PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Λέστερ 1-1: Διπρόσωποι οι Λονδρέζοι, παραμένουν χωρίς νίκη στην Premier League

Chelsea players react after Leicester's Wilfred Ndidi, background center, scored his side's first goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, Aug. 18, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Chelsea players react after Leicester's Wilfred Ndidi, background center, scored his side's first goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, Aug. 18, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Τσέλσι εμφανίστηκε διπρόσωπη στην αναμέτρηση με τη Λέστερ, με συνέπεια να αναδειχθεί ισόπαλη 1-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Premier League. Προβλήματα στην άμυνα για τους Λονδρέζους. (VIDEOS)

Η φετινή σεζόν είναι μεταβατική για την Τσέλσι, αφού λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών δεν κατάφερε να ενισχυθεί, ενώ έχει στον πάγκο της έναν θρύλο της ομάδας, αλλά άπειρο προπονητή, όπως είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Οι Λονδρέζοι παρουσίασαν καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα από ένα γκολ, αλλά τελικά το "πλήρωσαν", αφού η Λέστερ ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος, ενώ θα μπορούσε να "κλέψει" ακόμα και τη νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Τσέλσι μπήκε εντυπωσιακά στην αναμέτρηση και πριν προλάβει καν να συμπληρωθεί το 1ο λεπτό έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Πέδρο έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από πλεονεκτική θέση, ύστερα από υπέροχη ασίστ με το στήθος του Ολιβιέ Ζιρού. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μέισον Μάουντ έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κάσπερ Σμάιχερ απέκρουσε ενστικτωδώς κι αποσόβησε τον κίνδυνο. Ωστόσο, στο 7ο λεπτό ο Μάουντ πήρε ρεβάνς. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών της Τσέλσι, έκλεψε την μπάλα από τον Εντιντί, ύστερα από εξαιρετικό πρέσινγκ, και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Σμάιχελ, διαμορφώνοντας το 1-0.

Η Λέστερ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι Λονδρέζοι έκλεισαν τους χώρους και συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα, στο 26' έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, αλλά το πλασέ του Ενγκολό Καντέ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σμάιχελ, ύστερα από νέα εξαιρετική πάσα του Ζιρού με το τακουνάκι! Μετά το 30ό λεπτό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την Τσέλσι να διαχειρίζεται το σκορ και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε σημαντικά. Η Λέστερ μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο για να ισοφαρίσει το ματς, εκμεταλλευόμενη και τα αμυντικά κενά των Λονδρέζων. Ωστόσο, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, αφού ο Τζέιμι Βάρντι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Παρ' όλα αυτά, στο 67ο λεπτό οι "αλεπούδες" κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Εντιντί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάντισον. Ουσιαστικά, ο Νιγηριανός χαφ εξιλεώθηκε για το λάθος στο γκολ της Τσέλσι.

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Σμάιχελ, ενώ παράλληλα το πρέσινγκ δεν ήταν στα ίδια επίπεδα λόγω κούρασης. Η Λέστερ διατήρησε τα ηνία μετά το γκολ και έψαξε τη μεγάλη ανατροπή, χάνοντας μία καλή ευκαιρία στο 73' αλλά ο Μάντισον δεν ήταν ψύχραιμος, αστοχώντας από το ύψος της μικρής περιοχής. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μάντισον από εκτελεστής έγινε δημιουργός, έδωσε στον Βάρντι, αλλά το σουτ του έμπειρου Άγγλου φορ κατέληξε άουτ. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης, με τη Λέστερ να είναι καλύτερη, αλλά χωρίς τελικά να καταφέρνει το μεγάλο comeback.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 17 Αυγούστου

Άρσεναλ - Μπέρνλι 2-1 (13' Λακαζέτ, 64' Ομπαμεγιάνγκ / 43' Μπαρνς)

Άστον Βίλα - Μπόρνμουθ 1-2 (71' Λουίζ / 2' πεν. Κινγκ, 12' Γουίλσον)

Μπράιτον - Γουέστ Χαμ 1-1 (65' Τροσάρντ / 61' Χαβιέρ Ερνάντες)

Έβερτον - Γουότφορντ 1-0 (10' Μπέρναρντ)

Νόριτς - Νιούκαστλ 3-1 (32' 63' 75' Πούκι / 90+3' Σέλβι)

Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ 1-2 (83' Ινγκς / 45+1' Μανέ, 71' Φιρμίνο)

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 2-2 (20' Στέρλινγκ, 35' Αγκουέρο / 23' Λαμέλα, 56' Μόουρα)

Κυριακή 18 Αυγούστου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 1-0 (47' Λούντστραμ)

Τσέλσι - Λέστερ 1-1 (7' Μάουντ / 67' Εντιντί)

Δευτέρα 19 Αυγούστου

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ