PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1: Νίκη τετράδας για τους μπλε και κούπα για την Λίβερπουλ

Chelsea's Christian Pulisic, centre, celebrates after scoring his teams first goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge, in London, England, Thursday, June 25, 2020. (AP Photo/Paul Childs,Pool)
Chelsea's Christian Pulisic, centre, celebrates after scoring his teams first goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge, in London, England, Thursday, June 25, 2020. (AP Photo/Paul Childs,Pool) AP PHOTO/PAUL CHILDS,POOL

Η Τσέλσι επιβλήθηκε 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και έκανε άλμα 4άδας, στέφοντας ταυτόχρονα πρωταθλήτρια για τη φετινή σεζον την Λίβερπουλ (VIDEOS).

Η κατάρα της Λίβερπουλ έσπασε μετά απο τρεις δεκαετίες στο Λονδίνο! Μετά από ένα τρομερό σε εξέλιξη και συγκινήσεις ματς που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στο "Στάμφορντ Μπριτζ" η Τσέλσι υπέταξε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι και την κράτησε στο -23 από την Λίβερπουλ, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά απο 30 χρόνια, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε!

Οι μπλε πήραν το προβάδισμα με τον 36' με τον Πούλισιτς και η Σίτι ισοφάρισε στο 55' με τον Ντε Μπράινε, για να έρθει όμως στο 78' ο Ουίλιαν να χαρισει το τρίποντο στην ομάδα του και να στέψει πρωταθλήτρια Αγγλίας τους κόκκινους του Μέρσεϊσαϊντ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι επεδίωξε και το πέτυχε από τα πρώτα λεπτά να αποκτήσει τον έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας και τις πολλές πάσες γύρω από την περιοχή της Τσέλσι, ωστόσο η πρώτη απειλή για τους γηπεδούχους ήρθε μετά από λάθος του Κέπα στο 15' που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Μπερνάρντο Σίλβα.

Τρία λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα άγγιξαν το γκολ με την καρφωτή κεφαλιά του Φερναντίνιο μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ από τα αριστερά, με τον Κέπα να εκτινάσσεται όμως εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ.

Μέχρι το ημίωρο, η Τσέλσι αρκούταν στο να αμύνεται (εξαιρετικά) και να αναχαιτίζει τις επιθετικές ορέξεις των πολιτών, όμως η συνέχεια βρήκε τους Λονδρέζους να ανεβάζουν στροφές και να αλλάζουν την εικόνα του αγώνα.

Στο 32' πρώτα οι Μέισον και Μπάρκλεϊ με σουτ και ακολούθως ο Κρίστενσεν με κεφαλιά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία της Σίτι αν και βρέθηκαν όλοι τους σε καλές θέσεις για να σκοράρουν, για να έρθει όμως το 1-0 τέσσερα λεπτά αργότερα διά ποδός Πούλισιτς.

Ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε το τραγικό σφάλμα του Μεντί που έκανε άσχημο κοντρόλ στο χώρο του κέντρου και βγήκε στην κόντρα, για να κάνει ένα εντυπωσιακό σπριντ και να νικήσει με υποδειγματικό δεξί πλασέ τον Έντερσον από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 7ο γκολ του στη φετινή Premier League.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η Σίτι απείλησε μόλις μία φορά, με το σουτ του Μαχρέζ μέσα από την περιοχή να περνάει άουτ, για να οδηγηθούν έτσι οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι δεν μπήκε δυνατά όμως στο 55' ήρθε η ισοφάριση χάρη στη μεγάλη στόφα του Κέβιν Ντε Μπράινε, με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό να εκτελεί τον Κέπα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ με το δεξί πόδι (1-1).

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε την ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή, με τους παίκτες της να φτάνουν με τέσσερις μόνο πάσες στην περιοχή της Τσέλσι σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Έντερσον και τον Στέρλινγκ να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι με πλασέ!

Η φάση αυτή έβαλε φωτιά στο ματς και στη συνέχεια οι δύο ομάδες έχασαν τρομερές ευκαιρίες για τη νίκη. Η Τσέλσι απείλησε με τον Μάουντ στο 62' και η Σίτι άγγιξε το γκολ με τον Στέρλινγκ στο 67' (φαλτσαριστό σουτ έφυγε άουτ), ενώ στο 72' ο Πούλισιτς ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όμως ο Γουόκερ βρέθηκε ως από μηχανής Θεός και έσωσε πάνω στη γραμμή με τάκλιν αυτοθυσίας!

Στο 78' όμως οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το μοιραίο σε νέα επικίνδυνη αντεπίθεση των μπλε, με τον Φερναντίνιο να μην έχει άλλη επιλογή από το να σταματάει πάνω στη γραμμή με το χέρι το σουτ του Άμπραχαμ και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα μέσω VAR και μαζί την κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο μέσο!

Ο συμπατριώτης του, Ουίλιαν, νίκησε από τα 11 βήματα τον συμπαίκτη του στην Σελεσάο, Έντερσον, και έγραψε το 2-1 για την Τσέλσι στο 78', με το αποτέλεσμα αυτό να μένει μέχρι το φινάλε!

Η Σίτι δεν μπόρεσε με αριθμητικό μειονέκτημα να αλλάξει τα δεδομένα, με την Τσέλσι να κρατάει μία υπερπολύτιμη νίκη στην προσπάθειά της να βγει στο νέο Champions League και την ίδια ώρα την Λίβερπουλ να πανηγυρίζει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής Premier League.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Αλόνσο, Καντέ, Μάουντ (92' Πέδρο), Μπάρκλεϊ (74' Κόβατσιτς), Ουίλιαν, Ζιρού (62' Άμπραχαμ), Πούλισιτς (92' Γκίλμουρ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ (74' Οταμέντι), Φερναντίνιο, Μεντί (59' Ζιντσένκο), Γκιουντογκάν, Ρόντρι (55' Νταβιντ Σίλβα), Μαχρέζ, Ντε Μπράινε, Μπερνάρντο Σίλβα (55' Ζεζούς), Στέρλινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ