PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Ο εκτελεστής Ράσφορντ και ο ανίκητος Ντε Χέα υπέγραψαν το "5 στα 5" με Σόλσκιερ

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Ο εκτελεστής Ράσφορντ και ο ανίκητος Ντε Χέα υπέγραψαν το "5 στα 5" με Σόλσκιερ

Με υπέροχο γκολ του Ράσφορντ στο 44' και σούπερ εμφάνιση του Ντε Χέα στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 την Τότεναμ στο Λονδίνο και έπιασε στην 5η θέση την Άρσεναλ!

Η αναγέννηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μετά-Μουρίνιο εποχή συνεχίζεται! Οι "κόκκινοι διάβολοι" επικράτησαν 1-0 της Τότεναμ στο "Γουέμπλεϊ" στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Premier League και πανηγύρισαν την πέμπτη διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα (έκτη συνολικά) από τότε που ο Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ ανέλαβε την τεχνική τους ηγεσία, με το αποτέλεσμα αυτό να τους εκτοξεύει στην 5η θέση μαζί με την Άρσεναλ και στο -6 από την 4η Τσέλσι.

Στον αντίποδα η Τότεναμ γνώρισε δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα (είχε προηγηθεί το 1-3 κόντρα στην Γουλβς) και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου αφού έμεινε εννέα πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη που έμοιαζε πιο επικίνδυνη (η Τότεναμ δεν είχε τελική προσπάθεια εντός εστίας, για πρώτη φορά σε ημίχρονο σε φετινό παιχνίδι της) και στο 44' χτύπησε με ταχύτατη αντεπίθεση.

Ο Πογκμπά έβγαλε τέλεια μπαλιά στον κενό χώρο και ο ταχύτατος Ράσφορντ μπήκε στη μεγάλη περιοχή, για να νικήσει με δυνατό διαγώνιο σουτ τον Λορίς για το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν το 10ο γκολ στο οποίο είχε συμμετοχή ο Ράσφορντ στα εννέα τελευταία παιχνίδια του στην Premier League (5 γκολ - 5 ασίστ) ενώ ο Πογκμπά μετράει ήδη 4 γκολ και 4 ασίστ από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Σόλσκιερ!

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση άλλαξε μετά το 60' καθώς η Τότεναμ πήρε τα ηνία και σφυροκόπησε τους φιλοξενούμενους, όμως έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Ντε Χέα που κράτησε σχεδόν μόνος του το 1-0 έχοντας συνολικά 11 επεμβάσεις (οι περισσότερες από τερματοφύλακα σε αγώνα στη φετινή Premier League)!

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Γουίνκς (81' Γιορέντε), Σισοκό (43' Λαμέλα), Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Σον, Κέιν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελοφ, Τζόουνς, Σο, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά (92' ΜακΤόμινεϊ), Λίνγκαρντ (83' Ντάλοτ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ (73' Λουκακού)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 12 Ιανουαρίου

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 1-0 (48' Ράις)

Μπράιτον - Λίβερπουλ 0-1 (50' πεν. Σαλάχ)

Μπέρνλι - Φούλαμ 2-1 (20' αυτ. Μπράιαν, 23' αυτ. Οντόι / 2' Σίρλε)

Κάρντιφ - Χάντερσφιλντ 0-0

Κρίσταλ Πάλας - Γουότφορντ 1-2 (38' αυτ. Κάθκαρτ / 67' Κάθκαρτ, 74' Κλέβερλι)

Λέστερ - Σαουθάμπτον 1-2 (58' Εντιντί / 11' πεν. Γουόρντ-Πρόουζ, 45' Λονγκ)

Τσέλσι - Νιούκαστλ 2-1 (9' Πέδρο, 57' Ουίλιαν / 40' Κλαρκ)

Κυριακή 13 Ιανουαρίου

Έβερτον - Μπόρνμουθ 2-0 (61' Ζουμά, 95' Κάλβερτ-Λιούιν)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (44' Ράσφορντ)

Δεύτερα 14 Ιανουαρίου

Μάντσεστερ Σίτι - Γουλβς (22:00)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Photo Credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ