ΑΓΓΛΙΑ

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Κούπα πάλι για τους πολίτες

Manchester City's Sergio Aguero, right, celebrates with his teammate Phil Foden after scoring his side's first goal during the League Cup soccer match final between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester City's Sergio Aguero, right, celebrates with his teammate Phil Foden after scoring his side's first goal during the League Cup soccer match final between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε 2-1 της Άστον Βίλα στον τελικό του League Cup και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη διαδοχική σεζόν και έβδομη συνολικά φορά στην ιστορία της.

Το πρωτάθλημα Αγγλίας όλα δείχνουν πως το χάνει μετά απο δύο σερί κατακτήσεις, παραδίδοντας τα σκήπτρα στην Λίβερπουλ, όμως η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τους άλλους εγχώριους τίτλους να της γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια και το απέδειξε το απόγευμα της Κυριακής.

Απέναντι στην Άστον Βίλα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε τη νίκη με 2-1 στον τελικό του League Cup με τα γκολ των Αγκουέρο και Ρόντρι από το πρώτο ημίχρονο (στο 41' μείωσε ο Σαματά) και πήρε το τρόπαιο για τρίτη στη σειρά σεζόν και έβδομη συνολικά στην ιστορία της.

Πλέον, οι πολίτες είναι μόνοι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας των ομάδων με τις περισσότερες κατακτήσεις έχοντας έναν τίτλο λιγότερο από την Λίβερπουλ (8), με τον Πεπ Γκουαρδιόλα από την πλευρά του να έχει "5 στα 5" σε τελικούς ως προπονητής της Σίτι και 21 κερδισμένους τελικούς σε 25 συνολικά που έχει πάρει μέρος κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Άστον Βίλα μπήκε πιο δυνατά και επιθετικά στον τελικό, στο 3' είχε καλή στιγμή με την κεφαλιά του Ελ Γκάζι και μέχρι το 10' κέρδιζε τις εντυπώσεις, όμως στη συνέχεια και για περίπου μισή ώρα η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, επιβάλλοντας το ρυθμό της και κλείνοντας τους βίλανς στα καρέ τους.

Το γκολ δεν άργησε μάλιστα να έρθει, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να το βρίσκει στην τέταρτη τελική της προσπάθεια και πρώτη της εντός περιοχής. Ο Ρόντρι βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Φόντεν μέσα στην περιοχή που έστρωσε με κεφαλιά τη μπάλα στον Αγκουέρο, με τον Αργεντινό να κάνει το σουτ στην κίνηση από κοντά και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας, για να κάνει το 1-0 με το 253ο του τέρμα σε 366 παιχνίδια με τη γαλάζια φανέλα.

Στο 26' ο Φόντεν είχε μία καλή στιγμή με το διαγώνιο σουτ του με το αριστερό που έφυγε κόρνερ, για να έρθει το 2-0 για τους πολίτες στο 30' σε μία φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς των τυπικά γηπεδούχων. Ο διαιτητής έδειξε λανθασμένα κόρνερ αντί για άουτ (βρήκε τελευταίος ο Γκιουντογκάν πριν βγει εκτός αγωνιστικού χώρου), με το κόρνερ να εκτελείται από τον Γκιουντογκάν και τον Ρόντρι να νικάει με κεφαλιά τον Νάιλαντ από πλεονεκτική θέση για να φτάσει τα 4 γκολ τη φετινή σεζόν με τη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις.

Manchester City's Rodrigo celebrates after scoring his side's second goal during the League Cup soccer match final between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester City's Rodrigo celebrates after scoring his side's second goal during the League Cup soccer match final between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η Σίτι θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ έχοντας κλείσει την Βίλα στην περιοχή της για σχεδόν δέκα λεπτά και κυκλοφορώντας άνετα τη μπάλα (2-10 οι τελικές προσπάθειες στο 35'), ωστόσο δεν το βρήκε και στο 41' ήταν η σειρά της ομάδας του Μπέρμιγχαμ να πανηγυρίσει για να ξαναμπεί στο ματς.

Ο Στόουνς γλίστρησε και έχασε τη μπάλα υπό την πίεση του Γκρίλις, αυτή έφτασε στον Ελ Γκάζι που έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σαματά έπιασε την καρφωτή κεφαλιά για να νικήσει τον Μπράβο και να γίνει ο πέμπτος Αφρικανός που σκόραρε σε τελικό League Cup μετά από τους Ντιντιέ Ντρογκμπά (4), Τζόζεφ-Ντιζάιρ Τζομπ, Ομπαφέμι Μάρτινς και Γιαγιά Τουρέ.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο όπου υπήρχαν αρκετές τελικές προσπάθειες (στην πλειονότητα από τους παίκτες της Σίτι), στο δεύτερο επικράτησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές (βγήκαν τέσσερις κίτρινες κάρτες, δύο για κάθε ομάδα, από το 57' μέχρι το 72'), με τις καθαρές ευκαιρίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ουσιαστικά, οι πολίτες είχαν δύο καλές στιγμές μέχρι το 75', το σουτ του Φόντεν στο 52' που έφυγε ελάχιστα άουτ και την κεφαλιά του Ρόντρι που υποχρέωσε τον Νάιλαντ να αποκρούσει σε κόρνερ στο 74' για να αποφύγει να μπει γκολ-καρμπόν με αυτό του 30ου λεπτού, με την Βίλα από την πλευρά της να μην καταφέρνει στο αντίστοιχο διάστημα να απειλήσει τον Μπράβο.

Manchester City's goalkeeper Claudio Bravo reacts after his team scored it's second goal during the League Cup soccer match final between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Ian Walton)
Manchester City's goalkeeper Claudio Bravo reacts after his team scored it's second goal during the League Cup soccer match final between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Ian Walton) AP PHOTO/IAN WALTON

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, αρκετοί ανέμεναν την ύστατη προσπάθεια της Άστον Βίλα για να βρει το δεύτερο γκολ και να στείλει το ματς στην παράταση, ωστόσο η έμπειρη Σίτι όχι μόνο κρατούσε τα ηνία αλλά αύξησε την πίεσή της στα αντίπαλα καρέ, αγγίζοντας μάλιστα το τρίτο γκολ με το σουτ του Αγκουέρο στο 81' και αυτό του Μπερνάντο Σίλβα ένα λεπτό αργότερα.

Το γκολ δεν ήρθε ωστόσο και η Βίλα είχε και εκείνη τη δική της μεγάλη στιγμή, στο 88', με τον Ένχελς να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και τον Μπράβο να αποδεικνύεται φύλακας-άγγελος για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, αποκρούοντας ενστικτωδώς και στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι, πριν την μπλοκάρει!

Στο 90' οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ είχαν την τελευταία καλή στιγμή τους στον τελικό, με το δυνατό συρτό σουτ του Μπερνάντο Σίλβα να αποκρούεται με το αριστερό πόδι του Νάιλαντ, για να μείνει το 2-1 μέχρι το φινάλε και να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου τα τελευταία χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ