PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Γιουνάιτεντ 1-1: Χαμένες και οι δύο στη μάχη του Champions League

Manchester United's Victor Lindelof, left, and Tottenham's Harry Kane battle for the ball during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Friday, June 19, 2020. (AP Photo/Glyn Kirk, Pool)
Manchester United's Victor Lindelof, left, and Tottenham's Harry Kane battle for the ball during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Friday, June 19, 2020. (AP Photo/Glyn Kirk, Pool) AP PHOTO/GLYN KIRK, POOL

Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο Λονδίνο με τα γκολ των Μπέρχβαϊν και Φερνάντες, και έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την 4η θέση (VIDEOS).

Χ-αμένες και οι δύο! Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καίγονταν για τη νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι στην μετά-κορονοϊού εποχή όμως δεν τα κατάφεραν αφού η κόντρα τους είχε γκολ αλλά όχι νικήτρια.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα και την έκρηξη του Μπέρχβαϊν για να προηγηθεί στο 27' με 1-0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο εκείνη του Σόλσκιερ ήταν καλύτερη και ανταμείφθηκε στο 81', με τον Φερνάντες να ευστοχεί από την ασπρη βούλα και να γράφει το τελικό 1-1.

Αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί ούτε τα σπιρούνια που έφτασαν στους 42 βαθμούς ούτε τους κόκκινους διαβόλους που έχουν 46, με την 4η Τσέλσι (48 βαθμοί) να έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της από τους δύο αν νικήσει το απόγευμα της Κυριακής εκτός έδρας την Άστον Βίλα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ματς στο Λονδίνο άργησε να πάρει ρυθμό και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 22' για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία που άνηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ο Φερνάντες έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ράσφορντ έπιασε το πλασέ με το αριστερό με τη μία, μέσα από την περιοχή, με τον Λορίς να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια.

Η φάση αυτή έφερε ευφορία στους φιλοξενούμενους που άρχισαν να ανεβάζουν στροφές όμως κόντρα στη ροή του αγώνα η Τότεναμ κατάφερε να ανοίξει εκείνη το σκορ στην πρώτη καλή της φάση. Ο Μπέρχβαϊν πήρε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή και αφού απέφυγε με εξαιρετική ατομική ενέργεια τους Φρεντ, Μαγκουάιρ και Λίντελοφ, βγήκε απέναντι στον Ντε Χέα και τον νίκησε με πολύ δυνατό σουτ (1-0).

Δύο λεπτά αργότερα, ο Λορίς προστάτεψε αποτελεσματικά την εστία του διώχνοντας σωτήρια, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φρεντ και διεκδίκηση της μπάλας από Ράσφορντ και Σάντσες, ενώ στο 31' ο Ντε Χέα πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Σον από το ύψος της μικρής περιοχής!

Σε αντίθεση πάντως με το πρώτο ημίχρονο όπου υπήρχε ισορροπία, στο δεύτερο η Γιουνάιτεντ κυριάρχησε και ήταν εκείνη που κυνήγησε με πάθος το γκολ, με την Τότεναμ να κλείνεται στα καρέ της και τον Ζοζέ Μουρίνιο να προτιμάει να στήσει την ομάδα του για να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 και όχι να παίξει για να καθαρίσει τον αγώνα.

Ως συνέπεια, όσο περνούσε η ώρα, οι κόκκινοι διάβολοι ανέβαζαν την πίεσή τους. Στο 55' ο Φερνάντες είχε την πρώτη μεγάλη φάση, με το διαγώνιο σουτ του εκτός περιοχής να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι, στο 64' ο Ντάιερ έβαλε σωτήρια κόντρα σε σουτ του Μαρσιάλ μέσα στην περιοχή ενώ στο 66' ο Λορίς έκανε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας σε κόρνερ με το αριστερό χέρι του το γυριστό σουτ του Μαρσιάλ.

Η πίεση ωστόσο της ομάδας του Σόλσκιερ καρποφόρησε στο 81', όταν μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Πογκμπά από τον Ντάιερ (ο Γάλλος τον πέρασε με φοβερή ντρίμπλα και ανάγκασε τον Άγγλο να τον ανατρέψει σπρώχνοντάς τον από πίσω με τον αγκώνα), ο Μπρούνο Φερνάντες ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η συνέχεια βρήκε την Γιουνάιτεντ να ψάχνει την ανατροπή, όμως αυτή δεν ήρθε. Στο 90' κέρδισε πέναλτι σε πέσιμο του Μπρούνο Φερνάντες, όμως ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του συμβουλευόμενος το VAR (δεν υπήρχε καμία επαφή με τον Ντάιερ), ενώ στο 95' ο Γκρίνγουντ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

Κάπως έτσι, το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, με το αποτέλεσμα αυτό να κρίνεται δίκαιο αλλά να αφήνει πίκρα στους δύο μονομάχους αφού έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την κατάληψη της 4ης θέσης που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League της νέας σεζόν.

ΤΟΤΕΝΑΜ:Λορίς, Οριέ, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Σισοκό, Γουίνκς, Σον, Λαμέλα (70' Ζέντσον Φερνάντες), Μπέρχβαϊν (70' Λο Σέλσο), Κέιν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ:Ντε Χέα, Μπισάκα, Σο, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ (78' Μάτις), Φρεντ (63' Πογκμπά), ΜακΤόμινεϊ (89' Μπεγί), Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες, Τζέιμς (63' Γκρίνγουντ), Μαρσιάλ (78' Ιγκάλο)

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 1-1 (HIGHLIGHTS):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η εκπληκτική απόκρουση του Ντε Χέα
Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τρομερή κούρσα και τελείωμα από τον Μπέρχβαϊν
Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το πέναλτι και το 1-1 από τον Φερνάντες
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ