PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Έβερτον 0-1: Ο Αντσελότι νίκησε τον Μουρίνιο

Everton's Dominic Calvert-Lewin, centre, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Everton at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Sunday, Sept. 13, 2020. (Alex Pantling/Pool via AP)
Everton's Dominic Calvert-Lewin, centre, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Everton at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Sunday, Sept. 13, 2020. (Alex Pantling/Pool via AP) ALEX PANTLING/POOL VIA AP

Η Έβερτον άρχισε ιδανικά την πορεία της στη φετινή Premier League καθώς πήρε το τρίποντο στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ, χάρη στην εκπληκτική κεφαλιά του Κάλβερτ-Λιούιν στο 55ο λεπτό (VIDEOS).

Εάν η Έβερτον έψαχνε ένα αποτέλεσμα για να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι φέτος έχει υψηλές βλέψεις, το βρήκε το απόγευμα της Κυριακής στο Λονδίνο και στο "Tottenham Hotspur Stadium".

Απέναντι στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, εκείνη του Κάρλο Αντσελότι εμφανίστηκε σε καλύτερη κατάσταση και έφτασε δίκαια στη νίκη με 1-0, με τους μπλε να υποχρεώνουν μάλιστα τον Special One να υποστεί την πρώτη ήττα στην προπονητική του καριέρα σε πρεμιέρα πρωταθλήματος μετά από 11 νίκες και 7 ισοπαλίες που μετρούσε μέχρι πρότινος σε αντίστοιχες πρεμιέρες.

Το πρώτο ημίχρονο είχε καλές στιγμές και από τις δύο ομάδες και ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την κλασική ευκαιρία να ανήκει παντως στα ζαχαρωτά, όταν ο Ρισάρλιζον πέρασε και τον Λορις στο 16ο λεπτό αλλά απέτυχε να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία από πλάγια θέση.

Το χρυσό γκολ για την Έβερτον ήρθε στο 55' μέσα από στημένη φάση: ο Λούκας Ντιν εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Κάλβερτ-Λιούιν εκτέλεσε με καρφωτή κεφαλιά από την καρδιά της μεγάλης περιοχής τον Λορίς για το 1-0, με τον Γάλλο δημιουργό να φτάνει τις 12 ασίστ στην Premier League από την έναρξη της σεζόν 2018-19 και έπειτα.

Η συνέχεια βρήκε την Τότεναμ να προσπαθεί να σώσει την παρτίδα αλλά να είναι σχεδόν ακίνδυνη επιθετικά (είχε μόνο μία καλή φάση για γκολ με τον Ντέιβις) και έτσι την Έβερτον να παίρνει πανάξια το τρίποντο στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα τους Χάμες Ροντριγκες, Άλαν και Ντουκουρέ να κάνουν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα της ομάδας του Λίβερπουλ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ντόχερτι (76' Εντομπελέ), Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Μπεν Ντέιβις, Γουίνκς (60' Μπέρχβαϊν), Χόιμπεργκ, Μόουρα, Άλι (46' Σισοκό), Σον, Κέιν

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Μίνα, Κιν, Ντιν, Άλαν, Ντουκουρέ, Χάμες Ροντρίγκες (90' Τομ Ντέιβις), Γκόμες (68' Σίγκουρντσον), Ρισάρλιζον, Κάλβερτ-Λιούιν (89' Κεν)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου

Φούλαμ - Άρσεναλ 0-3 ( 8'Λακαζέτ, 49'Μαγκαλιάες, 56'Ομπαμεγιάνγκ)

Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον 1-0 (13' Ζαχά)

Λίβερπουλ - Λιντς 4-3 (4', 33' 88' Σαλάχ,20'Φαν Ντάικ / 12'Χάρισον,30' Μπάμφορντ,66'Κλιτς)

Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ 0-2 (56' Γουίλσον, 87' Χέντρικ)

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

Γουέστ Μπρόμ - Λέστερ 0-3 (56' Καστάν, 74' πεν. 84' πεν. Βάρντι)

Τότεναμ - Έβερτον 0-1 (55' Κάλβερτ-Λιούιν)

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουλβς (20:00)

Μπράιτον - Τσέλσι (22:15)

* Έχουν αναβληθεί οι αναμετρήσεις Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ