Ο Γκόρντον Μπανκς έκανε πιο φτωχό το ποδόσφαιρο με το θάνατό του και οι επαγγελματικοί αγγλικοί σύλλογοι θα τον τιμήσουν με θερμό χειροκρότημα σε όλα τα γήπεδα της χώρας.

Χάρη στην εξαιρετική παρουσία του σε συλλογικό (με την Στόουκ) αλλά και σε εθνικό επίπεδο (παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Αγγλίας το 1966) ο Γκόρντον Μπανκς θεωρείται ως ο Νο 1 τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική ιστορία της Αγγλίας και ο θάνατός του στα 81 του χρόνια ήταν "γροθιά στο στομάχι" για τους φίλους της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς.

ADVERTISING

Ουδείς ωστόσο πρόκειται να τον ξεχάσει χάρη στα σπουδαία κατορθώματά του εντός γηπέδου αλλά και για την τεράστια προσωπικότητά του και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς από το θόρυβο που ξέσπασε μετά την είδηση του χαμού του.

Μέσα σε λίγες ώρες, αμέτρητοι είναι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που έχουν μιλήσει για τον Γκόρντον Μπανκς, ενώ όπως έγινε γνωστό η μνήμη του θα τιμηθεί με ιδιαίτερο τρόπο.

Συγκεκριμένα, σε όλα τα γήπεδα της χώρας όπου αγωνίζονται επαγγελματικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θα υπάρχει χειροκρότημα για τον θρυλικό Γκόρντον Μπανκς από τις 12 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, προκειμένου ο κόσμος να αποδώσει φόρο τιμής σε αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα που έβγαλε η χώρα στο λαοφιλέστερο άθλημα.

ADVERTISING

Χειροκρότημα για τον Γκόρντον Μπανκς στα αγγλικά γήπεδα

Γκόρντον Μπανκς: Μια ζωή γεμάτη βάσανα πίσω από την "απόκρουση του αιώνα"

Αυτή είναι η επέμβαση που ο Μπανκς θεωρούσε καλύτερη από την "απόκρουση του αιώνα"

Ο Πελέ αποχαιρέτησε τον Μπανκς με λόγια καρδιάς