμα του Γάλλου φορ στη φετινή Premier League ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ που σκοράρει εντός και εκτός έδρας την ίδια σεζόν απέναντι στην Τότεναμ μετά το 2012-13 και τον Περ Μερτεσάκερ. Το προβάδισμα δεν το χάρηκαν πάντως για πολύ οι κανονιέρηδες και συγκεκριμένα αυτό κράτησε μόλις 137 δευτερόλεπτα.

Στο 19' ο Κολάσινατς γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω στον Νταβίντ Λουίζ και έδωσε την ευκαιρία στον Σον να μπει σφήνα και να γίνει κάτοχός της, για να μπει στη μεγάλη περιοχή και να κάνει το 1-1 με ψύχραιμο σκαφτό πλασέ με το 10ο γκολ του στη φετινή Premier League και πρώτο του στη 10η εμφάνισή του κόντρα στην Άρσεναλ.

Το ματς συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό και στο 30' η Τότεναμ είχε την ευκαιρία για την ολική ανατροπή, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των κανονιέρηδων μετά το δυνατό σουτ του Ντέιβις εκτός περιοχής.

Η απάντηση της Άρσεναλ ήρθε στο 32' με το φαλτσαριστό σουτ του Πεπέ που έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Λορίς ενώ στο 40' ήταν η σειρά του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Ομπαμεγιάνγκ να απειλήσει, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Άρσεναλ να έχει την απόλυτη κυριαρχία όσον αφορά στην κατοχή μέχρι το 65' (82% η κατοχή μπάλας για τους κανονιέρηδες σε εκείνο το χρονικό σημείο) και την Τότεναμ να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία, με τη μεγάλη φάση να έρχεται στο 59' για τους φιλοξενούμενους.

Τότε, οι παίκτες του Αρτέτα κυκλοφόρησαν υποδειγματικά τη μπάλα, με τον Λακαζέτ να τροφοδοτεί τον Ομπαμεγιάνγκ και τον Γκαμπονέζο επιθετικό να στέλνει τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Λορίς με τρομερό σε δύναμη σουτ.

Στο 71' η Τότεναμ είχε πάντως την ευκαιρία της να πάρει εκείνη το προβάδισμα, κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Κέιν να πλαγιοκοπεί από τα αριστερά την άμυνα της Άρσεναλ αλλά τον Μαρτίνες να πέφτει σωτήρια στα πόδια του Σον και να του αποσπάει τη μπάλα.

Οι συγκινήσεις όμως δεν τελείωσαν εκεί, με τις δύο ομάδες να φορτσάρουν στην τελική ευθεία και το γκολ να έρχεται τελικά για τους γηπεδούχους. Στο 79' ο Ομπαμεγιάνγκ νικήθηκε από τον Λορίς στο πλασέ που έκανε μέσα από την περιοχή και στο 81' η ομάδα του Μουρίνιο "χτύπησε" για δεύτερη φορά.

Ναι μεν ο Μαρτίνες απέκρουσε το πλασέ του Κέιν αλλά από το κόρνερ που κέρδισαν τα σπιρούνια, ο Αλντερβάιρελντ αξιοποίησε την εκτέλεση του Σον και με γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 2-1.

Στο 83' η Τότεναμ έχασε ευκαιρία για το 3-1 όταν ο Μαρτίνες σταμάτησε τον Κέιν σε τετ α τετ, ενώ το φινάλε βρήκε τους γηπεδούχους να κρατούν την πολύτιμη νίκη έναντι της συμπολίτισσας (έχει πετάξει 21 βαθμούς τη φετινή σεζόν σε ματς όπου βρέθηκε να προηγείται) και να ανεβαίνουν στην 8η θέση που τους κρατάει ζωντανούς στη μάχη της Ευρώπης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 11 Ιουλίου

Γουότφορντ - Νιούκαστλ 2-1 (52' πεν. 82' πεν. Ντίνι / 23' Γκέιλ)

Νόριτς - Γουέστ Χαμ 0-4 (11', 45'+1', 54' 74' Αντόνιο)

Λίβερπουλ - Μπέρνλι 1-1 (34' Ρόμπερτσον / 69' Ροντρίγκεζ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 3-0 (18' 77' ΜακΓκόλντρικ, 33' ΜακΜπέρνι)

Μπράιτον -Μάντσεστερ Σίτι 0-5 (21' 53' 81' Στέρλινγκ, 44' Ζεζούς, 57' Μπερνάρντο Σίλβα)

Κυριακή 12 Ιουλίου

Γουλβς - Έβερτον 3-0 (45+2' πεν Χιμένες, 46' Ντεντόνκερ, 74' Ζότα)

Άστον Βίλα - Κρίσταλ Πάλας 2-0 (45+4' 59' Τρεζεγκέ)

Τότεναμ - Άρσεναλ 2-1 (19' Σον, 81' Αλντερβάιρελντ / 16' Λακαζέτ)

Μπόρνμουθ - Λέστερ (21.00)

Δευτέρα 13 Ιουλίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον (22.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Λίβερπουλ 93

2 Μάντσεστερ Σίτι 72

3. Τσέλσι 60

4 Λέστερ 59

------------------------------------

5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 58

-----------------------------------

6. Γουλβς 55

7. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 54

-----------------------------------

8. Τότεναμ 52

9. Άρσεναλ 50

10. Μπέρνλι 50

11. Έβερτον 45

12. Σαουθάμπτον 44

13. Νιούκαστλ 43

14. Κρίσταλ Πάλας 42

15. Μπράιτον 36

16. Γουέστ Χαμ 34

17. Γουότφορντ 34

-------------------------------

18. Άστον Βίλα 30

19. Μπόρνμουθ 28

20. Νόριτς 21

*Οι πέντε πρώτοι πλην Μάντσεστερ Σίτι - έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό δυο ετών - πηγαίνουν στους ομίλους Champions League

** Ο έκτος στους ομίλους του Europa League

***Ο έβδομος στο δεύτερο προκριματικό του Europa League

****Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ) 22

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ) 20

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) 19

Ντάνι Ινγκς (Σαουθάμπτον) 19

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι) 17

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι) 16

Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ) 16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ