PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-2: Άλωσαν το Λονδίνο και έκαναν το 6Χ6 οι κόκκινοι

Liverpool's Roberto Firmino, center, celebrates with teammates Sadio Mane, left, and Andrew Robertson after scoring his side's second goal during the British Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool, at the Stamford Bridge Stadium, London, Sunday, Sept. 22, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Liverpool's Roberto Firmino, center, celebrates with teammates Sadio Mane, left, and Andrew Robertson after scoring his side's second goal during the British Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool, at the Stamford Bridge Stadium, London, Sunday, Sept. 22, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Λίβερπουλ έκανε το 6Χ6 στη φετινή Premier League επικρατώντας 2-1 εκτός έδρας της Τσέλσι και διατήρησε το +5 από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Μάντσεστερ Σίτι (VIDEOS).

Ούτε στο Λονδίνο δεν σταμάτησε η φετινή υπερταχεία του Γιούργκεν Κλοπ! Η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και πανηγύρισε την έκτη νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Premier League, φτάνοντας έτσι στους 18 βαθμούς που την κρατάει σε απόσταση ασφαλείας (πέντε βαθμούς) από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ άνοιξε το σκορ για τους κόκκινους στο 14' με ασύλληπτη βολίδα με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Φιρμίνο διπλασίασε τα τέρματά τους στο 30' με κεφαλιά, με τον Καντέ να μειώνει με εκπληκτικό σουτ στο 71' αλλά τους μπλε να μην καταφέρνουν -παρά την πίεση που άσκησαν- να πάρουν κάτι από το ματς.

Η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο για να επεκτείνει το εντυπωσιακό σερί των 15 νικών στο πρωτάθλημα και ευτύχησε να βρει δίχτυα στην πρώτη μεγάλη φάση που έκανε στα αντίπαλα καρέ. Μετά από φάουλ που κέρδισε ο Μανέ ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Σαλάχ πάτησε τη μπάλα με τακουνάκι για τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και ο δεξιός μπακ των κόκκινων με ασύλληπτο σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Κέπα!

Στο 23' η Τσέλσι είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 όμως ο Άμπραχαμ νικήθηκε από τον Αντριάν σε ένα μοναδικο τετ-α-τετ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες της πανηγύρισαν το τέρμα του Αθπιλικουέτα αλλά ο διαιτητής, Όλιβερ, το ακύρωσε μετά από χρήση του VAR, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Μάουντ που έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, στην αρχή της φάσης.

Σαν να μην έφταναν αυτά για τους Λονδρέζους ήρθε και δεύτερη ψυχρολουσία, καθώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι πρωταθλητές Ευρώπης αξιοποίησαν απόλυτα και τη δεύτερη μεγάλη φάση τους: ο Ρόμπερτσον βγήκε από τα αριστερά και έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα, με τον Φιρμίνο να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής για να νικήσει τον Κέπα (0-2).

Με το σκορ αυτό πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με τους κόκκινους να μπαίνουν φουριόζοι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και να χάνουν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για τρίτο γκολ με τους Φιρμίνο στο 47' (απέκρουσε με το πόδι ο Κέπα) και τους Αθπιλικουέτα στο 54' (ο κίπερ της Τσέλσι απέτρεψε αυτογκόλ με εντυπωσιακή επέμβαση).

Από τη στιγμή όμως που δεν έγινε το 0-3, η Τσέλσι άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά, να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο (οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ασκούν ασφυκτικό πρέσινγκ για 90λεπτά) και στο 71' έφτασε σε ένα γκολ που εδικαιούτο με βάση την εικόνα του αγώνα, με τον Καντέ να ελίσσεται έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα με ασύλληπτο σουτ (με το δεξί εξωτερικό) στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Αντριάν για το 1-2.

Το γκολ αυτό έβαλε φωτιά στο ματς και στη συνέχεια η Τσέλσι άσκησε μεγάλη πίεση στους κόκκινους, με τους παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ να έχουν μάλιστα δύο τεράστιες ευκαιρίες για γκολ αλλά τους Μπατσουαγί και Μάουντ να μη βρίσκουν στόχο στα τελευταία λεπτά.

Έστω και αγχωτικά λοιπόν, η Λίβερπουλ κράτησε το χρυσό 2-1 που χάρισε στον Γιούργκεν Κλοπ την 92η νίκη του στον πάγκο της σε σύνολο 150 αγώνων Premier League και έκανε το 6Χ6, που την κρατάει στο +5 από την δεύτερη της βαθμολογίας και πρωταθλήτρια των δύο προηγούμενων ετών, Μάντσεστερ Σίτι.

Σημειώνεται πως η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα στη μεγάλη κατηγορία που κάνει το 6Χ6 στην αρχή του πρωταθλήματος σε δύο διαδοχικές σεζόν, με τους κόκκινους να μετρούν πλέον 16 σερί νίκες στην Premier League και να είναι αήττητοι στα τελευταία 23 ματς (18 νίκες - 5 ισοπαλίες).

Στο άλλο ματς που γινόταν στο Λονδίνο την ίδια ώρα με το Τσέλσι - Λίβερπουλ, η Άρσεναλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Άστον Βίλα χάνοντας 2-1 στο 80' και παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 41', για να φτάσει όμως σε μία εκπληκτική ανατροπή με γκολ των Τσέιμπερς στο 81' και Ομπαμεγιάνγκ στο 84' (16 γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του με τους κανονιέρηδες).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Σαουθάμπτον - Μπόρνμουθ 1-3 (53' πεν. Γουόρντ Πρόουζ / 10' Ακέ, 35' Γουίλσον, 90+5' Ουίλσον)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Λέστερ - Τότεναμ 2-1 (69' Περέιρα, 85' Μάντισον / 29' Κέιν)

Μπέρνλι - Νόριτς 2-0 (10' 14' Γουντ)

Έβερτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-2 (40' αυτ. Μίνα, 79' Μουσέτ)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ 8-0 (1' Σίλβα, 7' πεν. Αγκουέρο, 12' Μαχρέζ, 15' 49' 60' Μπερνάντο Σίλβα, 18' Οταμέντι, 85' Ντε Μπράινε)

Νιούκαστλ - Μπράιτον 0-0

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Γουλβς 1-1 (46' αυτ. Ντεντόνκερ / 90' Ζότα)

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (44' Γιαρμολένκο, 84' Κρέσγουελ)

Άρσεναλ - Άστον Βίλα 3-2 (59' πεν. Πεπέ, 81' Τσέιμπερς, 84' Ομπαμεγιάνγκ / 20' ΜακΓκιν, 61' Γουέσλι)

Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-2 (71' Καντέ / 14' Αλεξάντερ-Άρνολντ, 30' Φιρμίνο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ