PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-2: Ο Μανέ εκτέλεσε τους Λονδρέζους

Liverpool's Sadio Mane celebrates after scoring during the English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge Stadium, Sunday, Sept. 20, 2020. (AP Photo/Matt Dunham, Pool)
Liverpool's Sadio Mane celebrates after scoring during the English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge Stadium, Sunday, Sept. 20, 2020. (AP Photo/Matt Dunham, Pool) AP PHOTO/MATT DUNHAM, POOL

Χάρη σε δύο γκολ του Μανέ μέσα σε τέσσερα λεπτά, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας της Τσέλσι που είχε παίκτη λιγότερο στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε το "2 στα 2" στη φετινή Premier League. Απέκρουσε πέναλτι του Ζορζίνιο ο Άλισον (VIDEOS).

Όπως και την περασμένη σεζόν που το φινάλε την βρήκε πρωταθλήτρια, έτσι και φέτος η Λίβερπουλ έφυγε θριαμβεύτρια από το "Στάμφορντ Μπριτζ", με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να επικρατεί 2-0 των Λονδρέζων έχοντας για μεγάλο σκόρερ τον Σαντιό Μανέ που σκόραρε δις, στο 50ο και στο 54ο λεπτό.

Ο Σενεγαλέζος ήταν ο καταλύτης της νίκης των κόκκινων όχι μόνο για τα δύο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και για το γεγονός πως τούς επέτρεψε να παίξουν με αριθμητικό πλεονέκτημα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με τον Κρίστενσεν να τον ανατρέπει εκτός περιοχής στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου και να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ντεμπούτο και μάλιστα αρκετά θετικό για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έκανε ο Τιάγκο Αλκάνταρα που πέρασε στο 46' στη θέση του Χέντερσον (είχε 75 πάσες συνολικά, περισσότερες από οποιονδήποτε παίκτη της Τσέλσι που αγωνίστηκε ολόκληρο 90λεπτο), ενώ ο Άλισον είχε και αυτός σημαντική συμβολή στο δεύτερο τρίποντο της ομάδας του στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Premier League, αποκρούοντας στο 75' την εκτέλεση πέναλτι του Ζορζίνιο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο στο ημίχρονο (7-1 οι τελικές υπέρ της) υπερέχοντας στην κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας προβλήματα με την πίεσή της στην ανάπτυξη της Τσέλσι, παρόλα αυτά ελάχιστες ήταν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Οι κόκκινοι απείλησαν στο 14' μετά από λάθος εκτίμηση του Κέπα και γύρισμα του Σαλάχ όπου πρόλαβε σωτήρια προ του Φιρμίνο ο Κρίστενσεν και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές για να προηγηθούν: στο 34' με το παράλληλο γύρισμα του Σαλάχ και στο 36' με το μονοκόμματο σουτ του Ρόμπερτσον μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Χέντερσον. Στον αντίποδα, η μοναδική καλή φάση για τους Λονδρέζους καταγράφηκε στο 32', με το συρτό σουτ του Βέρνερ με το αριστερό εκτός περιοχής που έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι.

Ουσιαστικά, η πιο σημαντική φάση στο πρώτο ημίχρονο ήρθε λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με τον Κρίστενσεν να γκρεμίζει εκτός περιοχής τον Μανέ θέλοντας να τον εμποδίσει να βγει τετ α τετ με τον Κέπα και τον διαιτητή Πολ Τίρνι να δείχνει αρχικά κίτρινη κάρτα αλλά κατόπιν να βλέπει τη φάση στο μόνιτορ μέσω VAR και να αποφασίζει να δείξει απευθείας κόκκινη στον Δανό στόπερ (πρώτος που αποβάλλεται σε ματς Premier League μεταξύ των δύο ομάδων μετά από τον Φρανκ Λάμπαρντ το 2009).

Ο Λάμπαρντ έριξε αμυντικό (Τομόρι αντί Χάβερτς) από τη στιγμή που η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες και ο Κλοπ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον νεαποκτηθέντα Τιάγκο αντί του αρχηγού Χέντερσον στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, με το πρώτο δεκάλεπτο να είναι ονειρεμένο για τους πρωταθλητές Αγγλίας και εφιαλτικό για τους Λονδρέζους.

Οι κόκκινοι έκλεισαν την Τσέλσι στα καρέ της και της προκάλεσαν ασφυκτική πίεση, με το σφυροκόπημα να φέρνει δύο γκολ! Στο 50' Σαλάχ και Φιρμίνο συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Βραζιλιάνος έβγαλε γλυκιά σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Μανέ να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κέπα (0-1).

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κέπα δέχτηκε τη μπάλα από συμπαίκτη του και θέλησε να την διώξει, όμως την έδωσε άθελά του στον Μανέ και ο Σενεγαλέζος δεν χαρίστηκε στον Ισπανό κίπερ αλλά τιμώρησε τη γκάφα του, γράφοντας το 2-0 με σουτ μέσα από την περιοχή. Με το τέρμα αυτό έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης της Λίβερπουλ που πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα ματς πρωταθλήματος στο "Στάμφορντ Μπριτζ" μετά από τους Στιβ ΜακΜάναμαν (1995) και Φιλίπε Κουτίνιο (2015).

Η συνέχεια βρήκε τους κόκκινους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας απέναντι στην Τσέλσι των 10 παικτών, με τους μπλε να έχουν πάντως τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του αγώνα στο 75' μετά από ανατροπή του Βέρνερ από τον Τιάγκο Αλκάνταρα στη μεγάλη περιοχή των κόκκινων. Ωστόσο, την σπατάλησαν προς απογοήτευση των οπαδών τους, με τον Άλισον να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να αποκρούει με αριστερή γροθιά την εκτέλεση του σπεσιαλίστα Ζορζίνιο.

Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι για τον Ζορζίνιο στην ένατη συνολικά εκτέλεσή του με τη φανέλα της Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Άλισον έπιασε το πρώτο του πέναλτι από τότε που είναι παίκτης της Λίβερπουλ (τρία συνολικά χτυπήματα έχουν γίνει εις βάρος του).

Η συνέχεια του αγώνα βρήκε την Λίβερπουλ να ελέγχει το ματς και να μην απειλείται πέρα από ένα σουτ του Βέρνερ που είπε πάλι όχι ο Άλισον, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα έχασε την ευκαιρία και για τρίτο γκολ, με τους Σαλάχ και Βαϊνάλντουμ να μην καταφέρνουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Κέπα.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Ζουμά, Αλόνσο, Ζορζίνιο (80' Μπάρκλεϊ), Καντέ, Κόβατσιτς (79' Άμπραχαμ), Μάουντ, Χάβερτς (46' Τομόρι), Βέρνερ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (46' Τιάγκο), Κεϊτά (64' Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (86' Μιναμίνο)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

Έβερτον - Γουέστ Μπρομ 5-2 (31', 62', 66' Κάλβερτ-Λίουιν, 54' Κιν, 45' Ροντρίγκες / 10' Ντινγκανά, 47' Περέιρα)

Λιντς - Φούλαμ 4-3 (5', 57' Έλντερ Κόστα, 41' πεν. Κλιχ, 50' Μπάμφορντ / 34' πεν., 67' Μίτροβιτς, 62' Ριντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 1-3 (80' Φαν ντε Μπέεκ /7' Τάουνσεντ, 74' πεν., 85' Ζαχά)

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 2-1 (25' Λακαζέτ, 86' Ενκετία / 45' Αντόνιο)

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

Σαουθάμπτον - Τότεναμ 2-5 (32', 90' πεν Ίνγκς / 45+2', 47' 64', 73' Σον, 82' Κέιν)

Νιούκαστλ - Μπράιτον 0-3 (4' πεν. 7' Μοπέ, 83' Κόνολι)

Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-2 (50' 54' Μανέ)

Λέστερ - Μπέρνλι (21:00)

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι (22:15)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Έβερτον 6

2. Άρσεναλ 6

3. Λίβερπουλ 6

4. Κρίσταλ Πάλας 6

5. Λέστερ 3

6. Τότεναμ 3

7. Γουλβς 3

8. Μπράιτον 3

9. Λιντς 3

10. Τσέλσι 3

11. Νιούκαστλ 3

12. Άστον Βίλα 0

13. Μπέρνλι 0

14. Μάντσεστερ Σίτι 0

15. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0

16. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0

17. Γουέστ Χαμ 0

18. Φούλαμ 0

19. Σαουθάμπτον 0

20. Γουέστ Μπρομ 0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ