PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Λίβερπουλ 0-1: Τρίποντο και ρεκόρ για τους ασταμάτητους ρεντς

Liverpool's Roberto Firmino celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Saturday, Jan. 11, 2020. (AP Photo/Matt Dunham)
Liverpool's Roberto Firmino celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Saturday, Jan. 11, 2020. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Η Λίβερπουλ νίκησε 1-0 στο Λονδίνο την Τότεναμ με γκολ του Φιρμίνο και ξέφυγε 16 πόντους από την 2η Λέστερ, μένοντας αήττητη για 38ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος (VIDEOS).

Ποιά θα βρεθει να σταματήσει την Λίβερπουλ; Σίγουρα όχι η Τότεναμ, με την ομάδα του Κλοπ να περνάει νικηφόρα και από το Βόρειο Λονδίνο επικρατώντας 1-0 με σκόρερ τον Ρομπέρτο Φιρμίνο και να αφήνει 16 πόντους πίσω την 2η της βαθμολογίας Λέστερ και 17 την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτό ήταν το 38ο σερί ματς πρωταθλήματος που έμειναν αήττητοι οι κόκκινοι (τελευταία τους αποτυχία ήταν στις 3 Ιανουαρίου 2018, 1-2 στο Έτιχαντ από την Μάντσεστερ Σίτι), που με ρεκόρ 20 νίκες και 1 ισοπαλία στα πρώτα 21 παιχνίδια τους έχουν πλέον το ρεκόρ για το καλύτερο ξεκίνημα ομάδας στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο στην πρώτη της επίσκεψη στο "Tottenham Hotspur Stadium" μετά την ανέγερσή του και είχε τεράστια διπλή ευκαιρία να σκοράρει μόλις στο 2ο λεπτό. Αρχικά το σουτ του Φιρμίνο κόπηκε πάνω στη γραμμή από τον Τανγκάνγκα, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μίλνερ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Γκαζανίγκα.

Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο σουτ με τους Μόουρα (5') και Σον (7') που έφυγαν εκτός της εστίας του Άλισον, ενώ ίδια τύχη είχε και το σουτ του Ντέλε Άλι στο 13' μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 23' η ομάδα του Κλοπ είχε τη δεύτερη καλή ευκαιρία της, όταν ο Γκαζανίγκα υποχρεώθηκε να αποκρούσει με γροθιές την κεφαλιά του Φαν Ντάικ από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ στο 35' ήταν η σειρά του Μανέ να απειλήσει, με το σουτ του με το αριστερό στην κίνηση να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι κόκκινοι ήταν ουσιαστικά η ομάδα που έψαχνε το γκολ μέσα από παιχνίδι κατοχής, απέναντι στην Τότεναμ που προσπαθούσε να κλείσει χώρους και να παίξει στην κόντρα, και η επιβράβευσή τους ήρθε στο 37': Ο Σαλάχ έδωσε στον Φιρμίνο, εκείνος απέφυγε με κοφτή ντρίμπλα τον Τανγκάνγκα και με με σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γκαζανίγκα για το 1-0.

Το γκολ αυτό ανέβασε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ και στο 43' έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Σαλάχ να αναστατώνει την άμυνα της Τότεναμ και να κάνει το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, για να φύγει η μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ δεν ήταν κυρίαρχη όσο στο πρώτο 45λεπτο, παρόλα αυτά ήταν εκείνη που κρατούσε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια, με την Τότεναμ από την πλευρά της να μην παίρνει πολλά ρίσκα και να ακολουθεί μία τακτική αναμονής, ψάχνοντας το γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα.

Στο 57' ο Άλισον μπλόκαρε σταθερά το επικίνδυνο σουτ του Μόουρα μέσα από την περιοχή και στο 65' η Λίβερπουλ απάντησε με την κεφαλιά του Μανέ που απέκρουσε ο Γκαζανίγκα, για να έρθει το 75' και να αγγίξει την ισοφάριση η ομάδα του Μουρίνιο.

Ο Σον βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή μετά από πίεση των σπιρουνιών και κλέψιμο της μπάλας, όμως έδειξε πως δεν είναι... Χάρι Κέιν ( τραυματίας, θα επιστρέψει στις προπονήσεις τον Απρίλιο) καθώς έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των κόκκινων!

Στο 82' οι Λονδρέζοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Λο Σέλσο που δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, με την Λίβερπουλ να καταφέρνει να ελέγξει το ρυθμό στα τελευταία λεπτά και να πάρει το τρίποντο, κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή στον θρόνο της πρωταθλήτριας μετά από το 1990.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-0 (53' ΜακΜπέρνι)

Σάββατο 11 Ιανουαρίου

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 1-1 ( 54'Ζ. Αγιού / 12'Ομπαμεγιάνγκ)

Τσέλσι - Μπέρνλ ι 3-0 (27' πεν. Ζορζίνιο, 38' Έιμπραχαμ, 49' Χάντσον-Οντόι)

Έβερτον - Μπράιτον 1-0 (38' Ρισάρλιζον)

Λέστερ - Σαουθάμπτον 1-2 (14' Πρατ / 20' Άρμστρονγκ, 81' Ινγκς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νόριτς 4-0 (27', 50' πεν. Ράσφορντ, 54' Μαρσιάλ, 76' Γκρίνγουντ)

Γουλβς - Νιούκαστλ 1-1 (14' Ντεντόνκερ / 7' Αλμιρόν)

Τότεναμ - Λίβερπουλ 0-1 (37' Φιρμίνο)

Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Μπόρνμουθ - Γουότφορντ (16:00)

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ