ΑΓΓΛΙΑ

Άρσεναλ - Τότεναμ 2-2: Μανιακοί στο Λονδίνο

Tottenham's Harry Kane, left, fights for the ball with Arsenal's Sokratis Papastathopoulos during their English Premier League soccer match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates stadium in London, Sunday, Sept. 1, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Tottenham's Harry Kane, left, fights for the ball with Arsenal's Sokratis Papastathopoulos during their English Premier League soccer match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates stadium in London, Sunday, Sept. 1, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Σ' ένα συγκλονιστικό ντέρμπι στο Λονδίνο, Άρσεναλ και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Τρομερός ρυθμός, πολλές φάσεις (VIDEOS).

Τρομερό, φοβερό, απολαυστικό το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στην Premier League. Άρσεναλ και Τότεναμ αναμετρήθηκαν στο Emirates και προσέφεραν στους ποδοσφαιρικούς φαν αυτό που θέλουν να βλέπουν.

Το ντέρμπι είχε αδιανόητο ρυθμό, ένα κάρο φάσεις και ομηρικές μονομαχίες σε όλο τον αγωνιστικό χώρο. Η Άρσεναλ βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0, ισοφάρισε σε 2-2 και θα μπορούσε ακόμα και την ολική ανατροπή εάν ήταν πιο ψύχραιμη στην εκπνοή της σπουδαίας αναμέτρησης.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΣΚΕΤΗ ΜΑΤΣΑΡΑ

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το πρώτο 45λεπτο του Άρσεναλ - Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς και προσέφεραν σούπερ θέαμα με τρία γκολ. Οι "κανονιέρηδες" ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου, κέρδισε μονομαχίες, αλλά δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Λορίς.

Ό,τι δεν έκανε το σύνολο του Έμερι, το κατάφερε η Τότεναμ. Οι ποδοσφαιριστές του Ποτσετίνο ήταν καταπληκτικοί στις αντεπιθέσεις. Σε μία εξ αυτών, λοιπόν, σκόραραν. Ο Λένο δεν μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Λαμέλα και ο φευγάτος Έρικσεν που ακολούθησε τη φάση, πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-0 στο 10':

Και σαν να μην έφτανε αυτό στην Άρσεναλ, τα "σπιρούνια" αντιλήφθηκαν τις αδυναμίες στις αντιδράσεις της άμυνας των γηπεδούχων και κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ. Σον, Κέιν ήταν άπιαστοι μπροστά και ο Κορεάτης έφτασε κοντά στο 2-0. Ο αρνητικός πρωταγωνιστής του πρώτου γκολ, ο Λένο σε σουτ του παρτενέρ του Άγγλου στράικερ στο 18' αντέδρασε καταπληκτικά:

Και από την συνεχόμενη πίεση και τα κενά στην άμυνα της Άρσεναλ, η Τότεναμ βρήκε το δρόμο εν τέλει για ένα δεύτερο γκολ προτού εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο. Ο Σον ανατράπηκε από τον αρχηγό των γηπεδούχων, Τσάκα με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι σωστά. Ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση στο 40' και ήταν τέλειος. Έτσι, η αντίπαλος του Ολυμπιακού του Champions League βρέθηκε να προηγείται με 2-0:

Πάντως, εκεί που όλα έδειχναν χαμένα για την Άρσεναλ ήρθε το γκολ που τους έβαλε στο παιχνίδι εκ νέου. Ο Λακαζέτ έκανε καταπληκτική ενέργεια στην περιοχή του Λορίς, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και κεραυνοβόλησε στο 45+1' τον Γάλλο κίπερ για το 2-1:

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πάνω κάτω ήταν και το δεύτερο ημίχρονο στο Emirates. Η Τότεναμ μπήκε στ' αποδυτήρια με το υπέρ της 2-1. Το ντέρμπι, όμως, ήταν "τρελό", τα πάντα μπορούσαν ν' αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Η Άρσεναλ ήταν καλύτερη σε σύγκριση με το α' μέρος και πίεσε ασταμάτητα για να ισοφαρίσει. Θα μπορούσε να το κάνει σε πολλές στιγμές, όπως σε αυτή του Θεμπάγιος, όμως ο Λορίς έβγαλε κόρνερ το δυνατό σουτ:

Το δεύτερο γκολ, πάντως, το οποίο άξιζε στην Άρσεναλ ήρθε στο 71'. Ο Γκεντουζί με μαγική ασίστ βρήκε τον Ομπαμεγιάνγκ και ο Γκαμπονέζος ακούμπησε τη μπάλα τόσο όσο χρειαζόταν για το 2-2:

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι άνοιξε (όχι πως δεν ήταν πριν) με τους γηπεδούχους ν' αφήνουν χώρους στην Τότεναμ να παίξει τις αντεπιθέσεις της. Η κόντρα επίθεση της Τότεναμ δεν λειτούργησε όπως στο πρώτο ημίχρονο για τον Κέιν και την παρέα του. Στο μεγαλύτερο μέρος του ματς μετά από το 2-2, η Άρσεναλ έμοιαζε πως θα είναι η ομάδα που θα κάνει την ανατροπή.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, όπως είδατε στο video παραπάνω, σκόραρε ενάντια στον Λορίς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο Κολάσινατς που μοίρασε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όταν έγινε αποδέκτης της ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ και σωστά η φάση δεν μέτρησε.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ